Априлски бебета

• 17 356
  • 304
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Ясмина, и нашето пъпче прокървяваше така леко. Не сме пропускали банята във ваничка заради това - просто после почистваме с памук и спирт и пръскаме с Бивацин (може и с Топоцин да се пудри)- подсушава, пък и за всеки случай малко лекарство не е излишно в случая Peace

# 121
Аз тъкмо се оплаках че не сме акали вече 3 хранения и към 15ч. такова ако имаше, че направо си беше наваксала за цялото време от сутринта. Чак на гръбчето и беше пропуснало и се преобличахме. Забърсахме само с кърпички, че току що беше яла и можеше да повърне. Довечера ще я измием хубаво. Междудругото на нея вече няколко пъти  ипропуска памперса така, отзад на гръбчето и цялата омазана. Един ден чак на чаршафчето имаше петно, ама тогава беше и пишкала много.
А за къпането и ние се къпем всяка вечер, а през деня понякога мия дупето, понякога забърсвам с кърпички. А за къпането използваме бръснарски сапун и нищо друго засега.
На нас пъпчето ни падна още на осмия ден след раждането, но педиатърката ни каза да го пазим след това около 10 дни. И така още не се къпем във вана. Държа я над един леген и поливаме, но това не може да се нарече баня според мен. Тя милата така кротува докато я къпем, че си представям после във ваната какъв кеф ще е.

А за пазенето след секцио и на мен ми казаха да не вдигам тежко и само това. Ама какво разбират под тежко и колко време не знам. Иначе аз се възстанових доста бързо, макар че моето секцио беше много тежко (сигурно е от Арниката  Wink Мен обаче нещо друго ме притеснява, че точно над белега ми е доста подуто и стои като провиснала кожата. Но мисля че това не е от топуснатия корем, защото той е малко по-нагоре. Мен ме рязаха възможно най-ниско, направо в окосмението ми е белега. Има ли някой като мен, че нещо се притесних и се чудя дали да не знъвва на док да го питам. Ама да питам първо тук да не ми се смее човека  Laughing

# 122
  • Някъде на път....
Здравейте, аз тъкмо се наканих да ви пиша и ...мамка му! Толкова съжалявам за Ася......но ме е и яд, толкова хора не заслужават да бъдат родители, а тя миличката как се радваше......Ей това се вика несправедлив живот!!!!
Иначе ще пропусна разказа за моето раждане, че пак взе да ми се преревава! Ако направим класация за най-гадни раждания може и да не я оглавя, но със сиурност ще съм в челната тройка!
В този ред на мисли бих искала да помоля мамите раждали секцио да дадат малко преоръки за следоперативния период и възстановяването, че аз малко се притеснявам-вече взех да влизам в крак, само ми е трудно да ставам и да лягам, ама няма как-има ли някаква опасност да стане някой сакатлък с шевовете или въобще с операцията-то е ясно че трябва да се пазя, но само да не вдигам тежко или да не се преуморявам.....абе всичко ще ми е полезно! И въобе какво значи тежко-до колко кг???? Ами как ще излизам на разходка, като няма кой да ми свали количката по стъпалата (и да ми я качи после?) Колко време трябва да се пазя???месец, два, година, цял жиивот????? Утре ще ходя да ми махат конците, ама те тез лекари такива сливи имат в устата, че не разчитам на техни отговори!!!
 Ами това е за сега, пазете се мили момичета!

Значи...... трябва да се пазиш поне до края на първия месец, т.е. не трябва да вдигаш нищо по-тежко от бебето, т.е. от 3-4кг.!
За количката поне до края на първия месец е добре да намериш някой да ти помага със свалянето и качването - приятел/ка, съсед/ка и т.н.
Хубаво е да се разхождаш поне по час-два на ден, за да избегнеш получаването на сраствания след операцията - например 2 пъти по около час на ден разходка с количката - хем за теб добре, хем за бебето!  Peace
Ако искаш да питаш още нещо и ако мога да помогна - тук съм!  Hug
Аз на 7 април родих за втори път секцио и се чувствам добре! Това е и което знам от моя Док!  Peace

# 123
  • Русе
Абе момичета, искам да ви питам нещо.Може да ви се стори много глупав въпроса ма започнах да се замислям и за това.Възможно ли е да не слагам пампито както трябва?От няколко дена моят хубостник е мокър при всяко събуждане.Странното е ,че един път е мокър на кръста,друг път е мокар    между крачетата.Въпроса ми е тези ластици,които трябва да са около крачетата навънка ли трябва да ги обръщам или да ги оставям навътре  newsm78 .Аз по принцип ги обръщам навънка.И още една питанка към мамите с момченца-Вие накъде обръщате пишлетата кто слагате пампито?Аз когато го сложа нагоре май тогава ми пропускат пампитата на    кръстчето  newsm78

# 124
bibobibo, аз раждах секцио, да над белега ми е малко подуто, не се притеснявай, и твърдо. моята операция е лепена, нямам конци, има само 1 тъмна линия. за тежкото ми казаха до 10 кг. не знам до кога обаче. мисля поне 1,5 месец трябва да се пазим. иначе се възстанових за 6 дни. ако има друго, питай

# 125
SUNNI 22,Имах същия проблем с баткото, понеже слагахме чурата нагоре. В момента, в който педиатърката ни каза-"Слагай надолу" и всичко се оправи, беше ми писнало да сменям на всяко хранене дрешките Peace

# 126
Цитат
Вие накъде обръщате пишлетата кто слагате пампито

Съни аз знам,че пишката трябва да е надолу Peace Аз не я бутам,тя така или иначе като слагам памперса си е надолу Peace Пък за тези ластици....... newsm78 не правя нищо допълнително....малко го разтягам пампито (на ластиците) да не му стяга много и го слагам! Не ги донамествам допълнително ластиците Peace Ние сме в Pampers-New baby (2-5кг)

# 127
  • Някъде на път....
.............................
А за пазенето след секцио и на мен ми казаха да не вдигам тежко и само това. Ама какво разбират под тежко и колко време не знам. Иначе аз се възстанових доста бързо, макар че моето секцио беше много тежко (сигурно е от Арниката  Wink Мен обаче нещо друго ме притеснява, че точно над белега ми е доста подуто и стои като провиснала кожата. Но мисля че това не е от топуснатия корем, защото той е малко по-нагоре. Мен ме рязаха възможно най-ниско, направо в окосмението ми е белега. Има ли някой като мен, че нещо се притесних и се чудя дали да не знъвва на док да го питам. Ама да питам първо тук да не ми се смее човека  Laughing
Ами мисля, че не е много редно да ти е подуто........  newsm78
Мен също са ме рязали много ниско, на ръба на окосмението - и двата пъти (защото сегашния белег е точно на мястото на първия от преди 2г. и половина), и всичко си е ок - не ми е подуто!  Peace
Ако искаш все пак звънни на твоя доктор, така ще си сигурна!  Peace

# 128

И на мен ми казаха да се пазя от тежко и това е. А за операцията и моята е ниско долув окосмената част. след махане н а конците повече о 10 дни се пръсках с Бивацин по указание на док. сега кожата ми е ок но отдолу под кожата долния пласт го усещам по твърд. все едно нещо се е свлякло надолу и се е набрало защото има преграда и не може да слезе надолу. събраноо на едно и твърдо. не ме боли. болезнено ми е само ако имам проблеми с голямата нужда. тогава нещо ми опъвали, притиска ли не знам.

# 129
здравейте и от мен.доста сме пораснали-цели 340 гр.за 1 седмица и 3 см. за 3 седмици,също и обиколката на главата от 31 е на 36 см.-пак за 3 седм.-лекарката се схвана #Crazy-но всичко е добре!за ноктите-аз вече 2 пъти ги рязах,за къпането-ние също се къпем всяка вечер.да питам мамите които преносват-не ви ли е страх да преносвате,тука в африка максимум 3-4 дни и повече не позволявят-нещо водите вече не са добри и т.н.-аз ако съм не бих позволила? newsm78

# 130
И аз сега успявам да вляза от няколко дена и ... Ася, искрено съжалявам!!! Бъди силна, миличка! Praynig Просто нямам думи...

Така като ви чета, май много мами имат проблем с кърменето. И ние все още трудно се храним - когато е нервен, не иска да захапе и това си е. Мъчим се по 1,5 - 2ч., той реве, аз рева... Установих обаче, че това с мъчителното будене май хич не му харесва и го оставям той да си поиска. Но вчера например яде в 4 през нощта, после чак в 11 сутринта, след това в 2 и в 3... Thinking Не знам дали е много нормално това  newsm78.
За ноктите, и ние вече два пъти си ги рязахме, защото се дере адски много по лицето. Педиатърката като дойде в деня след изписването и каза, че вече можело да се режат. Ползваме нокторезачка, от тези бебешките, докато спи и няма никакъв проблем.
Абе я да ви питам, понеже винаги след хранене, когато го сложа в леглото, започва да реве и пак иска да суче, и аз му давам, т.е. винаги се храним поне по два пъти ( а може и 3) на хранене, ама си яде сигурно поне по 1/2 час. И обикновено памперсите са толкова пълни, че чак излиза и пропуска извън тях, точно както Бибобибо е описала. Та се чудех възможно ли е да се прехранва бебето?  newsm78 То верно,че яде по-рядко (по около 6 пъти на ден), ама за сметка на това добре си хапва... Вие знаете ли нещо по въпроса??? newsm78

Тодоран, как приема баткото малката? Радва ли й се, гледа ли я, ревнува ли?

а да ви питам и още нещо - вече почти не се белим по телцето, но все още се белим по лицето - челцето и особено около очичките, вие мажете ли с нещо личицата?
Suni_22, и ние го имаме същия проблем - редовно сменяме дрешките, защото се напишква, но ако пишката е надолу, когато слагаш памперса, няма да има проблем.  Peace

А на всички нови мами - ЧЕСТИТО!!! ДА ВИ РАДВАТ И ДА РАСТАТ УСМИХНАТИ РОЖБИТЕ!
УСПЕХ на всички, които скоро ще тръгнат към родилното!!!  Hug

# 131
За пъпчето - нашето падна преди около седмица и все още има по мъничко засъхнала кръв, която почиствам няколко пъти на ден със спирт и топоцин. Къпем се всяка вечер във ваничката с лепенка за пъпче и сме спокойни  Peace

И аз съм секцио, но да чукна на дърво съм добре. От както на третия ден ми дадоха бебо да стои постоянно при мен в болницата забравих и болка и дърпане и всичко и си се носим и гушкаме. Сега се сещам за операцията само като кихна или кашлям:).

# 132
Здрвейте,
искам да питам мамите , които дохранват/хранят с АМ - каква марка ползвате? педито ви ли я препоръча или вие си я избрахте? как вървят ценово тези млека - много ли са скъпи?

и мислите ли вече да почвате да давате сокчета? знам че е хубаво първоначално по 10мл  ябълков сок на ден ...и така постепенно се увеличава дозата....

bouquet

# 133
и мислите ли вече да почвате да давате сокчета? знам че е хубаво първоначално по 10мл  ябълков сок на ден ...и така постепенно се увеличава дозата....

Polinta, според Свтовната здравна организация първите 6 месеца е желателно бебето да е само на мляко (независимо дали кърма или АМ). Сокчетата не се препоръчват, въпреки че нас така са ни захранвали. Има много литература по въпроса защо не се препоръчва. Но всеки сам си преценява де  Peace

# 134
  • в илюзия
Polinita аз дохранвам с Фризолак 9 лв. струва , отдох и го купих за да имам ако стане нещо и после педи каза , че мляото е добро. Peace

И сега какво като ни падна днес пъпчето да не се ли къпем във ваничката ? newsm78 Защото има и малко кръвчица по памперса като го сменям.

Общи условия

Активация на акаунт