55-та изумрудена американска тема

• 14 733
  • 305
  •   1
Отговори
# 120
  • WA, USA
Подкрепям Деси за поддръжката, и нашият не е голям - с метална рамка е, но задължително трябва да се чисти всеки ден. Иначе зеленясва и не е много приятно. Обикновено вечер пускам прахосмъкачката, а през деня стените аз си ги чистя - малко гимнастика под водата, мен ми е кеф, ама то май аз най-много го ползвам от всички. Средно около 100-150$ на месец за поддръжа, т.е. химикали. Ако искаш по-природни методи, озонатори и прочие ще трябва да се бръкнеш повече.
За колите аз си имам една Мазда 626, стара и прекрасна. Изкарвам с 150$ на месец, а пък карам като за световно, щото работата ми е само на 22 мили. Лесна поддръжка, ефтини части и мъж който му разбира Grinning

# 121
Деси, ти ме отчая бе човек.  Rolling Eyes Аз си мислех, че това е по-добрия вариант, защото иначе обикновените надуваеми нямат изпускане на водата направо... Rolling Eyes
Ти казваш, че този с пръчките отстрани е по-добър, така ли? newsm78 Аз никога не съм ползвала, дори на живо не съм виждала такъв  newsm78 А тази прахосмукачка какво прави не разбрах? Как се чисти с прахосмукачка водата? Или аз нещо не разбирам.  newsm78
150$ на месец за химикали?! Че той басейна струва толкова  Laughing Ужас...вие ме отчаяхте ...

# 122
Anette, за хотела - децата не ги оставям. Имало е 2-3 случай да съм ги давала на сестра ми за по 1 вечер, като сме си ходили в БГ, ама мира нямам.

Тandoori, моите хубавици няма начин да ги пусна в такъв дълбок басейн. Двечките много хубаво си играят. Ще им купя нещо лесно за поддръжка, евтино и ефектно, например:

Независимо от дълбочината на водата обаче аз винаги съм до тях.
За пазаруването от Амазон, аз купувам за хуните в офиса candy на Келлогг. Много ми е удобно и не съм имала проблеми.

Вики, Аля, макар и по-голяма, също напоследък не иска да ме пуска когато стане време за спане. Аз комбинирам двете стратегии: понякога оставам още 1на песничка, понякога слушаме дъжда, понякога просто я погушквам, но при условие, че това е "последно" за вечерта. В повечето случаи минава гладко. Ама те децата винаги пробват дали няма да им мине номера. Каквото и да решиш, придържай се към него.

# 123
Фея, ами чета в Амазона пишат хората, че като са с такава големина басейните трудно се поддържат без филтър, понеже са големи, а пък после няма как да изпуснеш водата, а след всяко "къпане" трябва да се сменя. Ние сме на наклон и с епритеснявам как биха станали нещата с оттичането на водата от там.  newsm78

# 124
Ние си ходим в кварталния басейн, таксата е много разумна, има си и детски кът, специално време когато пускат само малки деца, през зимата водата се нагрява, хич не ми и трябва да се гърча с домашен. Повечето, които притежават около нас, съжаляват.
Голяма грижа си - и време отнема и пари. Освен ако, не си достатъчно богат, за да плащаш някой друг да се грижи - тогава нямам нищо против да имам басейн в задния двор Simple Smile

# 125

ПП Въййй, Мис Зи, погледнах...разногледа станах.Ошашках се.Кажете ми тук една рецепта, да е с мярка 1 чаша, 1 тии спун, и да се знае  Laughing
Тина ако все още търсиш рецепта за козунак заповядай. Simple Smile

# 126

Викии, добре дошла.Това е нормалното двегодишно дете, а не както описваше Елла по-рано, та да се шашкаме тук ние, че нашите не го раздават както трябва  Mr. Green

ама как нормално бе Тина ?! ,джо джо така ли ти прави ?? ти как процедираш с истерията?
Елла прави тантрумчета ама са много леки и веднага успявам да отклоня вниманието,до сега не ми се е тръшкала.
Иначе детето ми е супер добро ,нямам оплаквания никакви от нея.......ама това снощи ми излезна през носа .

фея
...говориш за голямата щерка ,нали ?! ужас ,а на мен ми се струва че ще е по лесно с по голямо дете да обясниш. newsm78
ами снощи уж нали исках да се придържам към план ,погалих я и излезнах и се почна разигравката която доведе до неописуем нервен срив,просто нямаше как да я оставя в един момент,много беше разстроена и не можа да заспи като хората до 2 часа нощес и накрая я взех при мен  в леглото,а баща и я е местил като се е прибрал.А  по принцип съм много твърда,значи смятай за каква истерия говорим след като съм я взела в леглото а това не го позволявам никога.

-----------------------
моето мнение : най хубавите басеини са солените басеини,блъскаш сол ,водата кристална и върви на самоподдръжка . това с хлорина  не си е работа...беен деер дън дат

# 127
Тандури, за кои басейни говориш, драга? За тез, дето им лепнах снимките ли? Стига бе, та те не събират чак толкова много вода! Не знам вие как процедирате, ама ние, заради липсата на време само през уикендите пълним басейн. Като му налея водата в събота, в неделя махам листенцата и някоята друга удавена бубулечка и готово. Вечерта таткото обръща басейнчето. Понеже не си поливаме тревата (нали сме "зелени"  Mr. Green), почвата е достатъчно жадна да попие всичко в рамките на минути. Чиста работа.

Вики, да, за голямата говоря. Въпросът тук не е колко лесно можеш да им обясниш. Те просто имат нужда от нежност, от мама и тати. Особено, ако (както моите деца) са по цял ден на детска. Що не пробваш да й дадеш нещо твое да гушка? Нещо, дето си мирише на теб: на твоя парфюм, лосион или там каквото е твоят типичен аромат. Аля понякога, когато хич не иска да я оставям в детската, ме кара да й дам ластика си за коса. Когато го вземе и си го сложи като гривна, веднага грейва умивка и детето е спокойно. Същата е реакцията когато дам на Аля да облече моя тениска вместо нощница.

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 17:58 от Фея-кръстница

# 128
Ани, мястото където поставяте басейна трябва да е РАВНО. Ни където го поставихме първата година е много лек наклон (тпочти не се забелязва). Та водата в басейна натежа на едната страна и басейна от кръгъл доби доста странна форма. Следващата година подравнихме и нямахме проблеми.
А, забравих да ти обясна що за прахосмукачака е устройството. Дълга дръжка на единият край има подобно на накрайниците за почистване на пода на единият край има торбичка, а на другият накрайник за свързване към.... градинския маркуча. Пускаш вода и обикаляш дъното на бесейа (това са евтините варианти)

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 18:01 от dessivl

# 129
Мерси, Пети.
 АМи Вики, така е.Има си тантрумчта, и периоди с разиграването вечер.Как се справям, давам избор, разсейвам го, ако пък не бива, не му обръщам внимание и спира най-бързо тогава.Той от няколко дена, като се разсърди, се затваря в стаята си, фръцка се нещо  Laughing

# 130
Ани, мястото където поставяте басейна трябва да е РАВНО. Ни където го поставихме първата година е много лек наклон (тпочти не се забелязва). Та водата в басейна натежа на едната страна и басейна от кръгъл доби доста странна форма. Следващата година подравнихме и нямахме проблеми.

Не, не аз имах предвид, че от нас надолу е наклон към съседите , иначе басейна ще е на равно място Simple Smile

Вики, нормално е това, не се шашкай! Търпение, ще го израсте.

Фея, за малко по-голям басейн говоря, защото и съседските хлапета ще се киснат вътре... Confused

# 131
  • Boston, MA
Вики, и Дани е така. Един момент ангел, в следващия се тръшка и иска на неговото. Аз се радвам, че ангелските моменти напоследък зачестиха...

За колите съм за Пасата, хем продължавам да ям попарата на немската електроника, хем си ги харесвам. Ярис също ми харесва (на външен вид, обичам мънички колички), за Хондите съм наясно с добрите им страни, но Сивик за мен е най-скучната кола на света, без намерение да обидя феновете.

Между другото, до година-две, като стане барела $200, и нашият бензин ще е 8-9 долара за галон, това ни чака. Та сметките ще са различни. Кейси също е права, дизел кола (ако можете да си намерите тук) е по-икономична от хибридите (а вече и по-екологична).

Добре дошли на Уайлд Чайлд и Салтана!

Деси, успех!

# 132
Тандури, ето ти линк (МcAfee-то ги дава в зелено) към басейните с пръчки, за които стана дума по-горе. В момента са на разпродажба. Има и филтри.

# 133
най хубавите басеини са солените басеини,блъскаш сол ,водата кристална и върви на самоподдръжка . това с хлорина  не си е работа...беен деер дън дат
Вики, а къде празниш басейна после? Явно няма как да стане върху тревата... Щото на мен идеята много ми допада, ама това ми се струва приложимо само при inground pool.

# 134
МВК, нормална цена е. ако cut е $35, color започва от $55(примерно), в думата започва е хватката. Тази цена е само за 1оz боя, достатъчна горе-долу само за корените, или много къса коса. Всеки следващ оz е по- принцип $10. Ако косата е гъста и по-дълга отиват около2.5-3 оz, при хубаво покриване, значи 35+55+2х10=$110 това само за един цвят. Ако са кичури или няколко цвята там е още по-скъпо. Важното е да си доволна, когато е направена косата качествено кичури, подстрижка и тн, не е нужно да се ходи на всеки 6-8 седмици. Знам, че не всеки е съгласен, но аз като ходих при моя човек, подстригваше ме средно за час, плащах много, но косата ми изглеждаше добре за по 4-5 месеца. Сега тук платих наполовина, трябваше сама да доизтънявам четината си, и няма да издържи толкова време.

Вики, дано Елла не прави истерии вече, представям си как си се уплашила. А.Джей не иска и количка вече. Всяка вечер ходим на разходки, онзи ден по средата ревна, баща му го носи, имаше голям дайпър и мислех, че е от това. Снощи направи същия цирк, само минути след като излязохме от вкъщи. И аз имах добро дете...какво стана Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт