55-та изумрудена американска тема

• 14 724
  • 305
  •   1
Отговори
# 150
Тази Ейми има такива страхотни данни на музикант, а така си съсипва живота... Жал ми е. И за нея, и за родителите й.

# 151
Пее много хубаво, ама е 'баси гадната джуеса.Смахната наркоманка....

# 152
За цената на бензина - пробвах аз днес да пробутвам пак идеята за хибрид и точно с аргумента, че след годинка някъде ще е 200/барел и кво стана? Мъжът ми финансистът ми излезе с една аргументирана теория как никой не може да каже точно накъде ще тръгне цената на петрола и че минали събития не могат да се пренасят в бъдещето и въобще не е сигурно какво ще става.
Моята теория е друга. Имайки предвид тесните връзки на главатаря на Щатите с нефтопроизводителите и малкото останал му мандат мисля, че това са последните дни за нагушване и се муа с пълна сила, дорде има. Не знам дали цените на петрола ще паднат след избирането на нов президент (пу за Обама!), ама се надявам, че няма да се качват с $0,10 на час.

да споделя и аз моята теория Mr. Green

Цените се качват винаги за лятото, хората пътуват повече и естестено някой друг трупа на техен гръб.
Едва ли ще паднат цените със смяната на президента. Нефтените босове спонсорират не само този президент, а всичките, така си осигуряват, че няма да ги пипат и променят законите за тях. Миналата година пак са били с билиони доходи. Знам, че в Бразилия се прави гориво от царевица, значи има технологията, защо обаче не е въведене тук, според мен точно заради финансирането на всички кандидати, които после не смеят да лаят срещу този дето им е помогнал.
Със сигурност ще се двигнат таксите ни с Обама или Клинтън (до сега историята на демократ президентите го доказва), много ми се иска заради икономиката в момента да не го направят, но едва ли...

иначе подметнах на съпруга за дизел хибрит, но той отсече дизела много скъп и няма смисъл вече...може би за природата е по-добре, но не и за $$$.

# 153
Знам, че в Бразилия се прави гориво от царевица, значи има технологията, защо обаче не е въведене тук
И тук се прави. Нашата фирма работи и с такива горива.

# 154
Знам, че в Бразилия се прави гориво от царевица, значи има технологията, защо обаче не е въведене тук, според мен точно заради финансирането на всички кандидати, които после не смеят да лаят срещу този дето им е помогнал.

Между другото, има теория, че използването на храна за производство на био-горива допринася за глада в други части на света (гладните бунтове в Хаити и т.н.), та и царевичното гориво не е съвсем разрешение.

# 155
Днес даваха две братчета от...не запомних къде по MSNBC, които измислили някакви специални батерии, които прикрепвали към двигателя на колата си и тя харчела 100 мили на галон. Само че нямах време да науча подробности.

# 156
Сигурна съм, че не е най-доброто, но поне няма да зависим от Близкия изток и многото пустеещи ферми и ниви ще могат отново да произвеждат. Свекърва ми има стотици декари в Айдахо, държавата и плаща всяка година, за да не ги обработват. Според мен това е лудост, но са с аргумента, че би струвало повече да подкрепят фермерите тук, отколкото да внасят зърно от другаде...

Преди време гледахме по ТВ за разни други технологии, има ги измислени, но някой не иска да ги доразвие и да не зависим от този и онзи.

Мъжа ми чул, че сега пък имало недостиг на ориз по света ooooh! на къде отива този свят Rolling Eyes

# 157
Да, Бенс.http://www.freerice.com/index.php, ето веднага и тази щуротия из форумите.Има и бг вариант.Скучен и смешни думи разцъкват....Провокатора е показал линк..коментирано е в темата...

# 158
Минавам само да ви кажа здрасти. Толкова съм изморена, че не ми се чете назад.
Само данните ще си напиша:
$4 за галон
Мицубиши Галант 23-26
Два басейна в комплекса -много цветнокожи
Банзинът все някога трябва да падне, иначе купувам колело (в bicycle capital sme)

Laughing

# 159
Ето и една статия (ако ви се чете) за това как в Швейцария са намерили начин от боклук да правят дизел:

From the Trash Can to the Fuel Tank: The Solution to Europe's Energy Problems

SCHAFFHAUSEN, Switzerland, November 28/PRNewswire/ -- Supermarket bags and plastic sheeting, cable sleeves or vehicle components - all materials which can be converted into diesel or heating oil. Instead of being discarded as garbage, such petroleum-based synthetic products can find their way into the fuel tank. This not only contributes towards relieving energy supply shortages, but simultaneously solves a waste disposal problem.

In an era of rising oil prices Switzerland's Biotherm Technologie AG offers a process for producing mineral fuels from waste plastics or waste oil. And it's 25 cents a litre cheaper than current pump prices for diesel - a differential which grows bigger with every rise in the price of oil.

The process was developed by Clyvia Technology GmbH, Germany, and is similar to the cracking of crude oil. At 400(degrees)C it breaks down long hydrocarbon chains, which then vaporize and condense as diesel oil.

Christopher Stampfli, designate CEO of the Schaffhausen company, says of the business model: "This process is attractive not just to public and private waste disposal operators, but many industrial corporations and freight operators can apply it to cut their disposal costs and simultaneously generate energy - either for their own vehicle fleet or to sell at the gas station."

10 million tonnes of plastic waste go unused

Europe produces over 20 million tonnes of plastic waste and 2.5 tonnes of waste oil annually, but currently only half of this is exploited. The rest could be converted into top-quality fuels by the Clyvia process. This would benefit everybody: the plant operator, the environment, and finally drivers and house owners, who can save considerably on their gas or heating bills.

# 160
мога да се обзаложа, че се записах в тази тема  newsm78... ама явно съм сънувала...
мацки, аз пътешествам и нямам време да се включа в разискваното, но при лошо време, може да ви попрочитам...
Прага е доста хубав град, социалистическото минало почти не се забелязва, особено по туристическите райони, а чехкините верно били хубави   Laughing
По-подравнена тревичка по парковете съм виждала само в Австрия. Повече туристи на квадратен метър съм виждала само на Таймс Скуеър  Crazy

# 161
мацки, аз пътешествам

Еее блудната дъщеря се появи  Wink
Горивото в Тексас е 3,50 за галон  Money

# 162
Дженаааа, много се радвам, че се обади Hug Ние не сме разбрали, че пътуваш и се притеснихме. Ех, Прага!!!!
ДАно не се развали времето, за да може да видиш всичко и после да разказваш, пък и снимчици трябват Laughing Hug

Тина, уфф, нали чета от два дни по диагонал, и съм пропуснала ooooh!

# 163
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 23 нови отговора.

майко мила, докато сваря да прочета ще закриете темата Laughing
имам бърз въпрос: дъщерята получи (първата си) покана за рожден ден на момченце от класа, има оставен телефон и е написано "плийз кол" , трябва да се обадя за да потвърдя, че ще присъства или да се обадя, ако примерно е възпрепятствана да отиде newsm78. второ: мисля да взема гифт карта от книжарница, на каква стойност е прието да е (ориентировъчно).благодаря предварително за отговорите  bouquet
а сега отивам да чета Grinning

# 164
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 23 нови отговора.

майко мила, докато сваря да прочета ще закриете темата Laughing
имам бърз въпрос: дъщерята получи (първата си) покана за рожден ден на момченце от класа, има оставен телефон и е написано "плийз кол" , трябва да се обадя за да потвърдя, че ще присъства или да се обадя, ако примерно е възпрепятствана да отиде newsm78. второ: мисля да взема гифт карта от книжарница, на каква стойност е прието да е (ориентировъчно).благодаря предварително за отговорите  bouquet
а сега отивам да чета Grinning
Да, обади им се, особено ако смятате да ходите, за да знаят хората колко човека да очакват и как да се подготвят. Ако потвърдите, че ще ходите, и се окаже в последствие, че не можете, пак е редно да се обадите. За мене около $15 би била приемлива стойност за картата.

Общи условия

Активация на акаунт