E-bay тема 6

• 39 785
  • 902
  •   1
Отговори
# 510
ох, момичета, бясна съм. на 23 април поръчах една гривна и преди два дни писах на продавача да видя дали я е пратил. платих я на 24 април с пайпал, за което той дори ми е поставил положителен фийдбек. получих следното Hi,

Did you send the payment yet?  Sorry I can't find the payment.

Thank you for your business
отговорих му, че съм платила, и му пратих копие и помолих да ми отговори дали всичко е наред и дали все пак е пратена. тишина втори ден . какво да направя?

# 511
  • някъде
Имах подобен случай.Мацката ми каза една цена за транспорт,като платих ми писа,че това било стойността върху цената за Англия и да доплатя.Извиних се много любезно и доплатих веднага.Чаках,чаках и накрая й писах.Тя,наглата,ми разправя,че не съм платила горницата.Чшшшшшшшшшшш,алоу!Къде?Пратих и копие от двете ми плащания и директно й казах-пантофите или диспут.Оная трай.Пуснах диспут,праснах й гадна оценка и след два дена и двете суми ми бяха възстановени.Та думата ми е,да не ги оставяме да се правят на цапнати.Щом плащането ти фигурира в пейпал-давай смело!

# 512
Само за справка дали си заслужава да се пазарува от E-bay,но колко горе долу излиза една доставка от САЩ? newsm78

# 513
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STR … item=280167619748
става въпрос за това. продавачът има 100 % позитивен фиидбек. току-що му пратих пореден е-майл с копие от плащането. рано ли е да го плаша с диспут?

# 514
Днес купувам последния брой на

и гледам : Шопинг манията eBay  Mr. Green цък

# 515
  • някъде
Изчакай до утре да видим как ще реагира на доказателството за плащане.Ако пак се прави на ощипан-пускай!
mam@ ,мисля,че тук още ще се посгъстим Mr. GreenМераклиите за пазар ще се увеличат!

# 516
Stefoni
- откъде мога да видя дали стоката ще се обложи с мито и/или ДДС - това зависи от страната от която се внася стоката, от вида на стоката, от нейната стойност??? Ето например това сребро от Китай - облага ли се? Мъжа ми има две хобита - акваристика и фотография - тази техника дали също подлежи на облагане?
Правилото е до 45 Euro и за лична употреба (получателя е физическо лице) е необлагаемои
над 45 ако изпращача и получателя са физическо лице се дължи 5% мито и 20% ДДС
ако продавача е юридическо лице се обмитява по митническата тарифа, грубо митото е в рамките на 10-20% ДДС 20%, в някой случай има и други мита (ако е произведено в Китай примерно)
това което се е случило с 2.09 и и 2.99 е прокси бидинг. Ти си казала най-голямата сума, която си склонна да заплатиш, а системата автоматично е наддала с най-малката стъпка.
За валутите зависи от кой e-bay си влязла, от сетингите на windows-a, браузера и в каква валута е обявена стойността. Ако влизаш през   ebay.com ще ти се появава и приблизителната стойност в $
a $5.40 е прекрасно, нема такава доставка, т.е. винаги я надуват

Много ти благодаря за ясното и подробно обяснение!!!!   bouquet Нещата ми се поизчистиха  Grinning

# 517
  • някъде там
Моля за помощ Blush
Hello,

Thank you for your email.
OK,no problem,you can pay leter.
For your haven't won items,are you need?if so,i provide directly price to you.hopr you can email me again.
If you have any questions,please email me freely,
Thank you!

Преводача много несвързано ми го превежда  newsm78
Някой ако може да направи превод в ефир Blush
Благодаря предварително  bouquet

# 518
Hello,
For your haven't won items,are you need?if so,i provide directly price to you.hopr you can email me again.
Thank you!

Супер странен английски... Аз така си го превеждам:

Здравей. Благодаря ти за и-мейла. Няма проблем да платиш по-късно. За нещата, които не си спечелила, искаш ли ги/имаш ли нужда от тях? Ако да - ще ти дам директна цена за тях. Надявам се да ми пишеш скоро. Ако имаш въпроси - пиши. Благодаря

# 519
мда вече имам първи strike за неплатен item в ebay - $2.85 i $7 доставка

# 520
  • някъде там
Stefoni Благодаря ти !

# 521
Hello,
Thank you!

Супер странен английски... Аз така си го превеждам:

Здравей. Благодаря ти за и-мейла. Няма проблем да платиш по-късно. За нещата, които не си спечелила, искаш ли ги/имаш ли нужда от тях? Ако да - ще ти дам директна цена за тях. Надявам се да ми пишеш скоро. Ако имаш въпроси - пиши. Благодаря

няма нищо странно в английския им...британците пишат съкратено,за спестяване на време..долу горе си схванала смисъл...ще ти предложи цена за стоката а ако на теб ти отърва,натискаш "Buy now" и е твоя...

# 522
на някои да му се е слу4вало.след като спе4ели диспута и пейпал върнат пари4ките му,продава4а да си иска парите върнати му от пейпал? newsm78...абе викам аз ли съм луда или тоз продава4 ме мисли за куха лейка...писал ми върни ми парите дето ти върнаха от пейпала,ти изобщо не си платила за тая стока Thinking аджаба му викам като не съм платила как хората водиха диспут срещу тебе а?пратих му фактурката и 2 дена мъл4и сега #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out
а колкото до митото,внимавайте със стоки от Америка или предупредете продава4а да не слага обявена стойност на пакета,4е направо свят ще ви се завие от митото за някоя глупост

# 523
уф и аз се нервя на тоя китаец за тия 2 долара, 5 пъти му писах кажи цена за combine shipping и ще поръчам още 3-4 такива, тоя мълчи кат г.... и бум

# 524
  • някъде там
На мен отговорите ми ги праща в пощата,не в акаунта ми в ebay

Общи условия

Активация на акаунт