Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се броят седмици и месеци по време на бременност?
Как се изчислява терминът на бременността?
Какви са препоръчителните масла за корема по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се броят седмици и месеци по време на бременност?
Седмиците по време на бременност се броят от първия ден на последната редовна менструация, което обикновено се счита за начало на бременността. Този метод е широко използван от лекари и акушерки днес. Обратно, месеците по време на бременност се броят различно; първият триместър продължава до 12-13 гестационни седмици, вторият триместър - от 13 до 27, а третият триместър - от 28 до раждането. Изчисляването на седмици и месеци по време на бременност може да бъде объркващо, но има налични таблици и калкулатори за улесняване на проследяването.
-
Как се изчислява терминът на бременността?
-
Какви са препоръчителните масла за корема по време на бременност?
Препоръчват се различни масла за корема по време на бременност. Някои от тях включват зехтин, бадем, масло от гърди и специални масла за бременни. Важно е да изберете подхранващо масло, което поддържа кожата мека. Най-важното е да изберете продукт, който не предизвиква алергии и е безопасен за бебето.
-
Как се прилага топъл компрес върху корема по време на бременност?
-
Кога се правят БХС и ФМ?
това чувство не може да се сравни с нищо нали?

Ех, каква радост да ритка бебочето!
Ще видим какво ще правя. Първо да се запиша на ЖК, което остава за утре, че днес не ми остана време да си взема направлението. 

Ужасно е! Направо не се понасям. Дано скоро се нормализират тия пусти хормони!
Аз мисля да изтрая до 14-ти май, за да си видя бебето. Все пак бях на преглед едва преди две седмици.
Надявам се, че не е нещо обезпокоително.