Декупаж 18

• 45 176
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Абе, и аз имам проблем с втриването да си призная, честно. Rolling Eyes
Значи, нанасям степ 1, съхне, после степ 2, съхне, и като започна да втривам боята (разредена с ленено масло) почти винаги  има остатъчен цвят от този,  който втривам. Абе, дано да ме разберете, ама дава един такъв нюанс и не си остава оригиналния цвят, който е бил под краклето. Какво да правя, вече ме хващат дяволите!! Колкото пъти опитвам, толкова пъти  ме прихващат  лошите  братя... Laughing

# 136
За това говоря! Peace
Пробвала съм със златна акрилна плюс ленено масло, пробвала съм и с маслена боя. Резултатът отчайващо отчайващ, особено с маслената боя.  Laughing
Ако е от значение - върху дърво са и двата ми опита.

# 137
Абе, и аз имам проблем с втриването да си призная, честно. Rolling Eyes
Значи, нанасям степ 1, съхне, после степ 2, съхне, и като започна да втривам боята (разредена с ленено масло) почти винаги  има остатъчен цвят от този,  който втривам. Абе, дано да ме разберете, ама дава един такъв нюанс и не си остава оригиналния цвят, който е бил под краклето. Какво да правя, вече ме хващат дяволите!! Колкото пъти опитвам, толкова пъти  ме прихващат  лошите  братя... Laughing

Ама аз си мисля, че това му е хубавото, става като с цветен филтър на фотошоп. Не разбирам що се косиш  Wink

# 138
Ааааа, Шош, кося се, щото искам да мога  го направя например жълт основен цвят с кафяви пукнатини.   А аз като почна ще стане светло кафяво с тъмно кафеви пукнатини. Rolling Eyes
 Но, виж, не съм се замисляла, че може да се погледне на  дефекта като ефект. Обаче все пак ми се иска да мога да направя и контраста все някога; след като  вече цветния филтър го постигнах и продължавам да го постигам постоянно... Laughing Whistling

Дивиана, едва ли е от значение върху какво се работи, защото аз съм опитвала и върху стъкло, и все тая. Основния цвят се маскира като започна да нанасям разредения цвят. Crossing Arms

# 139
Не се коси, хубав си е филтъра  Naughty

# 140
Дивиана, едва ли е от значение върху какво се работи, защото аз съм опитвала и върху стъкло, и все тая. Основния цвят се маскира като започна да нанасям разредения цвят. Crossing Arms
Може, може, аз понеже не съм и се зачудих дали на дървена повърхност не е по-трудно от стъкло. Например. Grinning Явно, че не е.

Като прочетох "нанасям разредения цвят", та се сетих да попитам за маслената боя - аз не я разреждам с нищо, мажа направо върху напуканата повърхност. Така се прави, нали? Трябваше да снимам. Резултата изобщо не бих го нарекла маскиране на основния цвят, а по-скоро замаскиране на основния цвят.   Twisted Evil

# 141
Да много е трудно когато се втрива металическа боя+ленено масло-трябва много добре да е объркана сместа/металика е по-тежък от акр.боя/ и консистенцията да е точна.Аз ги забърквам винаги на око/тъй като трябва да се съобразяваме с големината на повърхността,трудно е да се определи точно колко към колко боя и масло/ и при втриването на металик+лен.масло понякога имам проблеми.Ако не е разбъркано добре втрива се или повече масло или поече боя.Ако е масло но проблем триеш със салфетка и наново,но ако е боя нея не можеш да я изчистиш.И повърхноста става като зацапана-е може и да излъжем някого,че целта е била да изглежда старо  Mr. Green.Акрил+лен.масло по-лесно се втрива и изтрива.Просто трябва практика
Джули страхотни бутилки мила,скъп спомен мене ако питаш   bouquet
Профи добре си ни дошла и като гледам добре сме те захранили ,който веднъж клъвне отказване няма  Hug smile3501

# 142
И както винаги, ако аз не се  кажа моето  мнение и не  ви объркам, никога няма да стигнете до истина Mr. Green.Аз мисля че  може да не се  втрива маслена боя, а да се покрие с  перлена боя, тя нали не се напуква???

Момичета, миличките,толкова хубави неща правите,немога да ви похваля всички по имена, но всяка от вас има стил и характер в работите си,браво на всичко!!!!
Притичах да ви напиша две неща.Вчера купих  страхотни  носни кърпички,  на тях има прекрасни рисунки, делфинчета и др. неща, и ги намерих на бенззиностанция ОНВ...потърсите няма да съжалявате.Второто, днес купих  акрилен лак, на спрей в строителен магазин струва 4.30, незнам   колко е економичен, но е много лестен за исползване и е  със страхотно покритие, стига да  спазваш инструкция.Ако ви е интересно ще го снимам, на мен ми харесва много....
За малко да забравя да ви  благодаря за милите думички ,много мерси...особено за дръвчета, те са ми  невероятна слабост, какво да  правя newsm78...обичам мъниста ,това е....
Дадуся, а кафявата чиния направена също като твоя, жълтата, това е плагиат на твоя чиния Mr. Green,мерси за идея...  bouquet  на тази чиния нещо типа кракле също направено по твоя идея, само не с клечка на влажна боя, а  с игла на суха, просто съм забравила да сложа краклето.. Mr. Green и го направих это така ...http://aset.medipharmwiki.com/index.php?option=com_datsogallery& … atid=4&id=285...

# 143
Два дни компа ми пак на ремонт,ама вие не се спирате,не мога да ви насмогна да ви гледам - бравос smile3501
Благодаря на всички ви за милите думи идея си нямате колко щастлива ме правите Hug Hug Hug
дадуся страхотен линк -друго си е да видиш всичко нагледно
томиджик вазата ми е само декупаж и тук там ограничител. Ама твоите чинийки и кутийки са страхотно хрумване newsm51
мечеее , чинийките ти са много сладки ей  newsm10
шошка, тая картичка трябва наистина да е за много специален човек newsm03
джулка,превъзходни бутилки - и аз не бих ги отворила - да станат 100 годишни  bouquet
свраче, дето вика шошката и на мен всичко ми е от железарията - така де...
профит добре дошла!Давай така и ще видиш как няма спиране  bouquet
иленката, в Търново май не са чували за декупаж, но опитай в магазин Гама на Караминков ама не съм сигурна и за там
ето и аз да се наредя на опашката с обратен декупаж на бутилка и едно тигрово телефонче на сестра ми - от тука до края
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=234077&photo=34

# 144
Привет и от мен! Добре Дошли на новите - добре заварили на по старите декупажистки.
Много красоти много нещо , докато изчета всичко забравих кой- какво буше писал в началото.Бравос бравос на всички.Няма да изброявам поимено за всички smile3525 newsm51  love001, само да кажа ,на крисито ,че бутилката е напраооо трепач. За втриването на боя в напукана повърхност аз използвам олио защото в наше село те такова чуда като ленено масло не са чували. Получава се  капвам повечко олио и втривам ефекта е супер. Все още не съм пробвала върху тъмна повърхност с пукнатини  по светла боя да втрия но и това ще направя. Да докладвам и аз какво свърших през почивните дни  няколко иконе за подаръци на познати и една кутия -книга . това е всичкоhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=225487&photo=23.

# 145
  • Бургас
Крис, разкошна бутилка, а и телефончето не и отстъпва. Чак ме е яд че нямам подходящ за облепване Twisted Evil
Ах тези керемидки! Кат, супер е! Кутията книга е много интересно  bouquet

При втриването на боя пробвах съвета на Мадлена - силно разредена с вода боя и се получи - пак имаше лек филм, но не е толкова забележим и най-вече не е толкова мазно.

А сега да не си помислите, че съм забравила да лепя салфетки:
теменужки, други теменужки ,макове и пак, но отстрани
Защо не можах да сложа малка картинка #Cussing out Дава ми един много къс адрес, не като преди и не се показва нищо #2gunfire

# 146
Здравейте момичета!  Hug
Вече съм на линия и искам да изкажа възхищението си от нещата който сте сътворили. Няма да мога да коментирам всичко, което видях, но съм впечатлена от чинията на Мираж, бутилките на Дивиана и Крис,творенията на Лале, бутилките на Джулис, керемидката на Кат, шишетата на Радина. Добре дошла на Профи   bouquet .
Дадуся, учудих се , че се обръщам към теб на вие. И сега като се замисля се сещам, че съм имала предвид тебе и дъщеричката, че нали заедно мислихте поставките за яйцата, преди това и едни други нейни неща показа. Та затова така е прозвучало, не, че ти говоря на Ви  Wink .
Напукването и на мен се получава както го е описала Къдрокоска. По метода на Гудзи не ще.
Ама хубаво подхванахте дума за двуфазното кракле, щото точно това съм намислила да правя на една чиния. Ама сега ме дострашава нещо.Мислех да втрия златна акрилна, ама ако после не иска да се избърше  newsm78 .Имам и маслени бои. А вместо ленено масло ако разредя с работен ферниз за масло(вътре има ленено) дали ще стане  Thinking ? Ох незнам,това ще е първия опит и знам, че първия път е пробен ама много ми се ще да се получи.
Айде да не съм и аз с празни ръце, една бутилка, която подарих.

# 147
  • София
леееееееелеее останаха ми очите , бре момичета  #Crazy Shocked
страхотни сте, няма да ви изброявам , за да не пропусна някоя Crazy
моята муза нещо май безвъзвратно си отиде а имах толкова идеи, а сега нищо даже не ми се пипват нещата  Tired
незнам какво стана, но да знаете ден не минава без да надзърна и да ви се насладя, благодаря ви и дерзайте  bouquet

# 148
Rakovina бутилката много ми хареса - един тъп въпрос, слага ли се нещо под пласта салфетка за да личи на зеленото шише. Аз се опитах на една стара мраморна  Naughty сива ваза, като отдолу я облепих с тънка бяла хартия, в крайна сметка се получи, но ме дразни факта, че не може да се опъне добре хартията и после малко седи като релефно, което ме накара да го декорирам с какво ли не още и въобще загубих сума ти време с тая ваза и като че ли не съм особено очарована от резултата. Първо пробвах с боя, ама не ще да хване........акрилна. А сега ми предстои да ходя на една 50 годишнина и много искам на този човечец да му спретна някоя оригинална бутилка - сигурна съм, че ще оцени усилието, та давайте идеи и акъл! Hug
А и още един въпрос - сигурно сте работили с тея готовите хартии дето ги продават в книжарницата - отзиви? Аз се пробвах ама нещо не съм във възторг!

# 149
Отново да благодаря за хубавите думи,момичета Two Hearts newsm76
катка твоите невероятни керемидки smile3521, кутията книга-нямам думи smile3521
радинка и раковинка - страхотни бутилки-повдигнаха ми настроението newsm10
маринка,дано скоро ти се върне музата да ни радваш с красотите си newsm17
профилче,(аз пък що ли те бях кръстила профиТ)-пробвай с латекс като го нанасяш с малко валяче-аз използвам едно оранжево дунапренче с много фин мъх върху него(от практикер го взех),после го измиваш и пак си го ползваш.с акрилна боя пак става,ама е доста скъпа за тази цел-дано съм ти помогнала newsm78

Общи условия

Активация на акаунт