Номинации за най-голяма муня

• 3 560 437
  • 18 481
  •   1
Отговори
# 12 045
  • Пловдив
За втори път го правя...подготвям кубинката за кафе, слагам на котлона, готово е...но да бях сложила и кафе  Laughing

Ако таз куркума я сложа на кестенява небоядисана коса какво да очаквам? Как я нанасяте?

# 12 046
За втори път го правя...подготвям кубинката за кафе, слагам на котлона, готово е...но да бях сложила и кафе  Laughing
Ох с тази кубинка, хем и ние в такъв тип кафеварка си правим кафе и леко се опулих каква работа има кафе в обувка.. при мен е 9 сутринта, още не съм се събудила май.

Куркумата и на мен ми е интересна, предчувствам вълна от златнокоси муни Mr. Green

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 15:32 от Фиффи

# 12 047
Аз разлях 1 чаена лъжичка куркума на силиконовата ми мивка и тя се боядиса в сигнално жълто-зелено. Търках 2 часа, след което два дни не можех да си движа дясната ръка от умора. Единствено с лакочистител се махна, но не е приложимо за коса Grinning

# 12 048
Муните май сме две.
С един приятел ще ходим на басейн, втори ден ни е и явно първия нещо е станало понеже се оплакваше, че го боли едното ухо. Съответно днес е ясно инструктиран да не го мокри ухото, да стои само на плиткото в басейна, за да не му пръсне вода.  За допълнителна защита сме сложили лекарство, памук и отиваме. В един момент нещо се заоплаква, че не му бил сложен памукът удобно и се замъкваме към съблекалнята понеже ми е неудобно пред толкова хора да се взирам в нечие ухо.
Влизайки си измивам ръцете и се развива следния диалог:
- Изваждам го! - той.
- Не, моля те, недей!
- Не мога повече, изваждам го, много е надълбоко вече.
- Чак толкова не е, недей, къде ще намеря друг?!?
Та стигаме до някакъв консенсус и излизаме, а пред вратата една възрастна дама стои и гледа с едни огромни опулени очи 😳😳😳😳😳.
Чак после осъзнахме за какво става въпрос.

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 22:35 от С.

# 12 049
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Ако таз куркума я сложа на кестенява небоядисана коса какво да очаквам? Как я нанасяте?

жълто-златист отенък.
на мен не ми хареса много. Rolling Eyes
на светла коса (руса) сигурно ще стане като на Тръмп  hahaha

снимка нямам, тоз зян реших да не го документирам, за да не се използва като компромат срещу мен. Mr. Green

# 12 050
Жълтеникавия цвят на лицето, след маска с куркума се премахва с тампон с прясно мляко. Най-редовно я използвам. За коса, обаче не му беше хрумвало. Какти ми червенее неприятно за мен от силното слънце лятото, ако сложа и жълто с куркумата ще съм съвсем отмахалата:grinning::

# 12 051
... след като си измих косата щях да припадна: белите ми коси бяха станали огнено жълто-рижави....
заедно с преобладаващите кестенявите (вече с отчетлив златист отенък) се получаваше невъобразима мешавица ooooh!
Ха, хората по фризьори пари ръсят за кичури, ти безплатно си ги направила, а се оплакваш Grinning
Искам рецепта за маската Praynig

# 12 052
На мен ми отива златист оттенък и бих пробвала куркума, но ме е страх да не " пуска" после

# 12 053
Аз разлях 1 чаена лъжичка куркума на силиконовата ми мивка и тя се боядиса в сигнално жълто-зелено. Търках 2 часа, след което два дни не можех да си движа дясната ръка от умора. Единствено с лакочистител се махна, но не е приложимо за коса Grinning

Куркумата въобще не оцветява така лесно.

# 12 054
asyalein, ти ако не искаш да се боядисваш с химична боя, можеш да пробваш къносването. Но къната трябва да смесиш с индиго за да получиш кестеняв цвят. Виж в темата за къносването, как става.

да, ама къната не хвана на белите коси, 3 пъти пробвах. Peace
индиго не се слага на бели коси, става синьо  Mr. Green
а след куркумата щеше да стане зелено  hahaha

иначе жълтото от куркумата го махнах с коприва: варих я доста време и си намазах косата, сега белите коси са с лек кестеняв отенък, но са си по-светли. Peace поне не са огнено жълти  Crazy
Ако сложиш чистото индиго върху която и да е коса, ще стане зелена, обаче, смесено с къната, то прави косата кестенява,  а оттенъка вече зависи от пропорциите. Защо къната не ти хвана белите коси не знам, баба ми цял живот се боядисваше с къната, и беше рижава, иначе имаше много бели косми, а другите пък черни. Но тя използваше иранска къна, смесваше я с кисело мляко.

# 12 055
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

аз също така си мислех, защото миналата година на Великден се опитах да оцветя яйца и нищо не стана.
затова смело ръснах 1с.л.  Whistling

Искам рецепта за маската Praynig

чак рецепта нямам: сварих черен чай, разбърках безцветна къна и ръснах 1с.л. куркума вътре. намазах, завих с кърпа и  след 2ч. измих. после полях с оцетена вода.
не пуска после. при следващото миене специално гледах дали водата ще е жълта, но не беше. Peace

аз бях доста почерняла от морето и с тази жълта коса, приличах на онова малцинство, което е тръгнало да става мнозинство  Whistling

Ако сложиш чистото индиго върху която и да е коса, ще стане зелена, обаче, смесено с къната, то прави косата кестенява,  а оттенъка вече зависи от пропорциите.

гледах няколко марки и на всички, които кафявата къна съдържаше индиго, пишеше, че не става за прошарена коса.
червеното го дават, че става, но аз не искам да съм червена (рижа де, заради белите коси).
след куркумата не ми се експериментира. Peace

# 12 056

Щом казваш. Laughing Ако си уверена, че няма да боядиса толкова много и устойчиво и имаш силиконова/каменна/гранитна мивка, ръсни една щипка куркума и докладвай за резултата.

При всички положения, пробвах за разтворител спирт, белина, вода, гореща вода и нищо не помогна, докато не почистих мивката с електрическа твърда четка за зъби и лакочистител. Куркуминът и останалите каротеноиди са все мощни оцветители, ползват се и за индустриални такива, в контакт с правилната повърхност могат и да се фиксират до степен, в която почти нищо не може да ги разтвори. Ацетонът пробвах след консултация с инженер химик и биолог, иначе нямаше да се сетя да го ползвам,  та те подробно ми обясниха за свойствата на куркумата.

# 12 057
Имаше някакъв метод за избелване на зъби с куркума. Така и не се осмелих да пробвам, не ми се ходи с такива зъби:  Mr. Green

Скрит текст:

# 12 058
  • Бургас
зависи от материала на мивката.Моята се боядисва от обикновена лютеница или сладко.После търкане с доместос,киснене.... Sad
Мъжът я купува по интернет,някакън модерен маТРял.

# 12 059
И моята така, цвят слонова кост.

От всичко друго се чисти супер лесно и не се боядисва, но тая куркума ме унищожи.

А за зъби не бих я пробвала никога и за нищо на света.

Общи условия

Активация на акаунт