Пазарувам в Кауфланд и след като минах през касата, решавам да си извадя телефона да си прочета новите отговори, които неминуемо са се навъртяли докато аз пазарувам, по една много забавна дискусия във фб, която следях и по-рано. Ровя, ровя, ровя...РОВЯ из чантата. Хм, няма го. Викам си, голяма си патка, Онна, така да си зарежиш телефона в колата, че и паркирана в единя ъгъл на паркинга... Дано някой не го е видял през прозореца и да ти разбие колата. Отивам при колата и още преди да разтоваря покупките в багажника преглеждам предните седалки, таблото, джоба на вратат, пода на колата за пустия телефон... Няма го! Изтърсвам и чантата си на седалката и не, и там го няма! Ужас! Разтреперах се! Намятах всичко в бажажника и бегом обратно към "Информация" да питам дали не са им го предали. Като през цялото време се мъча да се сетя дали пък и докато пазарувах не съм го носила в ръка да си чета и да съм го оставила някъде. Обаче в паметта ми е бяло петно. Помня, че преди това ходих да правя на едното дете карта за градския транспорт, помня че там си носех телефона в ръка, помня че го оставих на гишето, обаче помня и че след това си четох по пътя към колата. Значи трябва да съм си го взела от бюрото на СГТ. Явно в Кауфланд съм го посяла. Питам с треперещ глас на Информация и греда. Не, никой нищо не им е предавал. Влязох в магазина, минах по пътя, по който се въртях като пазарувах... ми не, нямаше го. Овесила нос се натоварих в колата и подкарах към майка ми, която живее що годе наблизо, та да си звънна и дано някой съвестен човек го е намерил. Финалът? Значи добре, че пред майка ми се изложих, а не пред някой непознат човек, защото обмислях и в магазина някой да помоля да ме набере та да се ослушвам като ходя между рафтовете. Мама си ме знае и няма да ми се подиграва много. Телефонът звънна от моята чанта! Същата тази, която изпразних, уж, в колата при първоначалното търсене. Имах вътре един джоб с документи, сгънат на две и телефонът някак си се беше мушнал между тях, а аз в паниката си не бях забелязала.
Някъде в открито море се сетих, че паспортите са ни под някакъв матрак, стаята е отдавна изчистена, куфарите са ни изнесени и след 3 часа ни чакат за полет обратно.

...било е планувано отдавна това им ходене до Гърция с няколко авера дет не са стъпвали там,щели да пият по бира до морето,взели и въдици за риболов..чак и за плаж мислили...