Това не може да е истина! Номинирам те за Муня-пътешественик на годината! 
.. Мунята е една приятелка, но и аз в кюпа. Брат й живееше в чужбината тогава и много му се дочело Българска литература. Прати му тя един кашон книги по автобуса. Добре, обаче момъкът нещо се успал, не успял да стигне навреме до автогарата и автобусът отпътувал, ведно с книгите. Свързва се тя с шофьора, който почти й се накарал, но както и да е - да дойде да ги вземе книгите от Червен бряг - автобусът щял да бъде утре там и после заминава за няколко месеца в чужбина пак. И трябва да се бърза. И хващаме се ние двете, ще ходим до Червен бряг. Обаче - всичко на всичко имахме общо 22 стотинки
. Какво да правим - взехме и един приятел (понастоящем таткото на моето лапе
), че той се беше опаричил скоро и... така де
. Отиваме до гарата, купуваме си билети, качваме се на влака и айде за Червен бряг. Пътуването - кеф, живописно, пролет, природа, разкош
. Пристигнахме в Червен бряг и газ до автогарата им. Приятелката ми звънна на шофьора (от моя мобилен, тогава бях гъзарка и само аз имах от тримата) и проведе следния разговор - ами ние сме на автогарата... ами тука, на автогарата в Червен бряг, нали така казахте - че сте в Червен бряг... е как така няма автогара, като сме тук, на нея!
... е как в кой Червен бряг - до Плевен!!!
... аааааааа, така ли??!?!!!! Оказа се, че имало още един Червен бряг - село някакво - къде ли? До Дупница
. Айде обратноооо. Добре, обаче, денят минава и заминава, правим си сметката, че ще сме към 18 ч. в София, как ще стигнем до Дупница, някак проверихме и разбрахме, че няма автобуси/влакове, които да ни устройват.. Звъня аз на бившия, че той с кола, да ни закара до там. Ама неговата кола на ремонт била
. Оле, ми сега, няма на кого да звънна.. Той се смили над нас и взе на някакъв негов колега колата
. И така, благополучно се върнахме в София, той ни чакаше на гарата, закара ни, намерихме селото, намерихме автобуса, взехме и книгите
. И в крайна сметка се получи пътешествие, което никога няма да забравим

уникално чувство за хумор! Голям шлем вика
И аз имам такава случка с ракия, лошото е, че бях на около 10 години, та доста зле ми стана. Пак на същата възраст горе-долу, прибирам се от игра пред блока запъхтяна, естествено съм тичала нагоре по стълбите и нахлувам в кухнята, зверски жадна. Баба ми нещо майстори и си е приготвила в 2 чаши по 200 г олио и оцет. Виждам първо чашата с олиото и изпивам повече от половината на екс, преди да се усетя, че това не е лимонада. Силно ми се повдига и тръгвам да убивам гадния вкус с течността в другата чаша, мислейки си, че е етър (помните ли го това безалкохолно?), а то всъщност е гаден възкисел винен оцет. Пак почти цялата чаша изпих преди да се усетя, всичко става за секунди, та и баба ми не можа да реагира, само ме гледаше опулено и с отворена уста, а дядо (лека му пръст) само подхвърля:"Хапни и една краставичка и салатката готова!"
. Три-четири години след това само при миризмата на оцет ми ставаше лошо, добре, че отмина.
А то какво станало: стигнали сме си нашата градинка, той ми викнал да завия, ама аз реших, че ми прекъсва словоизлиянието и съм продължила до следващата, при което "дружелюбният" съсед се озовал след мен - естествено аз му препречвам пътя, за да мине, че и входната врата. При което аз пак се

Пак започнах със сорри-то и тръгвам да се прибирам, но се сещам, че на човека вестникът му е у мен, нали победих.
Обърнах се, а той , горкият, продължава да стои с протегната ръка...
( А нашата врата, наистина си бе леко открехната
)
Признай си,че си харесала съседа