Номинации за най-голяма муня

• 3 555 162
  • 18 481
  •   1
Отговори
# 6 510
  • София
Поръчала съм радиоуправляема кола за дребен за Коледа. Всичко точно, пиша адрес в сайта, получавам два смс-а от Спиди, в понеделник пратката ще дойде.
Звъни ми куриера... "Добър ден", "Добър ден"... "такъв блок в квартала няма".
Казва ми куриера номера на блока и само като чух номера ми светна, че в сайта съм писала номера на стария ми блок.
"Няма проблем, важното е че ви намерихме". Пристигат куриерите, извинявам се за грешката. Човека се оказа съкварталец (от стария квартал).
Докато плащам чувам "търси другия" и казва някаква фамилия.

Плащам си пратката и си тръгвам. Чакам асансьора. Слиза една комшийка, казвам "добър ден" и тя започва да ме разпитва
- Вие ли сте с пратката?
- Аз. (ами с пратка съм все пак).
- Добре, дайте ми я.
- Ама как ще ви я дам? Simple Smile
- Ами понеже видях, че сте с пратка...

Казах ѝ "ако сте госпожа еди коя си, тичайте, още са отвън" Simple Smile
А сме се засичали с тази госпожа, поздравявали сме се, но може да си е помислила, че съм куриер.  Laughing

# 6 511
  • Луната ни пази
Аз на всеки празник, след като ме поздравят, по навик отвръщам "Благодаря, подобно"... Малко е конфузно на 8 март само...
Живея в смесен регион и на Великден или Коледа колегите мюсюлмани ни честитя съответния празник, случвало ми се е няколко пъти да отговарям: "Благодаря, подобно!". Излизам от ситуацията, че и аз им пожелавам да са живи и здрави  Hug

# 6 512
Ой,ой спукахте ме от смях. Не съм се разписвала отдавна, но с вчерашната случка нямам как да не остана в историята за майките-муни. Цял ден вчера с брат ми си пишем по Вайбър. Дърдорим всякакви клюки, лафчета, аз сама вкъщи с дечо-клечо скучая, той на лекции...скучае... Разнообразяваме се. Наближава 5 следобед и аз започвам:
- Айде брат ми, пали колата, че майка пристига от Берлин със самолета в 18:45 днеска.
Той: Как днеска, бе, утре е!
-Днес ти казвам, бе човек, ей досега съм ровила из сайта на летището. Утре няма кацащ самолет от Берлин в 18:45. Пали и отивай на Терминал 2 е.
Той: Добре, след малко отивам да я срещна.

Продължаваме лафа на различни теми, и към 18:30 дечка-клечка започва да се напъва да ака. Тя от както се е родила все проблеми с това акане има - едни твърдички ги изкарва... Обаче аз заета с Вайбъра и насоки към брат ми решавам, че няма да я слагам на гърнето - тоя път ще ака в памепрса. Приключва малката със своята важна работа и гордо обявява: "Ако!". Нарамвам необходимите пособия - чист памперс, мокри кърпи, крем за дупета, телефон и се паркирам на компютъра. Свалям гащите,  отварям памперса и.... точно в този момент брат ми пише: "Самолета кацна.Майка я няма."Шаш и паника. Забравила за памперси и мръсни дупета оставам щерката полегнала на дивана пред компютъра и започвам да преравям със свещ и компас сайта на софиийското летище къде аджеба се е затрила майка ми. Брат ми нервничи. Детето си дърдори нещо и се радва. Отговарям на автопилот: "Да,маме,много хубаво" и продължавам да издирвам изченалата си майка. Телефона й не работи. Сигурно още не го е включила. Къде, по дяволите, е майка ми? Напоследък с тия изчезнали самолети съм в тих ужас, защо мама не слиза. Брат ми продължава да нервничи по Вайбър, че не днес пристига майка, а утре. Аз обаче съм убедена, че е днс. В същото време мозъкът ми регистрира репликата: "Виж, мамо, акото" като страничен шум. Отговарям с едно разсеяно: "Ау, че хубаво ако, маме" и продължавам лудия чат с брат ми, който вече разпитва на гише информация как може да разбере дали даден пътник се е качил на даден самолет. Аз през това време проверявам трескаво и-мейлите от майка ми да видя подробности за полета. О, свещена простота! О, богове и света Муня! Откривам майка си... която всъщност пристига с полет от Брюксел, защото всъщност е в Брюксел, а не в Берлин. И пристига в 23:45/ А не в 18:45. Съобщавам на брат ми своето паметно откритие и четейки неговия крайно учтив и любвеобилен оотговор започвам да изпитвам странното чувство, че става нещо крайно нередно. И тогава чувам възхитеното гукане на щерката: "Гледай, мамо, ако! Хубавоооо?" Затварям очи. Поемам дълбоко дъх. Броя до 10. Отварям очи. Обръщам се към дъщеря си, която е с отворен памперс. Зарязала съм работата по средата. Тя използвала момента, протегнала ръчичка и-хоп!- хванала акото. Разглежда го възхитено и ми го показва. Набързо свалихме дрехите и марш в банята. Дезинфекцирах дивана с разтвор от белина и малко омекотител за аромат (добре, че дивана е кожен), облякох малката, дочетох обянението на брат ми колко много ме обичал и как ако ме видел щял да ме прегръща до смърт и... изпаднах в истеричен смях примесен със сълзи и сополи. Майка кацна благополучно същата нощ в 23:45 с полет от Брюксел на терминал 2. Посрещачи нямаше. Хвана такси до хотела. Амин!

# 6 513
  • София
Витка-Тутка-Рачка просто ме уби с тази история... Joy Joy Joy

# 6 514
Днес отивам на гинеколог и след като му казах, че за 10г никога не съм ходила при друг реших да споделя, че  майка ми ми е казала, че я е  израждал с мен. Обаче нали редовно езикът изпреварва мисълта ми се изцепвм "Д-ре, мама каза, че Вие сте ме родил!" Crazy

# 6 515
Камалия, блузата ми пострада от твоя разказ!  Joy Joy Joy Joy

А той какво ти отговори?

# 6 516
Погледна ме странно и се изсмяхме и двамата.  Blush

# 6 517
Случка от онзи ден с непозната муня.Седя си на топла точка в Билла и чакам да ми дойде редът,да си поръчам там каквото съм решила.В непосредствена близост е витрината със сирената и кашкавалите на килограм.Както знаете в Билла табелките на тези продукти са написани колко струват 100 гр. Седи една лелка там и оглежда сирената.Идва служителката и тая и се сопва "Как да разбера кое сирене колко струва??" Продавачката и казва,че на всяка табелка си пише сумата и съответно цената е за 100 гр....Онази " Ама какви са тия цени в стотинки,как да преценя колко е килограма ???  ooooh! ooooh! ooooh!

# 6 518
  • Добрич
Това ме подсети за една муня в кварталния ни супермаркет. Нова е, /нали ни е квартален, та ги знам по физиономии/ Казвам и че искам четвърт маслини. Тя се обръща за кутийка, но на лицето й е изписано че не разбира и мъжът ми да я посети и казва 250 гр. Тя добила кураж се тросва:
-Е, четвърт или 250гр?  - Имаше до нас и друга клиентка и се засмя с глас. Обяснихме, че 250=на четвърт килограм, а продавачката :
- Аз да не съм длъжна да знам, пък  #Crazy ooooh!

# 6 519
  • Пловдив
Цитат
Цвц ! Никога!
Малко спам, но с мъжа ми коментирахме, че вече за да продаваш не си длъжен да знаеш подобни неща или дори да смяташ. Достатъчно е да имаш една здрава ръка и да прекарваш стоката през баркод четеца. Накрая въвеждаш парите, които ти дават, а на екрана се изписва какво трябва да върнеш. Два пъти в голям супермаркет чакаме по 15 минути, защото витрина и каса не могат да се уточнят, че за да се изчисли продажба се въвежда тегло (баркод) х цена и излиза сума (ако баркода не се чете от четеца). Втория път дори беше много фрапиращо, защото въпроса на касиерката беше, а 985 гр. (пише го на кутията) аз, като 0,985 ли го въвеждам  Shocked Shocked Shocked
Не знае момичето, че 985 гр. = 0,985 кг. Не е и длъжно да знае. Звъни на витрината с везните. Всички на касата чакаме да дойде служител от витрината, а през това време и тези на витрината чакат, защото няма кой да ги обслужи.

# 6 520
  • София/Горна Оряховица
Цитат
Не знае момичето, че 985 гр. = 0,985 кг. Не е и длъжно да знае. Звъни на витрината с везните. Всички на касата чакаме да дойде служител от витрината, а през това време и тези на витрината чакат, защото няма кой да ги обслужи.

Shocked Shocked Shocked
Падам възнак!  Ами ако беше 2кг и 100гр какво ли щеше да прави милото!?

# 6 521
  • София
Леле... толкова ли са зле тез милите девойки... doh

# 6 522
хахаха тва с мравката е много готино Simple Smile
Аз с моитe кафе с лед и лимон и дълга кола, къде съм тръгнала значи.... Grinning

Ха ха, аз пък съм си поръчвала Лай от Чайка Simple Smile

Ха ха, сега се сетих как с братовчедка ми като бяхме малки изядохме цял пакет с бисквити и аз удивена че сме го сторили възкликнах: Цял бисквит патии!!!

# 6 523
Аз наскоро се учудих, че тук при нас (Централна Европа), за да станеш продавачка в дрогерия или магазин за козметика, ти трябва завършен курс или колеж по козметика (незнам точно как се казват на БГ такова образование, може да има друго име Embarassed)
Сега обаче, след вашите разкази, мисля че е напълно реално такива да са изискванията. Дефакто, продавачките на маслини трябва да са завършили търговска гимназия поне...

# 6 524
Защо търговска гимназия? Грамовете в един килограм, събиране и умножение се учат в началното училище.

А изискването консултантките в козметични магазини да имат някакво образование в сферата никак не е лошо.

Общи условия

Активация на акаунт