Номинации за най-голяма муня

• 3 557 705
  • 18 481
  •   1
Отговори
# 7 125
 Laughing Който го може го може. Изцепих се в правилната тема поне.  Blush

# 7 126
  • София-Младост
И на мъжа ми. Но технически нулата не е нито четно, нито нечетно. Сигурно посочва пришълците от друго измерение.
Тъй като едноцифрените числа са общо 10 (нула, 4 четни и 5 нечетни), за баланс нулата се причислява съм четните (в случаи като този). Иначе математически нещата са други, разбира се 
Peace
Нулата е четно число. Твърдението, че математически не било нито четно, нито нечетно число, е една малка муньовщинка. Laughing Hug
Четно число е това, което се дели на 2. Доколкото знам 0 не се дели.  Peace
Нула се дели, но с нула не се дели Simple Smile
0:2=0
Свършиха ли мунските приказки, че задълбахме така математически  Mr. Green

# 7 127
Ала-Бала, признах си грешката  Peace

# 7 128
Момичетаааа   341uu Да направим нова тема за ЕГН-та, а?  Mr. Green

# 7 129
На моето дете лесно запомних номера- първите шест цифри ги казвам три по три, ама те лесни- 105110, а последните четири са като на баща му, само предпоследната е различна.

# 7 130
Момичетаааа   341uu Да направим нова тема за ЕГН-та, а?  Mr. Green

Aaaaa, не! ЕГН-то, особено първите му две цифри са дълбока тайна!  Mr. Green

# 7 131
  • Mediterraneo
Много муни сте се събрали с тези ЕГН- та тук! Това с 4 и 5 влезе през 2000 г, за 15 години не сте разбрали кога и защо се слагат! Машала!

# 7 132
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Laughing

Много муни сте се събрали с тези ЕГН- та тук! Това с 4 и 5 влезе през 2000 г, за 15 години не сте разбрали кога и защо се слагат! Машала!

Laughing докато не родиш и не те удари ЕГН-то по главата няма как да го разбереш  Hug

# 7 133
Днешната история е май повече за Муньо отколкото за Муня, но да кажем, че има и от двете. Завеждам аз майка ми и дъщеря ми в един ресторант. Поръчваме, хапваме, пийваме и пристига сервитьорката с молба да си изберем десерти, защото господинът от съседната маса иска да ни почерпи. Поглеждам аз- един достолепен господин, гонещ 50-те ми се усмихва, аз също кимвам и се усмихвам. Приключваме с обяда и аз решавам да благодаря учтиво, а да не остана само с едно кимване към господина. Изтъпанчвам се до масата му, изрецитирам учтивите си благодарности, но гоподинът с каменно лице гледа през мен, все едно не ме чува. Аха да се опуля от изненада и виждам, че господимът вече не е сам, а на масата до него седи една дама, която се пули в тотално недоумение. В един момент на дамата и просветва и лицето и става яростно. В мига, в който тя се нахвърли върху господина, аз дадох заден, ломотейки :"Ъъъъъ, лек ден, лек ден..." Joy

# 7 134
Е,ти не я ли видя тая дама преди да рецитираш,примерно преди да стигнеш до масата му?!

# 7 135
Е,ти не я ли видя тая дама преди да рецитираш,примерно преди да стигнеш до масата му?!

Ако я бях видяла, щях ли да се боря за приза "Най-заблеяна Муня на годината"? Mr. Green

# 7 136
Какво ти пука? Нали не си "най-заблеяната Муня на всички времена"?
Защото това съм аз.  bowuu
Толкова съм заблеяна, че даже не съм усетила кога са подменили, освен правописа и граматиката, които съм учила в училище, ами и математиката.
Пу, срам за мен!

# 7 137
Брях? Какво и смениха на математиката?

# 7 138
Ами това за нулата. Не помня точно как се учеше по мое време, но съм я запомнила като "неутрално" число - нито положително, нито отрицателно, нито четно, нито нечетно. (Що ли имам и някакви смътни спомени, че нулата не е и число, а само цифра?  newsm78)
нула=нищо
Сега излиза, че Е четно число. Макар че в примерите, които бяха дадени по-горе, според мен става въпрос за използване на нулата като четно число за целите на бюрокрацията - ЕГН, автомобилни номера и т.н. Какво точно твърдят математиците и какво е от гледна точка на математиката, не ми стана много ясно.
Както и да е - Муня съм. Признавам си без бой.  Peace

# 7 139
Ами това за нулата. Не помня точно как се учеше по мое време, но съм я запомнила като "неутрално" число - нито положително, нито отрицателно, нито четно, нито нечетно. (Що ли имам и някакви смътни спомени, че нулата не е и число, а само цифра?  newsm78)
нула=нищо
Четно число е, понеже се дели на две без остатък, намира се в редицата на четните цели числа и е "заобиколена" от цели нечетни. Цифра е и също число, понеже всички цифри са числа (не всички числа са цифри - това да). Това е от математическа гледна точка. Peace Всичко това се намира лесно и в интернет, а според линка на Sophiemmaspencer съмненията дали нулата е четно или нечетно са отпаднали някъде през 17 век, така че ми се струва невъзможно да са се опитвали да те научат на нещо различно през 20 век. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт