Номинации за най-голяма муня

• 3 557 699
  • 18 481
  •   3
Отговори
# 7 140
Не бъди толкова сигурна Simple Smile Аз потвърждавам на кака Сийка спомена, че навремето ( основното училище) сме учили, че нулата е специфично число и не е нито четно, нито нечетно число. По пътя на логиката следва  да е четно, защото се дели на 2 без остатък и вероятно по-напред някъде по алгебра да е изяснявано, че е четно, но на ниво първи-трети клас определено ни учеха, че е специфично число и не е нито четно, нито нечетно.

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 07:49 от 10 c`s

# 7 141
Аз съм учила същото, за това и се обадих. Обяснението беше, че нулата не е четно число, защото няма как да я разделиш. На нула не се дели. Но аз съм завършила спортно училище, така че не споря  Laughing

# 7 142
Благодаря за обяснението, Barbabeau.  Simple Smile
Аз обаче се убедих, че наистина съм най-заблеяната Муня.   Blush

# 7 143
но на ниво първи-трети клас определено ни учеха, че е специфично число и не е нито четно, нито нечетно.
Мисля, мисля и според мен има някакво заблуждение и сливане на спомените с това, че не е нито положително, нито отрицателно.

# 7 144
  • Варна
Това всява малко недоумение:
Цитат
Четността на числата се определя по следния начин: ако едно цяло число е точно кратно на 2 (при деление на 2 се получава друго цяло число), числото е четно; останалите цели числа са нечетни.
При деленето на 0 на 2 не се получава друго цяло число, а пак 0. Иначе според Уикипедия нулата е четно число.
Аз пък имам спомен, че учехме, че 1 не е нито просто нито сложно число, а "специфично", за нулата вече съм забравила.

# 7 145
но на ниво първи-трети клас определено ни учеха, че е специфично число и не е нито четно, нито нечетно.
Мисля, мисля и според мен има някакво заблуждение и сливане на спомените с това, че не е нито положително, нито отрицателно.

аз питах и мъжа ми ,той определено е учил някъде към 18ти век:)) и също каза, че са учили нулата като едно голямо НИЩО. не знам какво допринася това за спора, де, ясно е, че ако трябва да е четно или нечетно е четно.

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 12:00 от 10 c`s

# 7 146
Моля ви се стига с тази 0! Отворете нова тема.
ПС: Да , нулата е четно число. Тя е началото на положителните числа. По тази логика -2 не е четно , защото е с минус.

# 7 147
Голям срам... Embarassed
Имаме мероприятие от университета и ще уведомявам колега за дата, час и място.Пращам СМС на колегата, който се казва Петко. Получавам отговор след малко, гласящ следното :
Не знаех, че мислиш така за мен Simple Smile
Ъ??? Мисля си, този пък какво го прихвана  Shocked вдигам поглед по екрана и о, майко, вместо Петко съм заменила Е с У и сещате се какво обръщение се получава  ooooh! Laughing
Чудех се нещо остроумно да измисля, но реших да не се правя на по-голяма глупачка и само се извиних за неволната грешка.

П.п. Никога не съм знаела за ЕГН-то си толкова, колкото сега  Wink

# 7 148
   Преди малко правих кюфтета с доматен сос. Сложих всички подправки, размесвайки каймата около минута и по едно време забелязвам някакво прозрачно парченце вътре, приличащо на стъкло. Веднага викам мъжа ми , свекърът беше на гости, и той дойде да види какво става, а аз започвам да нареждам "Виж какво намерих в каймата - пластмаса ли е, стъкло ли е, не знам, но тия направо ще ги побъркам (магазина и производителя)! Каква е тая безотговорност !?!? Ей сега им се обаждам и не знам на какво ще ги направя!!!....." Ама голямо заканване, голямо наемане ви казвам. След около още минута ми "загря реотанът" и взех, че се сетих, че само преди малко лично сложих морска сол вътре.  Embarassed  chef Embarassed . Естествено, че добре се посмяха за моя сметка, но иначе преди това свекър ми доста се кокори на "стъкълцето" и установи "Ама вярно, че то остро това нещо!"  hahaha (но хайде, на него му е простено, от диоптъра е)

# 7 149
  • София
И на мъжа ми. Но технически нулата не е нито четно, нито нечетно. Сигурно посочва пришълците от друго измерение.
Тъй като едноцифрените числа са общо 10 (нула, 4 четни и 5 нечетни), за баланс нулата се причислява съм четните (в случаи като този). Иначе математически нещата са други, разбира се  
Peace
Нулата е четно число. Твърдението, че математически не било нито четно, нито нечетно число, е една малка муньовщинка. Laughing Hug
Четно число е това, което се дели на 2. Доколкото знам 0 не се дели.  Peace

0/2 = 0
0 се дели без остатък (и без особеност) на всичко, освен на 0.

А за всеки, който има желание да се задълбочи в елементарна теория на числата по този въпрос - ето тук има цяла серия от доказателства: http://math.stackexchange.com/questions/15556/is-zero-odd-or-even - и някои са наистина интересни. Неща, за които човек не се замисля изобщо докато не ги види написани... и тогава си казва "ами да, разбира се, че е така - как не се сетих по-рано..."

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 02:44 от katiABV

# 7 150
rain_bs , абе, то и аз, ако не знам, че е морска сол, бая ще се ококоря да го намеря в каймата!!!  Shocked

# 7 151
rain_bs , абе, то и аз, ако не знам, че е морска сол, бая ще се ококоря да го намеря в каймата!!!  Shocked

И правилно, ама кой да помни повече от две минути какво е сложил вътре собственоръчно, че да спести фалшивата тревога   ooooh! . А и на свекъра чак му се видяха остри режещи ръбове, докато го разглеждаше в ръката си  Simple Smile . Но за него е по-обяснимо наистина да се подведе малко, откъде да ме знае какви съм ги вършила аз, а и както ги шокирах в началото...  Mr. Green

# 7 152
Днес пъхнах купичка с метална лъжица в микровълновата и отворих килера да взема и заредя резевно руло тоалетна хартия. Влизайки в бяната се усетих, че  съм взела връзка ключове в ръка вместо хартия... ooooh!

# 7 153
Майка ми ще излиза днес. Прегледа си якето и от джоба му извади портмонето си.  Погледна го, сякаш не го познава и ме попита:
 - Това нещо какво прави в джоба на якето ми?  Shocked
После се усети, че това е портмонето й  Laughing

# 7 154
  • Варна
Здравейте!
 С мм сме купили два вида балони за РД на синът ни, в единия плик с балоните има помпичка, която идва малка за другия вид балони (пробвах  да надуя и двата вида балони Mr. Green) И така казвам му на ММ, че помпичката не става за всички балони и е по лесно едните да се надуват с уста.... при което той надува един балон, но го надува целия със един дъх... и моя милост се изцепва : Леле, как го наду само със един дроб!  Joy  Embarassed
И друго от вчера, трябва да изтегля пари от неговата карта, казва ми кода си, и допълва трябва да има около 140 лв в картата, пробвай да изтеглиш, ако няма толкова изтегли 130 лв, има със сигурност- казвам добре, докато вървя към банкомата си повтарям кода, да не го забравя или объркам, пъхам картата избирам 140 лв, изписва, че няма.... добре, значи тегля 100, банкомата ми пуска разписка с останала наличност 37 лв... мисля си, " о, браво даже са останали".... отнесох си конското вкъщи, че не слушам какво ми се говори...  Embarassed Заблеяна работа  Crazy
Скрит текст:
Много ми е принципен мъжът, и много се изнервя за всякакви дреболии, за мен това беше такова  Blush

Общи условия

Активация на акаунт