- Влез, де, не стой да чакаш в коридора.
А на мен как ми се оплате езика, та отговорих:
- А-а-а не, аз ще го изчУкам тука.
Срам!
Ох, разбирам те много добре. Тази дума ми е "любима"
Много рядко ми се случва да изпусна или сменя по някоя буква, но една дума ме "мъчи" особено. Думата е "чакай" . Първият път, когато имах преживелици с нея бях в едно кафе, където ходех ежедневно като по- малка. Кафето пълно, на масата сме доста хора и вече тръгваме. Но сервитьорката не идва за сметката и всички се изнасят-аз решавам да я изчакам /защото не обичам да оставям пари по масата/ вече изнервена, че никой не ме изчаква се развиквам "чукайте ме, чукайте ме" /вместо чакайте ме/... Да не ви обяснявам, че привлекох вниманието на всички присъстващи. И оттогава, за зла беда, тази дума продължва да ме преследва. Още доста пъти съм се провиквала да ме...
Реших вместо да викам, да се опитам да се отключа сама. Опитвам, напъвам, ама не.....От шума на "отключването" шефът в съседната стая се буди и мисли, че крадец се опитва да влезе и почва да вика : "Ееееооооо..Кой е там?" Но аз мълча и само въртя ключа, шефът разбира, че е от моята стая, чука, аз "Заключих се!", та се наложи да му подавам ключа през прозореца и така се оправи положението.
Как не им е дошло на акъла, че могат да почакат и то пак ще си изстине не знам!
някаква закуска ... Който си спомня онези времена, знае какво чудо беше да си купиш кола! Майка ми ентусиазирана взела бутилките и застанала до колона на която била импровизирана маса и вързана отварачка, започнала да се мъчи да отвори бутилката. Не успяла и я съборила няколко пъти. Леля ми я гледала и се вбесила. Дръпнала бутилката, нахокала сестра си колко е некадърна и как я излага и опитала тя да отвори колата. Да ама не! И тя я съборила 1-2 пъти и накрая успяла! Да обаче колата плиснала и леля ми взела най-правилното решение - да я затисне с пръст! Колата започнала да пръска още по-силно и за да не окъпе майка ми леля ми се завъртяла на другата страна, но пък зад нея имало някакъв мъж във фрак. Толкова се шашнала че започанала да движи шишето нагоре на долу (демек да го разтръсква още повече) и да къпе човека от глава до пети. Майка ми прихнала да се хили като ощипана, а леля ми тръскала ли тръскала и през цялото време викала "Извинявайте! Много съжалявам! Извинявайте! ..." Човека само гледал и не вярвал какво му се случва