Муня е 18 годишна студентка в София. Влюбена е в свой колега, който обаче не знае. По време на ваканцията и двамата ще се прибират по родните места и се уговарят да пътуват по едно и също време с един и същ влак. Двамата живеят в различни градове. Муня тръпне в очакване и прави планове, как ще прекара няколко часа заедно в купето в приказки, с обекта на тръпката си. Момчето отива по- рано на гарата и се качва във влака, а Муня все още се тутка с багажа. Тръгва и тя в последния момент, обаче
попада в задръстване
. На всичкото отгоре трамвая в който се е качила се поврежда.
Муня се оглежда за такси, но за лош късмет минават все пълни таксита
. Муня се качва на друг трамвай, който също попада в задръстване.
Накрая Муня пристига на централна гара, но експреса е заминал.
Така в таксито се оказват две жени, едната преследваща, а другата бягаща от мъжа обект на чувства.
Стига Муня до Червен Бряг. Плаща таксито Муня в двете посоки без даже да дели сметката с ромката, понеже е будала, а таксиджията настоява и за пари в обратната посока. Експресът обаче е минал и заминал през Червен бряг.
Ами сега Муня какво да прави- обекта на чувствата и е заминал, ще гони влака до Горна Оряховица.Стига с таксито Муня до Горна Оряховица и понеже експреса вече е минал отдавна оттам и пoнеже така и така си има билет за влака, пък е свършила и парите, Муня хваща пътническия влак и се клатушка още 8 часа докато стигне родния си град.Минава ваканцията, Mуня вижда колегата си отново, а той и казва. " Като не дойде си помислих, че си изпуснала влака. През цялото време имах чувството, че ще се появиш отнякъде."
Шапка на тояга!
Че като се напих от три бири, стой та гледай! Нищо не помня, освен , че по - едно време на нашата маса седнаха шефа на заведението и негов приятел, който имал мераци към мен...
. Минава обяд и Муня решава да се прибира. По едно време и се струва, че като че ли туристите са се изпокрили и улиците са поопразнени. Муня обаче не бърза. Почти е стигнала до кораба. Вижда , че едни туристи бягат към него и си мисли " Егати гладните туристи, сигурно бягат заради обяда, да не го изтърват". Муня чува корабните сирени, но на пристанища често се чуват и тя не се впечатлява. Муня вижда , че някакви моряци от техния кораб и махат и и викат и си мисли " Те пък да не видят хубава жена и веднага се разкрещяват
Звъня пак и го питам - а той ми отговаря - Еми тук с колегите качихме две мацки да водим еди къде си за по 10 лв., при което се чува Абе, идиот, аз 10 лв. ли струвам? Малеееееееее, Откачих тотално вече...разкрещях се, а той затвори. След малко ми звъни, затварям му и го набирам, при което при вдигането на телефона аз започвам - каква е тая, как може да ти говори така, къде си, кви са тея работи, и само отсреща чувам - Абе, мацка, я се успокой, и аз стоя не тел така 
Седя и го гледам умоляващо - пусна торбите и обиколи целия паркинг - няма я! Вика ми:
Хванах такси и отидох да се разберем кой-кого и така помежду другото, докато влизахме в голям спор кой е лудият...открихме, че колата я няма - и тоя път крадците не бяха толкова любезни да я върнат, пък макар и на грешния паркинг
Ключовете даже съм ги извадила, ама кола не виждам. Той понеже не ме е виждал в муньовска ситуация, започва видимо да се притеснява. Пита ме най-внимателно "Да не си паркирала на друга улица?", а аз - "Нееее бе, как, аз тук си паркирам." След като пообиколихме квартала, той беше готов да звъни в полицията да докладва за кражбата, а аз някак си усещах, че има нещо гнило, ама повредата трябва да е в моя телевизор... По едно време се изцепвам "Ама чакай малко, аз в петък с колата ли се прибрах?" Баща ми как не ме уби с поглед не знам. Веднага се качихме на такси и отиваме пред офиса - колата там в целия си блясък... Още ме е срам как без малко да се изложа не само пред родителското тяло, ами и пред цяла полиция...
Добре се вписваш в темата за муните...
"Опааа!"

но поне не съм била там да чуя как звучи китара пълна с монети