Преди време се прибираме с една колежка от командировка. По едно време колата започва да пищи, тя си кара, ама грам внимание не обръща, че пищи. Аз се обръщам към нея и й казвам - колата пищи, защо така. Спираме, спира да пищи, тръгваме, пак така. Остави, че пищи, ами и лампата за акумулатора свети. Навън мъгла, студ, ужас с две думи. Ние на магистралата, в тая мъгла ни е страх да спираме, да не ни отнесе някой. Обаждаме се на инженера, обясняваме какво става, а той дава напътствия - Вдигнете капака и погледнете вдясно трябва да има ремък, има ли? Ние - нееее. Той - ама как няма, бе. Ние - ми няма! Той - я вижте другото дясно - оказа се че сме сбъркали дясното

Случка 2 - прибираме се към Пловдив след командировка в Хасково, отново аз и тя. Случката се развива края на лятото по залез слънце. Преди надлеза за Пловдив, аз вече дремейки, изморена от изтощителния ден казвам на колежката - Ти карай, аз ще дремна. Унасям се аз и по едно време тя ме побутва - Иве, събуди се, събуди се. Аз отварям сънено очи и тя ми задава въпроса - Ние къде сме, тоя път аз не го познавам? Аз се ококорвам и се втрещявам - на идване нямаше гора по пътя, а сега има. Казвам й - Карай още малко, пък ще видим някоя табела да разберем къде сме. В същото време си викам - абе това слънце що е отзад, а не пред нас - тоест - ако пътуваме към Пловдив, на запад, слънцето трябва да свети пред нас, а то е отзад, значи сме някъде на изток. Оказахме се на път за Свиленград преди Харманли. Как да е, върнахме се и вече минаваме Хасково /колежката се опита да влезе в града, вместо да кара направо, но един човек я упъти, като я видя да се чуди на разклона/, по едно време едно ченге маха с палката. Спираме - добър вечер, лейтенант еди кой си, документите за проверка. Знаете ли защо ви спряхме - колежката с най-невинния си поглед отговаря - ми не. Ченгето - за превишена скорост. Иска гражданска, ровим, търсим, няма. Ами сега, тя звъни на мъжа си, вдига му луд скандал, накрая след цирка, ченгето й подава документите и казва усмихнато - приятен път и да кажеш на мъжа ти да ти даде гражданската. Още я майтапя, че е искала да ме изнесе за Турция, докато спя.
Случка 3 - тръгваме отново с нея за Чирпан от Хасково, тя звъни на мъжа й и той й обяснява да кара до стария път за морето и от там към Чирпан. Добре, обаче, докато аз говоря по телефона, тя вижда табела Бургас, останала кой знае от кога и решава, че това ще да е пътя за морето. Това още на първото или второ село след Хасково, посока Пловдив. В резултат стигнахме до Димитровград

Случка 4 - отиваме пак двете към една от нашите бази в едно планинско село. Тя като герой минава през една кална глинеста улица, що да обикаля през центъра. Колата не се движи, а се пързаля. Стигнахме някак до портала и аз й казвам - сега само трябва да уцелим вратата, че беше отворена само едната от двете. За да влезеш в портала, се прави завой надясно и се влиза. Да, но тя вместо да намали, взе че спря. Обаче как спря - през пътя прокарана една тръба, да отводнява двора и част от нея е над повърхността. Предните гуми минаха, задните не и заседнахме. Това става някъде ноември, вече работници няма, само домакинката там. Излиза жената, още не ни познаваше и пита кои сме и какво искаме. Ние обясняваме - за едни фактури за водата сме. Тя - аха, от ВиК-то ли? Ние - не, от офиса на фирмата в Пловдив и се представяме. Жената вика - ми то хубаво сте Ивето и Л., ама тука няма никой, кой ще ви измъкне. Колежката излиза от колата, аз след нея по тръбата, седим и мислим. Тя предлага - ти карай, аз ще бутам. А тя 50 кила мокра с високи токове, аз също, отивахме по работа все пак, а там случайно се отбихме пътьом. Викам не, няма да стане. Качихме се, тя взе да се опитва да изкара колата, вследствие на което се окопахме още по-яко в червената глинеста маса. По едно време се намериха 2 мъже, та ни избутаха, измихме обувките на чешмата, взехме каквото щяхме да взимаме и потеглихме. Да, ама като излезнахме на главния път, колата тропа, та се не трае. Слизаме, гледаме цялата дясна задна гума и калника натъпкани в кал и не пада, а тропа ужасно. Викам - давай, ще я чистим. Вече сме на около 5 км от селото, за връщане и дума не може да става, закъсняваме. Запретнахме двете ръкави и с ръцете я поочистихме оттук-оттам. Ами сега - насред нищото, студ, вода няма. Намерихме в багажника една бутилка, а ние и двете омазани до лактите в гъста, лепкава глина. Викам й - дай да ти поливам, мий се ти, нали ще шофираш, аз ще си ходя така. Изми се криво-ляво и тръгнахме. След 10 км има голямо село и общинска администрация. Намушкахме се в тоалетната на кметицата и източихме бойлера с топлата вода, докато се вкараме в ред. Добре, че никой не ни видя - аз с вирнати нагоре и омазани до лактите в кал ръце, тя измита само до китките, колкото да държи волана. Голяма картинка бяхме. Целият офис ни се смя после.
Същата колежка редовно си удряше колата в бетоновата ограда на паркинга пред офиса, а веднъж беше прескочила на заден един доста висок бордюр, та се събраха 5-6 мъже да вдигнат колата и да я преместят, че се беше заклещила отгоре и ни напред, ни назад.