Номинации за най-голяма муня

• 3 554 901
  • 18 481
  •   2
Отговори
# 8 250
Откъде "се разбира", че техните, като техните и нашите са едни и същи?  Laughing

А, разбрах, имаш предвид, че си ги мислела за католици, съответно си проверявала за католическия Великден, съответно си резервирала за тогава, а после си научила, че не са католици.

# 8 251
  • на Мелмак
Ами напр. Пишеш -кога е Великден в Гърция   Laughing

# 8 252
Пасха е еврейски празник.
На гръцки Великден се нарича Пасха.

Джеронимо, винаги съвпада с нашия. Единствения празник на различни дати е Гергьовден, защото ние го празнуваме по стария календар. Гърците го празнуват на 23-ти април, а когато Великден е след тази дата, на втория ден на Великден - в понеделник. Вероятно туроператора е отбелязал католическия празник, затова се е получило разминаване.

# 8 253
  • Варна/Лондон
Двете години които бях там не съвпаднаха с нашия, с дни се разминаваха, но не помня вече колко точно дни. Но не споря де, по спомени коментирам, извинете. Peace

# 8 254
Значи, като една достойна муня, продължавам да не разбирам сега,  съвпадат ли или не съвпадат и дали и Гърците са православни  newsm78 и защо тогава е объркана резервацията, като пък те съвпадат всъщност. И що се намеси Пасха в цялата обърквация с гръцкият и бг Великден........

май е време да отворя гуглето ..........

# 8 255
Стига де, разбира се, че гърците са православни и ние сме приели православието от тях, а пък руснаците от нас. Не мислех, че има някой, който не го знае, честно.
Според Новия завет Христос е разпънат по времето на еврейската Пасха. Това е връзката.

# 8 256
Всъщност така написано го знам, ама дори не се замислих/значи си съвпадат/.....за Пасха и разпъването обаче- идея си нямам  Peace

# 8 257
Пасха няма нищо общо с Великден,това е еврейски празник. Peace

# 8 258
      Не твърдя, че има нещо общо с еврейския празник, а че гръцката дума за Великден е Пасха. Христугина (Коледа) и Пасха (Великден). Приятелката ми в Гърция се казва Георгия, много пъти сме коментирали празниците. Може и по някакви необясними за мен причини да се е получило разминаване в датите, но през годините, когато сме си честитили, винаги са били в един и същи ден.

# 8 259
  • Варна/Лондон
 ''Гръцката православна църква играе изключително важна роля при провеждането на празненствата Пасха за Великден. Гръцкия православен Великден обикновено се пада от първата до петата седмица след западния католически Великден, докато приблизително на всеки четири години се падат по едно и също време. През 2013 гръцкия православен Великден се пада в Неделя, 5 май - пет седмици след католическия Великден. Има много обичай и традиции в Гърция свързани с Великден и седмицата в която попада Великден играе важна роля за тях. Тази седмица е по-известна като Свещената Седмица или „Мегали Евдомада" - литературно преведено от гръцки Голямата Седмица.''
Пасха, не Паска.
http://www.vivatours.bg/?offer=92

# 8 260
  • Варна
Великден в Гърция и България се празнува по едно и също време. Даже идват много гърци във Варна за празничното богослужение във Катедралата, защото има някаква икона която особено почитат. Църквите в Гърция не са така богато изрисувани защото спадат към друга школа за изографисване.

# 8 261
  • о`майна лунна нощ е
Да си муня е начин на живот, признание. Токущо се изсипах на подозрително празен детски рожден ден. Защо ли? Ами те хората ни поканили в 18:30 ч., но това последното очевидно се е загубило по трасето. В 17:59 връхлетях в заведението с хлапето, за да се окажа пред голата маса. Сега пия едно студена вода. Успокоиха ме, че имало и по-тежки случаи с объркани дати. При мен поне разминаването е само 30 минути.

# 8 262
  • София
Да си муня е начин на живот, признание. Токущо се изсипах на подозрително празен детски рожден ден. Защо ли? Ами те хората ни поканили в 18:30 ч., но това последното очевидно се е загубило по трасето. В 17:59 връхлетях в заведението с хлапето, за да се окажа пред голата маса. Сега пия едно студена вода. Успокоиха ме, че имало и по-тежки случаи с объркани дати. При мен поне разминаването е само 30 минути.

Ха-ха-ха!
Аз днес цъфнах в 17:45ч за концерта на дъщеря ми, който се оказа, че е в 18:30ч...

# 8 263
Аз днес цъфнах в 17:45ч за концерта на дъщеря ми, който се оказа, че е в 18:30ч...[/color]
Поне не си проверявала билетите да си припомниш часа на утрешния концерт и по време на проверката да установиш с потрес, че концертът е днес и скоро ще свърши.

# 8 264
Толкова нормална се чувствам сред вас...  Blush Heart Eyes Crazy Hug

Общи условия

Активация на акаунт