Любители на КОТКИ тема 2

• 36 491
  • 480
  •   1
Отговори
# 405
А пък звуците бяха неописуеми,по някое време го мъкнеше из къщата , така захапано за врата и където свари пак се започваше обезчестяването.  Joy

Рет си е имал гумена кукла  smile3532

Аз пък дадох на Алина хапче сутринта. Сега ми е сърдита и се е навила в хола на дивана. Мъжо си дойде за 10 мин. и тая от вратата взе да му се оплаква колко съм лоша и да му проси храна. То не бе умилкване...А мен не ме поглежда.  Cry Следващия път баща и ще и дава хапчето Mr. Green

# 406
Lebeduna, за какво е хапчето, обезпаразитявахте ли я? И докога ще ти е сърдита? Като изгладнее няма ли да ти се умилква  Grinning
Диди, пържолката имаше съвсем малко сол, други подправки не бях слагала, беше сочна със сметанов сос и много й се услади на малката.
А кашкавала и той не е много солен.
Днес я водихме при Вет. Каза да й давам изкиснато сирене, извара, кисело мляко, кашкавал и месце.
За космопада каза, че това бил бебешкия пух, нямало нищо притеснително.
Купих й винамити на паста, много й хареса, облиза си днешната дажба.
И консерва с храна за бебета й взех, и нея уважи  Laughing
Лакомийка си ми е.

# 407
Lebeduna, за какво е хапчето, обезпаразитявахте ли я? И докога ще ти е сърдита? Като изгладнее няма ли да ти се умилква  Grinning
Диди, пържолката имаше съвсем малко сол, други подправки не бях слагала, беше сочна със сметанов сос и много й се услади на малката.
А кашкавала и той не е много солен.
Днес я водихме при Вет. Каза да й давам изкиснато сирене, извара, кисело мляко, кашкавал и месце.
За космопада каза, че това бил бебешкия пух, нямало нищо притеснително.
Купих й винамити на паста, много й хареса, облиза си днешната дажба.
И консерва с храна за бебета й взех, и нея уважи  Laughing
Лакомийка си ми е.

Хапчето е за вътрешни паразити, профилактично и давам. Тя не излиза навън, но пред входа има много бездомни писани (храним ги, затова се навъртат) и може да внесем нещо с обувките, знам ли  newsm78 Много странно това за ВЕТ...Нашия пък каза, да не и даваме никаква друга храна, освен котешка. Не било хубаво. Момичета, я споделете съветите за хранене, че ми стана много странно - единия дава, другия не  #Crazy А, за сърденето...Досега рИва в краката ми, щото голям глад, и като минаха 2 - та часа, дето ВЕТ каза, я нахраних...И тя сега пак в хола навита и нанти Crossing Arms Като опапа всичко, пак е сърдита.

П.П. Нефертина е голяма сладурана. Като малки всички са много сладки, особено като вземат да дебнат или да играят...Борят играчките, а те обикновенно по - големи от тях.

# 408
Цитат
Рет си е имал гумена кукла 

Мдаааа!Така излиза и като го прочетох реших да видя дали мога да пробудя заспали чувства!  Laughing

Grinning В крайна сметка се оказа , че кучето може да пише в онази тема "как от млада любовница се превърнах в стара , ненужна вещ"!  Joy
Все пак от възпитание и уважение към преживените , някога страстни мигове проявихме известна склонност към общи снимки !
  Laughing

Това е леглото на Рет

Ето и още няколко от днес - не сме къпани и ресани , но ще проявите снизхождение.   Grinning

А тук в целия си блясък - мустаци , вежди и всякакви други косми !   Grinning

# 409
Lebeduna, даде ми идея да я снимам с някоя голяма плюшена играчка. Ще станат интересни снимки. Първите с мишката не се броят  Laughing
За храненето, сега за пръв път се консултирам с лекар. За мен е нормално да им се дава от всичко по малко. имам предвид - млечни продукти и месо. Само на котешка ми се струва, че ще им омръзне. Като съм имала преди котки съм ги хранела много разнообразно - и котешка, и варено месо и варен ориз с  месце, картофче, спагетки, риба ... и всеки ден мляко - прясно или кисело.
По едно време на Спас давах доста сурова риба, много я обичаше и готовата храна не я помирисваше.
Но всеки си решава как да си гледа животинките. Същото е като с децата. Всеки си има теория, всеки сам преценява кое е най- доброто.
Забелязала съм, че откак имам деца, говоря на животните  Rolling Eyes а преди само ги милвах и мачках  Mr. Green
Сега като почна да говоря и да обяснявам, все едно на човек говоря.
Онзи ден се обяснявах на Нефи къде да пишка и мъжа ми вика - Да, всичко ти разбра  hahaha
Но съм убедена, че разбират.
Както малките деца още не могат да говорят, но разбират голяма част от това, което им казваме.
Онзи ден я мляскам и й говоря...ох, колко си ми сладка, ох ще те изям...и мъжа подвиква - ми айде, мятай я на скарата де  Joy Малко черен хумор  Mr. Green

# 410
Диди, разкошен е!
Хубави снимки са станали!
Голям смях с разлюбената любовница, еййй.....  Joy
Много готино легло си има Рет! Чак му завидях  Laughing а къде си точи ноктите?

# 411
Диди, разкошен е!
Хубави снимки са станали!
Голям смях с разлюбената любовница, еййй.....  Joy
Много готино легло си има Рет! Чак му завидях  Laughing а къде си точи ноктите?

Леглото си го делим , ако може така да се каже ,защото в момента в който стана той се намества.

Точно отсреща има една малка библиотека , в която съм нагласила моя компютър - гледам филми и ви пиша седнала на края на диванчето.  Simple Smile
Рет би трябвало да си точи ноктите тук :

И често го прави , но се пробва и по минералната мазилка в коридора.А това са пораженията по шкафа,над който е монитора ми , след тридневния великденски самостоятелен престой! Cry

А тук се виждат и уликите свързващи Рети с това нагло деяние - косми:

А това са ни паниците  Joy , сравнително чисти в момента , иначе щедро окосмени !  Laughing

# 412
  • София
За храната - както се научи котето от малко. Нямаше да има толкова улични котки ако ядяха само котешка храна Simple Smile
Харо основно яде котешка храна - гранули и консерви. Обаче яде и друга храна.
Освен, че полудява за шунка и бекон, обожава и пилешки пържоли. Царевица, зелен фасул и грах също не отказва. За царевица може да мяука влудяващо Simple Smile Яде и риба, а рибата по принцип не е от най-безсолните храни.
Единственото, което му идва в повече са подправките. Мрънка за някакъв колбас, но като подуши силни подправки се отказва.

През нощта влетя в хола с нещо бяло в устата и си помислих, че е забърсал някакъв боклук. Протегнах се, и какво да видя - едно малко силиконово прилепче на Дияна. Рекох му "кака ти Дияна ще ти откъсне главата". на това прилепче отдели много време в игра, разнася го наляво-надясно, мотае го с лапи. Чудех се дали е от материала или все пак е проговорила хищническата му натура и се е заинтересувал от анатомията на прилепчето Simple Smile
Дияна преди време имаше играчка мишка, но Харо не прояви интерес. Ще трябва да му купя някаква играчка.

# 413
Ох котето повърна днес няколко пъти!
Вечерта към 6 си повърна храната (не я беше дъвкал даже и реших, че просто се е натъпкал, и преди го е правил newsm78) После му махнах храната, и му оставих само вода, но повърна още 2-3 пъти само течност, но като бяла... Sad Иначе нищо му няма, ходи си, играе си и изведнуж започва да хълца.
Може ли да е от това, че е гризал растение? Не е отровно...
АКо утре продължи ще го водим на лекар, ама какво може да му има, няма кръв иначе, нито косми... Cry

# 414
Какво растение?

# 415

Антуриум май...с бели цветове вътре с жълто

намерих го, ето такова:

Ама той и преди го е гризал май...сега пак повърна, всеки пък по-малко повръща и пак е само като вода, но бяло.... Sad

# 416
Това е Спатифилум, семейство Araceae и е отровен. Ето какво казва чичко Гугъл за него:

Клетъчният сок на някои стайни растения от семейство Змиярникови (Araceae) също е опасно отровен. Това са например: дифенбахия (Diffenbachia), аглаонема (Aglaonema), монстера (Monstera deliciosa), филодендрон (Philodendron), кала (Zantedeschia aethiopica). Сокът, който изтича при нараняване на стъблото, предизвиква оток и болки в устата и гърлото, а при контакт с лигавицата на очите - конюктивит и изменения на роговицата

Заведи мацунко на ВЕТ ако продължава да повръща.

# 417
Аз пък намерих това в сайт за кучета , но може пък и на котките да влияе по същия начин :
Антуриум - дразнение на устната кухина,парене и дразнение на устните,езика;обилно слюнкоотделяне,повръщане,трудност при преглъщане

Изводът е : антуриум или спатифилум - да не се дъвче от кучета или котки !

# 418
Мерси! Sad Sad Sad
Аз сега четох някакви статии и не го изреждат сред отровните за котки, пък и нали разпознавали кое е отровно и кое не...а и го имаме от година растението...не вярвам да е от него..
но от какво нз..

# 419
Аз пък намерих това в сайт за кучета , но може пък и на котките да влияе по същия начин :
Антуриум - дразнение на устната кухина,парене и дразнение на устните,езика;обилно слюнкоотделяне,повръщане,трудност при преглъщане

Изводът е : антуриум или спатифилум - да не се дъвче от кучета или котки !

Ам те са от едно семейство тез китки. Аз знам за Калата, затова потърсих в Гугъля да видя дали са от едно семейство със Спатифилума и видях и Антуриума пляснат там.

Serendipity може и да не е от цветето. Например моята пералня е в кухнята и като слагам прах в отделението много често се посипва съвсем малко и на пода. Веднага забърсвам внимателно, защото Алина като ходи насам - натам и ще и се налепи по лапите, а тя непрекъснато се мие. И ще се налапа с прах за пране. Сети се да не шляпал из нещо разсипано по погрешка newsm78

Общи условия

Активация на акаунт