Великден е сега и нека с ДЕКЕМВРИйските деца нашарим най-красивите яйца!

• 10 992
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
Янче, защо лично на шефа трябва да си даде молбата? Няма ли там личен състав или човек, който изпълнява подобна длъжност? Той да си подаде молбата, тъй като в 7-дневен срок от датата на подаване шефа му трябва да се произнесе /ако е по взаимно съгласие - чл.325, т.1 от КТ/, в противен случай от датата на подаване на молбата му тече предизвестие на осн. чл. 326, ал. 1 от КТ. А иначе да се договори на новото място до колко биха могли да го изчакат...
Alex83, дано ви мине обривчето  Praynig

# 136
  • София
Alex83, ние също се мажем с А-дерма, зелената, от известно време, защото имаме едно проблемно място на вратлето. Помага ни определено, не е каквото беше, но пък за цял месец все още не е изчезнало това нещо... Абе, то такава суха кожа има това мойто дете, направо не е истина! Дано при вас да мине по-бързо.

# 137
Иве,той на 25 я даде на колегата,който отговаря за работата,когато шефа го няма и се обади на шефа,да му каже,че я е подал.Шефа му отговори"недей да ми важничиш,молбата се дава лично на мен",а на въпроса,кога ще си дойде,оня му каза"чакай да питам любовницата си".Нито му каза,дали ще прекрати по взаимно съгласие,нито кога ще дойде да приеме молбата.Незнам,дали не може да се даде на счетоводителките в Търговище,тази молба(които,нямаше дори да знаем,къде се намират,ако не ми бяха объркали болничния).
На новата работа му казали,че ще го чакат до месец,но ако е човек шефа му ще го пусне по-рано.
В тази фирма всичко е толкова мъгляво,че просто не ми се говори.Шефа е всичко друго,но не и коректен.Мъжът ми работи за него 4 години(и само кръвно успя да си докара),че и аз почнах там,година преди да забременея.Дори в месеца в който забременях,бях решила да се махна от там,но заради детето останах.То просто не се издържа,нерви,нерви и пак нерви.Дава минималната заплата и работеше мъжа ми от 7 до 7,аз малко по-малко,но в този загубен град,няма работа,няма по-високи заплати.Сега излезе работа в БДЖдоста трудно и с много връзки(свекърите са жепейци),уредиха работата,а идиота го няма никакъв да го пусне или поне като човек да му каже,кога ще се върне,да си уредят нещата.
Ей,незнам вече #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Мъжът ми смяташе тази година да иде на бригада в Англия,но понеже сме пълни Марко Тотевци и това се провали.Дори си беше намислил точната дата на която ще даде молбата за напускане,но не стана така.

Май много ви досадих вече,но наистина имах нужда да споделя!

# 138
  • Sofia
А като шефа ви е такъв кретен, мъжа ти не може ли просто да не отиде на работа, пък когато "господарят" се завърне да си му върне трудовата книжка на мъжа ти и т'ва е . Тоя е за зарстрел направо  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
В кава държава живеем се чудя  #Cussing out
За Гърция някой питаше - хем беше безлюдно, хем беше като някой мижав курортец на наЩо море и на всичкото отгоре, ако това , в което бяхме е хотел с 5*, аз съм катерица  Twisted Evil Бе, определено повече очаквах. Но нищо, следващия път ...

# 139
Мама Яни и от нас с бебчо  Hug
Иве, благодаря ти, Джи Бейби и на теб също, и ние сме с много суха кожа и точно заради това, дерматолога ни каза и занапред да не го къпем всеки ден, защото бебешката кожа няма това омазняване което имат възрасните. Досега Мустелата(Стелатопия) за атопична кожа ни действаше добре, но явно вече е станала още по-суха и ще се мажем поне месец с А-дерма, а за къпането ще видим, малко ми е странно да не си къпя детето всеки ден, но поне да ни мине обривчето, пък после ще му мислия
Още веднъж лека нощ!

# 140
Янче, искам да ти кажа, че повечето работодатели се съобразяват с работници, които си знаят правата...мъж ти трябва да си подаде молба за напускане и да иска да му сложат входящ номер, че при нужда ако рече да напише жалба до "Инспекцията по труда" трябва да докаже, че си е подал молба, в противен случай шефа ще каже...ми никаква молба няма...другият момент е, който го каза и Шанталчето, няма да иде на работа 3 дни и той е длъжен да го "уволни" дисциплинарно...малко е неприятен този факт, но пък няма да изпусне новата работа и няма да "играе по гайдата" на стария шеф. Друго, което щях да те посъветвам е, да си подаде молба и ако той откаже да го освободи по взаимно съгласие, ще му тече предизвестие 1 месец...през това време може да си вземе болничен и ще отиде на новата работа, но пък шефа ако се заяде може да предизвика проверка и лошо - хем болен, хем пък работи и ей такива ми ти...но определено да си подаде молба и да не се съобразява грам, че шефа бил казал, че лично трябва да му се връчи...В случай, че откаже да му даде трудовата книжка, пишете жалба до "Инспекцията по труда" и те като дойдат хем ще вземат трудовата книжка, хем ще му наложат и една глобица...той май това заслужава...хич не му се впрягайте, а си движете вашите си неща Peace

# 141
Иве и останалите момичета,благодаря ви,че винаги вземате присърце проблемите ми и помагате със съвети.Сега ще изчакаме да минат празниците и ако не се завърне шефа,мъжа ми най-вероятно ще напусне дисциплинарно(Иве,мерси за съвета за входящия номер на молбата).Засега се надяваме да се върне и всичко да се уреди по културния начин.

# 142
е не мога да не се похваля с подаръка на леля /сестра ми/  Mr. Green

www.julina-nikol.hit.bg

# 143
Иве,просто е страхотен подаръка!!!А Юлинка е толкова сладичка,просто да я схрускаш!Песничката ми напомни за моето детство,майка ми ми я пееше,абе разчувствах се направо...много мило ми стана!Искам и аз такъв саааайт....

# 144
  • София
Страхотен подарък, наистина Hug

# 145
Мама Яни, правилно ти е казала Ивето. И моя мъж така беше направил, без никой да знае, отиде, подаде си молбата и му сложиха номерче, направи си копие за всеки случай и така. Е, оказа се, че му предлагат по-добро място и остана де, но така и да направи твоя мъж, ако могат да чакат другите, ако не, направо да не ходи и така. Надявам се, да се оправите с това и да се махнете от този идиот.  Hug
А аз ви пожелавам на всички хубави празници и честит ден на труда!
Днес заминаваме за Търново и после ще пиша пак Simple Smile
А Юлианка комарите така са я нахапали по лицето, че все едно се е изринала (и аз даже имам по ръцете и врата). Така е, като баща ми си ги отглежда целогодишно  Mr. Green

# 146
  • Sofia
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!
ивеееее многооооо е хубаво, направо се разплаках! и малката има твоите очи!

да я целунеш от мене!

ЗАБЕГНАЛ Е НАРОДА ДА ПРАЗНУВА ДНЕШНИЯ ОТРУДЕН ДЕН!

АЗ пък отдавна искам да ви питам нещо: какво ще правите като ви изтекат платените 9месеца, ще се връщате ли на работа веднага, ако не кога? ако да, на кой ще оставите малчовците? ясли,детегледачки, баби? Аз съм в голяма чуденка какво да правя?!?!? хем ми се иска да съм с нея поне до 2 годинки, хем финансите ще ни затруднят, хем се чудя ако взема детегледачка ще си стрували от фин.гледна точка, разликата моя заплата, дневни и заплата на детегледачка ?!? бабите работят и не мога да разчитат на тези 220 лв. майчинство, та от сега ми е малко криво какво точно да правя!?![/b]

Последна редакция: чт, 01 май 2008, 19:37 от munieca

# 147
Марийче, аз за сега мисля да си я гледам до края на годината и от 01.01.2009 да почна работа...ще я гледа майка ми, която е пенсионерка, но ако нещо се закучи, тъй като и тя не е много добре със здравето ще я дам на ясли...те са ми през пътя и изобщо няма да ми е проблем...
Относно детегледачките да ви кажа, че има една програма в Бюрата по труда за подпомагане на майчинството, което ти осигурява детегледачка до 3г. възраст на детето и на нея й се плаща МРЗ, така че ако имате позната, коята е без работа и й имате доверие можете да се възползвате от тази програма - хем ще има кой да гледа детето, хем няма да плащаш, хем ще си получаваш половината майчинство за периода до 2г. на детето...

Благодаря ви за хубавите отзиви за сайтчето Hug Heart Eyes

# 148
  • Sofia
хем ще си получаваш половината майчинство за периода до 2г. на детето...
сигурна ли ис за половината майчинство,че си го получаваш, защото така звучи малко по-добре, т.е. бюрото дава на детегледачката мин.раб.заплата - 220 лева и ти можеш да й даваш и майчинството, защото ако не е близка и то безаработна, никой няма да се съгласи да гледа дете само за 220 лева! така поне стават 220+110=330лева ,така ли е?

# 149
Да, така е Peace
Условието да получаваш половината майчинство е, ако се върнеш на работа в периода от 315-ия ден до навършване 2г. на детето и то да не е настанено в детско учебно заведение, демек да не го даваш на ясли или детски градини, но за подробности трябва да се пита в Бюрата по труда /аз мога да го проверя при моите бивши колеги/...

Общи условия

Активация на акаунт