Отговори
# 690
Свинско не съм,знам - след годинка, казах им,не се съпротивиха.И в нашата ДК  ("МамаЛюси" не готвят свинско."Притесни " е силно казано,но ме озадачи защо точно тези двете изстреля сестрата... Най-необичайно за ядене, въведено от майка на бебе, в частност - от мен, ли й се вижда или най-важно?!?

# 691
Кюфтетата може да са хубава храна (и за деца и за възрастни) ако са от качествена кайма и печени на скара, например. Но с кайма от кварталната бакалия, от ефтинката, овкусени с Вегета и изпържени са нещо, което и аз, на 35 г. избягвам да консумирам. Затова и смятам че ако не направи това уточнение препоръката на сестрата е неадекватна.

Т.е. разумен човек би следвало да предложи подходящи продукти- напр. "предлагай месо-свинско, телешко, най-добре смляно, чушки, каквото-там-друго-трябва, старай се да готвиш с печене и варене, без запръжки и т.н.". Безотговорно е просто да подхвърлиш "давай кюфтета" Simple Smile

# 692
отиваме с една приятелка на едно кафе където има детски кът (сега не мога да тичам по парковете и гледам да е на затворено, но открито бъдещата кака) кафето е на самообслужване и докато си поръчам на масата седнала още една мама. нищо лошо до тук. тя е с голям син на 2-3 години и малко момиченце на 5 месеца. започна да храни малката с пюре и беше с гръб към момчето и то посегна към кола лайт. аз веднага сигнализирах:

аз: малкия взе колата

тя: тя е негова поръча си я

аз: как така?

тя: ами така попитах го какво иска да пие и той каза кола. взимам му от време на време.

аз: ами то е същото ако му вземеш кафе. това правила ли си?

тя: как така все едно кафе? колата е лайт

аз: в кола лайт няма калории, но кофеин да

тя: така ли не знаех

както и да е колата си остана при детето. малката пиши нещо в количката. взима я и я слага на гърдата и детето млъква. тогава обаче баткото се развика нещо от люлката тя издърпа детето от гърдата си (не беше сукало и 30сек.) и го остави в количката и то милото ревна. майката замъкна баткото на масата и заяви"изпивай си колата и да тръгваме , че и двамата не мога да понасям "

не знам как да коментирам случилото се. когато чета във форумите е едно, но като се сблъсках и аз с такава ситуация просто бях шокирана. далеч съм от мисълта, че съм перфектната майка, но съм съумяла да обясня на ванеса някой неща без да се налагам и детето само си взима правилното решение. към кафе никога не е посягала, газирано също (знае, че е вредно и се става дебел от него), дъвчащи бонбони демонстративно изхвърля пред очите на тези който и ги предлагат (казва, че чук и пук ще и счупят зъбите) естествено хапваме боклуци от време на време, но всичко в рамките на нормалното.

# 693
Веселина, и аз давам понякога кола на децата си (и на двете). Не че искам да оправдавам конкретната майка, но точно периода, когато бебетата ми бяха между 3 и 6 месеца ми беше най-труден- вече не спят по много, все още не могат да хващат предмети добре, не могат да стоят седнали, а забелязват света и искат да го опознават.
Представи си че на жената няма кой да и помага, малкото дете иска внимание непркъснато, голямото все още не е самостоятелно. Представи си, че дава кола рядко (и точно заради това не знае какво съдържа кола лайт), но точно в момента на голямото му е много приятно да я пие. И ето, жената намира място, където да може да седне спокойно, без да се страхува че баткото ще избяга, за да си отдъхне и да се отпусне за момент. Купува лелеяната кола, за да я остави на мира за малко големия, слага малкото бебе на гърда..... И вместо в този момент да настъпи мир и тя за малко да е насаме със себе си- големият отново я търси!

Не бих съдила толкова лесно....

# 694

Не бих съдила толкова лесно....

Е, тя цялата тема е за това.

# 695
Веселина, съжалявам предварително, но не можах да се сдържа да не се "обадя" просто, а по принцип иzбягвам...
За мен почти целият ти пост е просто абсурден. Съгласна съм с yanast, такива крайни иzкаzвания  Stop

От менторският тон, с който по твое описание горе, си говорила на жената (която очевидно не е малко дете), преz оценката ти zа нея (елементарна доста, zащото не една иzнервена ситуация имаме всички, всекидневно.. а майка с две малки деца, да не говоря), до последното как дъщеря ти би "иzхвърлила пред очите на тоzи, който и ги дава" дъвчащите бонбони. Последното zа мен е приzнак на... няма да каzвам, не съм никоя да поучвам. Само zная, че е последното, на което бих научила детето си или поне не бих го каzала с гордост. Ако толкова не трябва да ги яде, дори една, бих ги прибрала и тихо мълком иzхвърлила (евентуално) после. Никога демонстративно пред човека, направил си труда да ги даде.. Нищо не каzвам на никой, просто така мисля аz.
Та така, не каzвам, че децата трябва да пият кока кола (моите не пият, примерно, дори и големия, просто не обича), нито пък да ядат нон стоп бонбони. Не ме почвайте  Tired
Но.. който иска ще ме раzбере...

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 18:08 от Сова

# 696
Мхм, и като казвам и в другата тема - за кърменето, че се вманиачавате понякога, съм била търсила под вола теле.

# 697
Кюфтетата може да са хубава храна (и за деца и за възрастни) ако са от качествена кайма и печени на скара, например. Но с кайма от кварталната бакалия, от ефтинката, овкусени с Вегета и изпържени са нещо, което и аз, на 35 г. избягвам да консумирам. Затова и смятам че ако не направи това уточнение препоръката на сестрата е неадекватна.

Т.е. разумен човек би следвало да предложи подходящи продукти- напр. "предлагай месо-свинско, телешко, най-добре смляно, чушки, каквото-там-друго-трябва, старай се да готвиш с печене и варене, без запръжки и т.н.". Безотговорно е просто да подхвърлиш "давай кюфтета" Simple Smile

Точно така! Добре, че си ги знам тия работи и не разчитам на педките ни за това! 100 на 100 по-добре на форума (и не само)!

# 698
  • Къде ли не
И аз бях до скоро в ситуацията на майката от историята на Веселина! Кола не съм давала, но ако беше поискал сигурно щях да му дам! Така ми се е искало да седна някъде и поне за 5 минути да има спокойствие! И на мен ми се е случвало със сълзи в очите да си тръгнем от някъде пет минути след като сме пристигнали. Когато бях с едно дете това не можеше да се случи, ноооо като станаха две ситуацията се промени. Много е трудно да се гледат деца с малка разлика първите месеци, но ти Веселина сама ще го разбереш скоро!
Пожелавам ти никога да не изпиташ чувството на безпомощност, че си сама с две малки деца и изнемогваш от постоянния плач на едното и мрънкането на другото!

А сега по темата:
В парка съм. Минава една баба с бебе на 1 година и ме вижда да кърмя. Пита ме само на кърма ли сме. Радостна, че ми задава толкова адекватен въпрос, аз казвам, че от 3 месеца хапва по малко от нашата храна, но основно суче. А тя ококори едни очи и вика как от 3 месеца тя нали е на девет кога си я захранила?  Тогава разбрах, че под само на кърма имала предвид дали я дохранвам, а не на колко съм я захранила.   Joy

# 699
коментарите ви са просто абсурдни. като не ви издържат нервите ги заведете на детски център за час-два , а не им давайте кола. информирайте се малко. от тази кола се уврежда нервната система на децата, а вие бихте я дали заради 5 мин. тишина. след колата ще имате няколко часа истерия на главата си. не съдя никой, но в повечето държави за такова нещо отнемат дори родителски права. за пореден път се убеждавам, че нашата държава е абсурдна и не само управляващите са виновно, а и хората който живеят в нея. като не искате да изпадате в истерия не раждайте. децата не са виновни и нямат право на избор. едно дете е такова каквото го направят родителите. аз не съм перфектна майка и си изпускам нервите особено сега когато съм бременна, но има неща с който не се правят компромиси и колата определено е едно от тях. децата не са глупави и когато им се обясни внимателно едно нещо разбират. ако се отсече рязко "не може" те не разбират защо не може и е нормално да се тръшкат.

спирам, защото не съм човека който ще учи всички тук как да си възпитават децата, но не се оправдавайте с глупави причини за да се тъпчат децата ви не само с вредни храни, но и такива който сериозно увреждат тяхното здраве.

# 700
не съдя никой, но в повечето държави за такова нещо отнемат дори родителски права.

Laughing  Mr. Green 

# 701
не съдя никой, но в повечето държави за такова нещо отнемат дори родителски права.

Laughing  Mr. Green 
Не се смей, ами прибирай колата ...  Joy

# 702
  • Видин
И в кои страни точно отнемат родителски права за това нещо? Не съм видяла на Кока-колата да пише "Забранено за лица под ** години"  Rolling Eyes
И изобщо - предният ти постинг какво общо имаше с "абсурдна реплика, свързана с късното захранване" newsm78
А тонът, с който съдиш другите е просто...един прияяятелски  Mr. Green

# 703
Веселина, моите деца са със същата разлика, с която ще бъдат и твоите. Аз мислех, че е лесно, ама съм откъсвала бебето от гърдата си, за да се карам на баткото, колкото и да не ми се е искало, но баткото стана неуправляем, когато се роди бебето. Дано при теб не се налага.

# 704
Така, така, после грешката била в моя телевизор Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт