Отговори
# 75
Междудругото по въпроса с шоколада, моята педиатърка последно като се виждахме ми препоръча да давам на Марти по едно малко блокче натурален шоколад, защото съдържал естествени антиоксиданти и било добре за мозъка.

Shocked ooooh!

А попита ли я това бебе от какво се окислява (от кърмата може би ?!  Thinking) че му трябват антиоксиданти и какъв е ефектът върху мозъка на бързия въглехидрат, транс мазнините и консервантите (повечето от които са невротоксини)?! Единственото полезно нещо в шоколада по принцип е какаото, което, казват, било алерген, а пък и съдържа доста кофеин, нещо, което не вярвам някой сериозно да смята, че е необходим на бебета...... Thinking

# 76
  • София
Shocked ooooh!

А попита ли я това бебе от какво се окислява (от кърмата може би ?!  Thinking) че му трябват антиоксиданти и какъв е ефектът върху мозъка на бързия въглехидрат, транс мазнините и консервантите (повечето от които са невротоксини)?! Единственото полезно нещо в шоколада по принцип е какаото, което, казват, било алерген, а пък и съдържа доста кофеин, нещо, което не вярвам някой сериозно да смята, че е необходим на бебета...... Thinking

Само да кажа, че синът ми е на 1 година и 9 месеца почти - вече не е съвсем бебе. Освен това точно моята педиатърка ме е подкрепяла през цялото време за кърменето (водих кратка борба за кърменето на поискване и недаването на вода, но накрая победих аз), даже ми даваше пример за майка кърмила до 3 години, по нейни съвети захраних на почти 7 месеца.
Аз по-принцип избягвам да давам шоколад, но Марти вече е пробвал и му харесва и в такива случаи предпочитам да му давам малко парче натурален шоколад, а не обикновен млечен.

# 77
Извинявам се за така емоционалния отговор, просто си представих няколко месечно бебе и се потресох (както си е проличало, предполагам Wink)

Две годишно дете си е друго нещо, въпреки, че аз не бих бързала с шоколада, ама аз засега го раздавам само теоретично, като се роди бебчо ще видим  Hug

Не че едно блокче шоколад е толкова фатално всъщност, просто самата препоръка да се дава шоколад на бебета ме порази...

# 78
  • София
Разбирам те  Peace. Поясних се и аз, за да няма недуразумения и някой чел-недочел темата да почне да дава на бебето си шоколад Simple Smile.
Аз още водя неравна битка като идват гости или ние ходим някъде да не се засилват към детето със шоколад в ръка като подарък...

# 79
 Ааааааааа сега се сетих за абсурдна реплика,ама за ранно, не за късно захранване:
Преди няколко години, излизайки на разходка с голямата ми дъщеря заварвам на пейката една мама- комшийка бодро тъпчеща в устата на 3 месечното си бебе пържени картофки, купени от близката кръчма. На ужасения ми въпрос" какво правиш бе?", получих отговор- "От снощи е с разтройство малко детето, та малко картофки за запичане му взех" !!! newsm78

# 80
Това последното е майтап, нали? Кажи ми, че си си го измислила, иначе ще изгубя вяра в човечеството като вид, който има шанс да не се самоунищожи скоро  Mr. Green

# 81
Бях на гости при майка ми и моя приятелка, с която сме израсли ме кани на кафе пред входа и казва:
- Само си вземи чашка.
Слизам аз отпред и си нося чашката. Гледам в табличката пред нея две чашки с кафе, сестра ми до мен си носи нейното си кафе, оглеждам се само ние трите. Питам:
-Ти си намерила чашка?
- Не!
- Майка ти ли ще дойде?
- Не!
Аз леко недоумяваща, ма си затрайвам.
- Не искам да ти казвам за кого е! Като ти кажа, на кой е тва кафе само да не ми се развикаш, че съм луда. - Казва тя и уж засрамена се обръща на другата страна и леко свежда глава!
- На кого е това кафе? - питам аз вече с любопитство!
- На Валерката.
Валерката е три годишно момченце!
Останах без думи!  Shocked
След една две минути чашката на Валерката си стои пълна, той видимо е забравил за "любимата" си напитка, а майка му бутайки му пред лицето чашката:
- Изпий си кафето! Етоти го бе, айде, айде...
Малкия хвана чашата и изльока на екс кафето.
Ние със сестрами се опитахме да я спрем междувременно с доводите, че малкия е забравил за съществуването на кафето и си се забавлява добре, но тя беше просто като глуха. След малко се обърна към нас с думите:
- Това му е второто за днес!
 ooooh!

# 82
Това последното е майтап, нали? Кажи ми, че си си го измислила, иначе ще изгубя вяра в човечеството като вид, който има шанс да не се самоунищожи скоро  Mr. Green
Ако имаш предвид историята с пържените картофи- абсолютно не е майтап.Да пукна ако лъжа!!! Това въобще си беше една майка- екстремист, с чиито истории мога да ви изумявам едно денонощие.

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 19:44 от Inlexa

# 83
  • София
- Това му е второто за днес!
 ooooh!
Shocked Тия двете с картофите и с кафето не са с всичкия си #2gunfire #Cussing out Горките хлапета...

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 08:10 от ra4e

# 84
Чудя се на майката с кафето каква е тази просташка и безумна приумица, лишена от всякакъв усет за правилно и неправилно ...... ooooh!

# 85
  • Карлово
Ако подобно нещо не беше се случвало пред очите ми, щях да помисля, че историите с пържените картофки и кафето са измислици.
В родилното, майката на бебето, с което бяхме в една стая, упорито чакаше да й слезе кърмата без да слага бебето на гърда. След няколко часа рев реши да му даде мляко все пак. Но от кутията, която роднините бяха донесли за нея. Shocked Тогава това бебе стана млечен брат на сина ми. Grinning

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 16:43 от микки

# 86
Аз имам две историй за водата, като единия абсурдизъм си е лично мой. По съвет на педиатър, се пробвах да "плакна устата" с лъжичка вода на бебчо след кърмене. Свеки ме видя и окръгли очите, все едно убивамм детето. 45 мин и обяснявах, че аз всъщност това го правя, защото лекар така ми каза... Накрая жената заключи, че даването на вода е нещо ново.... а аз не повторих този опит още повече, че самото дете крещеше така все едно го убиват.

месец по-късно ни идват на гости две роднини. Бебчо се разрева, те заключиха, че е жадна. Аз им казвам, не пие вода. Те като ме нападнаха.., заа да запазя добрият тон, все пак са ми на гости, им отговарям "Давах, но не иска" отговорът "Дай шишето  аз да и дам да видим няма ли да иска"  Shocked
Същите срещнали майка ми и я нападнали, че трябвало да давам вода със захар или мед  Shocked , за да се развиела надбъбречната железа. Майка ми в паника, защото и казли, че нямало да се развие иначе надбъбречната железа. Пратих и да чете що е то бутолизъм и има ли почва у нас и мисля, че темата с меда е отложена за след година . Crazy

# 87
Ще ме убиете с тия картофки и кафенца. Аз се ошашках от една майка дето дава медена вода и киви на 2 месечно бебе, пък то какви по сериозни случки има.

# 88
малееее,какви са тези майки и педиатъри бе хора ooooh!ужассссс.Бебка е на 6 и положина месеца и още не съм захранила и не мисля още да захранвам.Чак след 7-ми навършен мисля.А и нашият педиатър ме подкрепя напълно.Страхотен е-педиатър мечта!!! Peace

# 89
  • София
Картофките са потресаващи, но щом прочетох и за кафето ми се #Sniper #Cussing out!!! А защо не му е запалила и цигарка, че върви с кафенцето Twisted Evil
Ееееей, извинете ме за острото изказване, но на някой родители трябва да се направи вазектомия или връзване на тръбите Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт