Отговори
# 570
На нас ни се наложи да сменим педиатърката на децата, а новата не е привърженик на късното захранване.
Докторката ме пита ... почна ли да даваш плодово пюре на бебето Shocked, а аз директно и казах че ще захранвам след 6м,а като и казах че не пие и вода направо онемя....

# 571
Какви камъни виждат в урината на бебе ??? Ето точно това е абсурдната реплика  Joy Не могат да се видят камъни в урината, въпреки че доста лекари искрено вярват в това...

# 572
В урината има соли, които са показател за функцията на бъбреците.Естествено, че изразът "камъни" е употребен образно ooooh!.

# 573
В урината има соли, които са показател за функцията на бъбреците.Естествено, че изразът "камъни" е употребен образно ooooh!.

Кърмата съдържа доста малко соли (при това подбрани от природата  Mr. Green), количеството е съизмеримо с това в изворните води и на практика при наличие на достатъчно кърма недаването на вода или непиенето на вода НЕ могат да имат значение.

# 574
Не виждам връзка с обсъждания въпрос, защото говорим за захранено дете , а във всички източници е посочено, че предлагането на вода трябва да започне със захранването, но както и да е  Whistling Whistling.
А репликата, която се обсъжда е , че при недостатъчен прием на течности , в урината има повишено количесто соли, като показател за това.
Никой тук не коментира кърменето, темата е за късното захранване Wink.

# 575
 Mr. Green а ти не коментираш ли настоятелното предлагане на вода? И как ще накараш едно бебе с високо съдържание на соли в урината да я пие, ако не иска? Или пък едно кърмено на воля бебе?

# 576
Ами ако не се предлага, детето няма да си я поиска само Mr. Green
А аз коментирам предлагането на вода след започване за захранването, не знам за кой път трябва да го напиша.

# 577
  • София
а във всички източници е посочено, че предлагането на вода трябва да започне със захранването, но както и да е  Whistling Whistling.
Точно така. Предлагането, а не настояването. И предлагането, а не пиенето. Ако детето има нужда от вода, няма да я откаже. Много деца пият вода, защото имат нужда от нея. Други я отказват, защото си набавят необходимите течности по друг начин. Говоря за захранени деца. И понеже майката няма как да знае детето ще или не ще и кога ще пропие, предлага, като започне захранването. При условие, че редовно получава отказ, не виждам смисъл детето да се изнервя с предлагане по безброй пъти.

Шейн, всички пишем за захранено дете. Децата, на които не им е предлагано изнервящ брой пъти, как мислиш са пропили вода  Rolling Eyes

# 578
  • София
малко ми мина яда, затова ще споделя днешния си разговор.

лекар към мен: "г-жо, пиша в полето анамнеза "кърмен до 1г, тъй като кърменето след 6-я месец вече е диагноза."
аз: "а, аз се чувствах зле, че ми спря кърмата толкова рано, все пак кърмата е не само храна, а и лек казват хората"
той: "Кой ви е казал, че трябва да се кърми максимално дълго, някоя циганка на улицата ли? Научете се да гледате децата си според приетите обществени норми"  ooooh! #Crazy (незнам просто каква имотикона да сложа, з-то още ме държи този разговор)

Ще сложа и снимка на амбулаторния лист, за да видите това чудо!

ето:
Даже сега виждам, че се е "смилил над мен и ми е спестил 1м"  newsm78

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 17:49 от missence

# 579
Ти защо не го насочи към литература да се образова малко!  Crazy

А бе няма ли къде човек да се оплаче от такива лекари??? #Cussing out

# 580
Тоя доктор изби рибата  ooooh!  ooooh!

# 581
Като оставя настана грубиянското отношение на този лекар, което не е рядко срещано нещо за съжаление, за какво му е на травматолог да се интересува колко време е кърмено пациентчето?

# 582
  • Earth
Тази анамнеза направо ме остави в шок. Но пък ми даде отговор за това, какво е кърменето :  Кърменето е диагноза, а кърмачките - вирусоносител !

# 583
  • София
незнам какво да кажа. Аз правих и невъзможното поне до година да кърмя, а се оказа, че съм навредила на детето според "компетентното мнение", което чух днес  ooooh!

# 584
"Кърменето след шестия месец вече е диагноза." Безспорният ми фаворит за абсурдна реплика по тази и другата тема  Joy

Общи условия

Активация на акаунт