Отговори
# 705
Опаааа, скараха се  Joy Нищо, че никой не каzа "аz съм ЗА даването на кола на децата" , ама карай да върви, пак ще ни вzемат правата  hahaha Истерички с истерички такива....

Ми само бих каzала - ха дано не се окажеш, авторке на тоzи осъдителен/смешен пост, в ролята на "другата" жена, щото... човек не трябва много да се zарича, а още повече да съди някой, в чиято ситуация не е иzпадал.

# 706
Опаааа, скараха се  Joy Нищо, че никой не каzа "аz съм ЗА даването на кола на децата" , ама карай да върви, пак ще ни вzемат правата  hahaha Истерички с истерички такива....

Ми само бих каzала - ха дано не се окажеш, авторке на тоzи осъдителен/смешен пост, в ролята на "другата" жена, щото... човек не трябва много да се zарича, а още повече да съди някой, в чиято ситуация не е иzпадал.

Хм, совата не беше ли мъдро животно? Не личи от обидите, които изсипва! Това си плаче за докладване на админ. Crossing Arms

# 707
Аз казах че давам кола на децата Simple Smile Нека дойдат социалните да приберат истеричните ми деца с разрушена нервна система Simple Smile
Апропо, ако искате мятайте камъни, но и капучино съм им давала да опитат по 1-2 глътки, и шоколад.....
Знам, че кофеина не е най-подходящото нещо за децата, но след като се информирах реших да давам по малко. Децата пият кола когато пожелаят- т.е. ако видят кола- случва се като сме на гости или в кафето на нашата маса. Малкия изпива 1-2 глътки, големия- половин чаша. Като поискат от моето капучино им давам малко пяна или една-2 глътки, шоколад- когато някой им подари. Т.е. кола пият 1-2 пъти месечно, кафе опитват веднъж в седмицата, шоколад- може с месеци да не ядат или пък да ядат 2 пъти в седмицата....

И да не кажете че спамя- ето, самономинирам се в правилната тема Simple Smile

# 708
Аз съм ЗА всеки да си храни и пои детето си с каквато помия желае, но да оставят и мен на спокойствие, когато тяхната помия не ми е по вкуса, а предпочитам друга и съответно я разрешавам на децата си.

# 709
  • София
Ако гледаме кой какви извинения има, за да предложи еди що си на детето, то тази тема не бива да съществува (кака ни Ма Фани го каза още в началото на спора). Но темата съществува. Значи пък не трябва да търсим извинения за лош избор на храна в неподходяща възраст.
 Нима майка, която е захранила на 20тия ден със сок няма извинение? Аз мога да изброя поне няколко. Някои неща са крайно неподходящи, а с други(не по-подходящи) до толкова сме свикнали, че не ги приемаме за чак толкова голямо зло  и такива ми ти работи. Или пък сме наясно с вредата, но в дадената ситуация си премерваме риска и решаваме да рискуваме.
 Та да си затворя кръга  Simple Smile или темата да бъде заключена или да не търсим извинение защо майките дават разни "храни".

За протокола - кола не е близвал, кафе е опитвал(вече е наясно, че големите пият кафе или бира, а той може да избира между чай, сок или мляко). Опитвал е газирани напитки, но само за проверка на съдържанието. Шоколад яде отдавна, често и от една-две седмици гледам, че си увеличава количествата. Когато видя, че прекалява, давам само с ядки(не го харесва и отвртен плюе). Пустите зрънчо и помбер много го завладяват, но сам не си иска, а просто си хапва с удоволствие, когато му предложи някой. Общо взето бая неща знае, но не си намирам извинения(особено като лично аз му демонстрирах ядене на вкусен шоколад и сладолед, та от там се почна  Tired )

# 710
Ако гледаме кой какви извинения има, за да предложи еди що си на детето, то тази тема не бива да съществува (кака ни Ма Фани го каза още в началото на спора). Но темата съществува.

Мили момичета, и аз да ви напомня, че всъщност идеята на темата в началото беше да си правим смях с абсурдни реплики , които сме чули по повод по-късното захранване Peace Не е мястото тук да коментираме (а още повече да осъждаме) кой с какво си храни децата, нито пък кога е избрал да ги захрани, ако ще и на 10 дни да е било бебето. Хайде да си разправяме смешките, пък споровете да ги оставим за други теми - какво ще кажете?

# 711

Хм, совата не беше ли мъдро животно? Не личи от обидите, които изсипва! Това си плаче за докладване на админ. Crossing Arms

Мхммммм....  #Crazy
Не раzбрах, не съм мъдра... Къде ги обидите тук, или иzобщо...??? И към кого?
Че аz хора лице в лице не обиждам, та камо ли тук.... Ама щом каzвате...  Shocked

Иzвинявам се zа сериоzното раzводняване на темета вече, но просто... иzумих се тоя път, наистина  Thinking  Tired

# 712
Има огромна разлика между това да осъждаш някой, за начина по който си гледа бебето и това, да споделиш абсурдна реплика.
Пример- абсурдно е педиатър да каже "ама как не даваш сокчета, бебето не може без витамини"- това си е за споделяне тук. Но да споделяш че си заблязал как майка дава кола на 3 г. дете- не бих го нарекла абсурдно. Нито смятам че е редно да цитираме майки от отчетните, които споделят как си хранят децата.
В поста на Веселина тя се намесва с реплика към другата майка, не е като другата майка да се е опитала да бутне кола лайт на Веселиновото дете и да е обяснила че ако не му дава кола ще го увреди нещо. Ако беше така поста щеше да си е на място тука.

# 713
За мен изказването, че в другите държави ще ти отнемат детето ако му даваш кола е точно за тук. За другото вече се изказах и то съвсем добронамерено.

# 714
Аз да ви върна към същността на темата Simple Smile /това като никога/

На гости сме при приятелка, там освен домакинчето и моето има още две деца на възрастта на моето- 15 месеца. Всичките ядат шоколадови бисквити и пият сок от кутийка. Питат ме защо не давам- обяснявам, че не смятам за нужно да даваш шоколад и сок на дете на тази възраст. Да, обаче ме контрират, че така мозъкът губел енергия да се развива и детето изоставало от връстниците си. Едната от майките обаче се усети на време, че нещо им куца в теорията, защото моето прави изречения от две думи, а техните знаят мама, тата и пр. /това го приемете и като хвалене на гарджето  Blush/

# 715
Аз да ви върна към същността на темата Simple Smile /това като никога/

На гости сме при приятелка, там освен домакинчето и моето има още две деца на възрастта на моето- 15 месеца. Всичките ядат шоколадови бисквити и пият сок от кутийка. Питат ме защо не давам- обяснявам, че не смятам за нужно да даваш шоколад и сок на дете на тази възраст. Да, обаче ме контрират, че така мозъкът губел енергия да се развива и детето изоставало от връстниците си. Едната от майките обаче се усети на време, че нещо им куца в теорията, защото моето прави изречения от две думи, а техните знаят мама, тата и пр. /това го приемете и като хвалене на гарджето  Blush/
hahaha Joy

# 716
Гос`жо Мафани, моля да благодарите на приятелката си от мое име. Току що осъзнах на какво се дължи така добре развитият ми мозък, защо съм толкоз разсъдлива, умна и разумна (красива, бяла и добра ... или кафява с лешници) Mr. Green Шоколад му е майката  Peace

# 717
  • София
Една педиатърка насърчаваше майка да дава шоколад на детето (ако я е страх по-рано, да изчака да навърши 11-12 месеца), за да го снабдява с вит Д.

# 718
  • До хладилника, който обичам
Забавлявате се, а? Човек да не изтърве две страници без надзор...

И моят гинеколог ме насърчи да плющя черен шоколад (а може ли и млечен, питах невинно аз) по време на бременността, с цел вдигане на желязото. Чудесни няколко месеца без капка вина бяха те Mr. Green

За следващата тема, която ще тръгне след една страница, напомням:

Мили момичета, и аз да ви напомня, че всъщност идеята на темата в началото беше да си правим смях с абсурдни реплики , които сме чули по повод по-късното захранване Peace Не е мястото тук да коментираме (а още повече да осъждаме) кой с какво си храни децата, нито пък кога е избрал да ги захрани, ако ще и на 10 дни да е било бебето. Хайде да си разправяме смешките, пък споровете да ги оставим за други теми - какво ще кажете?

# 719
Аз само да кажа, че ако искаш детето ти да не пие/яде нещо, единственият начин е и ти да не го правиш. Иначе не става. И пак, като отидем на площадката, девойката иска "колад" като Мими, "ам" (зрънчо) като Лили и така... Номерът е като цяло да се храним здравословно. Ние позволяваме един сок или кексче в неделя или когато сме на ресторант. В другото време не купуваме боклуци. За известно време хапвахме бисквитки тайно, но.. тя взе да ги намира.

Мен ме попитаха как се дава овесена вода на двумесечно бебе? Проблемът бил, че последните два дни ходило по малко. Аз казах, че не се дава.
Ответен въпрос, а аз знам, че с мушкато или термометър се бърка..  ooooh!, ама все пак да питам..  Sick

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 10:25 от Berend Botje

Общи условия

Активация на акаунт