Защо избрахте това име за децата си.

• 17 117
  • 275
  •   1
Отговори
# 30
Моята дъщеря се казва Даная.Кръстихме я така,защото ни хареса името.

# 31
едната е на едната баба,другата на другата баба а третата на нея си

# 32
  • София
Защото свекър ми настояваше да кръстя детето на него и ако не бях, щях да имам проблеми с мъжа ми.  Sad

# 33

Моята дъщеричка носи името Самия кръстена е на майката на съпругът ми кйто е испанец.
сега ще ти кажа и зна4ението на името на дъщеря ти-произхода на името е арабски и явно е  останало още от времето на арабския халифат в Андалусия и озна4ава-извисена,издигната

# 34
Още като разбрахме че чакаме момиченце,с мъжа ми се заговорихме как ли ще го кръстим.
Първото което каза беше Ева,много ми хареса и сега си имаме една малка Ева  Grinning

# 35
Защото ни харесва името, защото е име на светица, защото имаше вероятност да се роди на именния си ден, защото е интернационално, защото започва с мойта буква...

# 36
 През по-голямата част от съзнателният си живот съм била увлечена по историята и литературата (научна и художествена), свързана с нея. Още в ранна детска възраст бях решила, че ако имам син някой ден, то той може да се нарича единствено и само като любимият ми цар - Калоян. После образованието и професията ми останаха обвързани с историята и това още повече затвърди моето желание. Не си представям, че бих кръстила сина си с друго име.

# 37
 Евангелина означава от гръцки "добра новина", отделно още от малка съм си мислила, че детето ми ще се казва един ден Ева и съчетанието ми хареса страшно много.
Рядко срещано име, има си кратка форма, има си значение, празнува имен ден на Благовещение, заигравка и с моето име - Елеонора и с името на баща й Иван.

# 38
  • UK/София

Защото и двамата с мъжа ми харесваме това име.Хубаво и звучно.Не е кръстен на никой от родата.Искахме и в чужбина да може да се произнася лесно - пасна идеално.

# 39
  • Sofia
Едно много чаровно момиче с красива коса се казва така и името го свързвах с нея и ми хареса, доста преди да се омъжа. Освен това значението му е хубаво, а самото име ми звучи сериозно, оказа се, че и на мъжа ми му харесва. Правихме и списък и всъщност това е единственото име, което и на двамата ни харесва. А, има и още едно - Юлия, но то остава за по-нататък.  Mr. Green

# 40
Имах няколко неуспешни бременности и по тая причина името на първото дете го мислехме доста време....и искахме да е преди всичко българско/да звучи добре с презимето и фамилията/,но пък да звучи добре и извън Бг/че не се знае къде ще го завее вятъра/...аз исках да има имен ден....а и четох и че ако си кръстиш детето на светец-той ще го закриля...после решихме ,че не искаме да е кръстено на никой роднина-да няма сърдити......и така след дълго и продължително мислене успяхме да измъдрим едно мъжко и едно женско име.....и така баткото се зове Самуил/макар,че по-късно разбрах,че той царя бил Самоил,а пророк Самуил има в Стария завет-името значело"измолен от бога"/,после като се оказа бремена с малкия пак по същите критерии спретнахме списък-и в крайна сметкатой се казва Ивайло....обаче в списъка останаха много други хубави имена...та ще гледаме да оползотворим поне още едно-две...

# 41
Мария е кръстена на свекърва ми, а много исках да я кръсря Мария-Магдалина и до ден днешен съжалявам, че не го направих. Името на малката (Василена) срещнах за първи път в Йовковите разкази и много ми хареса. Получи се и съвпадение - моята майка се казва Василка, а мъжът ми Васил. Wink

# 42
Още като ми казаха,4е е мом4е и знаех,4е е Денис Heart Eyes.Просто ми дойде от вьтре,на никого не е крьстен Simple Smile

# 43
Тъй като с мъжа ми не стигнахме до едно мнение за име, след като родих решихме да я кръстим Мартина, затова, че се роди през месец Март.

# 44
Ивайло на двамата си дядовци -Иван и Илко Wink

Общи условия

Активация на акаунт