Сладкиш тип "ТИРАМИСУ"

  • 6 067
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 140
Обикновени,италианските не ми хареват,поне на мен.Пробвай и с двете.

# 16
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Вдъхновение от тирамису

за белтъчното тесто:
5 белтъка
380 г захар
3 ч.л. какао
за лешниковия крокан:
150 г лешници
70 - 80 г захар
за крема:
5 жълтъка
250 г маскарпоне
100 г захар
50 мл бяло вино
шоколад за настъргване
Начин на приготвяне:
1. Белтъците се разбиват на сняг, като по малко се прибавя захарта. Щом са готови се добавя какаото.
2. 80 грама захар се карамелизират, изсипват се лешниците. След това се поставят на салфетка, щом захарта стегне се смилат фино и се изсипват в разбитите белтъци, като се бърка с шпатула. Получилият се крем се поставя в пош и с негова помощ върху покрита с хартия за печене тава се шприцоват спирали. Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна 10 минути. След това се охлаждат и се отделят от хартията.
3. Жълтъците се разбиват със захарта, щом стане пяна, бъркането продължава на водна баня, като се налива и бялото вино. Налива се към разбитото маскарпоне. Остава се в хладилник, за да стегне.
4. Сервира се, като върху крема от жълтъци се поставя диск от изпечените белтъци. Така се нареждат три пласта, които се покриват с крема и се поръсват с настърган шоколад.

Общи условия

Активация на акаунт