ВеликДенската тема на АПРИЛчетата

• 16 303
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
Laughing Laughing Laughing

Сега се чувствам почти перфектно, много рядко усещам опъване или някакъв дискомфорт от операцията. Докторката ми предписа някакъв силикон крем, който заличавал безупречно белезите, но е с цена 50 лева - DERMATIX. Някой ползвал ли го е? Вий какво ползвате за заличиване???

Също съм със секцио. Рехабилитаторката, която идва да ни прави раздвижване след операцията ми каза да отида на процедури ултразвук с контратубекс. Да ги почна на  5 или 12 май. Секциото ми беше на 01 април

# 91
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МИЛЕНА!!!!!

Мамчета, благодаря на всички за споделеното мнение относно раждането - мисля, че успяхте да ми вдъхнете кураж отново за естествено раждане. Галиво, надявам се, че и ти си се поуспокоила  Hug Аз продължавам да си живея без никакви признаци за скорошно раждане, та да видим  Simple Smile

Reiana, - непременно ще се обаждаме за разходки - само живот и здраве да стигнем до там -  ще се радвам да се запонаем. Компанията ни е много симпатична - ще ти харесат всички момичета Laughing

# 92
здравейте момичета, моето хлапе току що яде и още не ме беше пуснало и повърна....ама май дето викат на фонтан, много съм притеснена! аз се опитвам да му давам глюкоза по малко, ама хич ни няма с туй шише и всеки път се задавя, да не съм му направила нещо? пък и достта хълца след ядене-може да не се уригва, ама хълца няколко минути яката!!!
исках да питам как обличате бебчовците в къщи и до като спят, с какво ги завивате, а също и като тръгнете по разходки? мен много ме е страх да не го претопля и гледам съвсем лекичко да е облечен-само по боди с дълъг ръкаав и ританки....ама киха по няколко пъти на ден, та почвам да се притеснявам!!!
Алоказиа - и на мен ми препръчаха този крем за заличаване, но не съм решила още дали него да ползвам! Мъжът на сестрата на мъжът ми(последния да затвори вратата) е хирург и ще го питам той какво ще каже по въпроса!
извинете за грешките, ама пиша с една ръка по разбираеми причини!

# 93
  • Варна
vercho и според мен хремата не бива да ви спира от разходки.  Peace Вашата хремата не е от простуда, а от заразяване. Пък и на чист въздух по-добре дишат бебоците.

за омазнянватео на бебенцата Аз знам, че бебшкото олио запушва порите и затова използвам предимно подхранващо бебшко мляко (Нивея). Като почнаха да й се белят ръчичките и крачетата на Невенка почнах да я мажа там с бебешко олио. Сега понякога редувам -един път мляко, един път -олио.

Да ви похваля моето момиче - вече два пъти я къпем във ваничката и на нея много й харесва. Отначало гледа със свъсен поглед и стиснати юмручета, но после се отпуска и гласчето й не се чува.

Пъпчето й почна да се прибира и не знам дали да слагаме лепенка. Все още обаче се образуват корички и трябва да се чисти със спирт. КРИСИ на Ники пъпчето залепихте ли го?

Емма аз не давам нищо освен кърма.  Peace Колкото са им малки коремчетата, предпочитам да е пълно с кърма, отколкото с вода. За хълцането е първа писта - почти не пропуска след хранене да си похълца. То така си хълцаше още преди да се роди милото.

за обличането Невенка е с боди и ританки и отгоре с цяло гащеризонче. Но всичките й дрешки са тънки и не мисля, че й е топло. Освен това тя много обича да я носим на ръце, глезанката малка. И затова гледам да не е съвсем леко облечена.

# 94
За контрактубекса: Знам, че се ползва като спре кърменето, защото е вреден за кърмачки Rolling Eyes

За хремата ако нослетата сумтят, не е лошо да се вземе секрет от носето, понеже много често в болниците се случва да се заразят със стафилококи  Peace Ние ще вземем също един секрет профилактично.

Аз също кърмя от двете гърди, но не винаги.

# 95
А Михаил много често преяжда. Ако не му махна гърдата, изяжда по 160 мл и после се оригва по 6 пъти и на всяко оригване връща по малко  newsm78

# 96
Момичета на днешния ден преди 1 година сключихме брак с мъжа ми!!!Днес празнуваме първата си годишнина като семейство!!!
Малко почерпка  Wink

Понеже заговорихте за масажите....аз така се изразих.....неправилно Wink  След баня го мажа с олио на гънките(ръчичики,крачета,дупето)знам,че за гимнастика му е рано още!

преди малко го нахраних.....вдигах го няколко пъти да се оригне-неще! сложих го в шезлонга му толкова много повърна.......всичко,което беше изял го върна Confused много често май взе да му се случва да връща по толкова много! това притеснително ли е???

# 97
  • Варна
Честита месечинка на Милена на Reiana!

Честита годишнина на Sisee! Още дълги предълги години да сте заедно и все така щастливи и влюбени!  newsm51

Малее, Сиска, тези бонбони ме закараха направо в кухнята и познай как си похапнах сладичко. Шоколадът ми е слабост!  Embarassed  Embarassed  Embarassed

# 98
Верчо и всички мами, чиито бебета обичат да акат на чисти памперси – и Елица ака и пишка докато и сменям памперсите – и по-скоро – чака си тя чистия памперс, защото си е естет, да си свърши работата...И от няколко дни правя следното – махам и стария памперс, оставям го затворен под нея и я завивам с тензухена пеленка и отгоре – с одеалце (да не изстине) и я оставям малко да поритка с голи крачета – хем малко да и подиша кожичката извън памперса, хем да си свърши работата – и много, много често Елица си ака и после – пишка – и после я имивам и слагам спокойна новия памперс – лично за мен това е голямо постижение защото едва ли не я приучавам да ака, когато трябва...Понякога става – понякога не – но май зачести последните 2-3 дни, което означава, че и става навик – пробвай, оптначало няма да стане, но после – от смяната на температурата, от това, че не чувстват памперс около себе си, от мокрите кърпички – явно съ въбуждат и акат и после спинкат на чисто – малко става мръсничко после около затворения памперс, затова отдолу слагам лигнин обилно!
Тодоран, Ясмина, Вени_б и Кали  благодаря за успокоението!!! Аз едва ли не се чувствах гузна, че от 1 седмица не се помпам след кърмене – как е с другите мами??? Има ли други, които не се помпят след кърмене???
Кокетка – аз родих на 08.04 и още съм с конци – казаха, че ще паднат на 20-40 ден, което според мен си е голяма разлика!!! Но много зависи от това, какви конци са ти сложили – тук в МД ми сложиха такива, които се резорбират за 40 дни...Можеше и да ми ги махнат досега, но честно да ти кажа, не ми се ходи да се голог__зя пак няколко дни след като съм родила!!! Някак си не ми е тръпка и предпочитам сами да си паднат!
Верчо – Елица е още със съвсем сини очи – а е родена в деня на Ава. Дали ще и останат сини???
Съветът за бебетата с хрема – преди кърмене – физ разтвор в носа – е много хубав!!!
Обличане по време на разходки – ако грее слънце (без вятър) – с боди, гащеризон и лека завивка (Абе не много лека – дебелите пелени за изписването).
Ако не грее слънце се страхувам и над това облекло и слагам още един кат тънка памучна жилетчица и руитанки (върху гащеризона) и я завивам с 2 одеалца! Ама това е защото и вятър духа и се страхувам! Но Акварел – ти си знаеш де, но май вече е хубаво да изведеш Габи – утре ще е слънчево, мила!

# 99
Още много красиви споделени моменти, Сисе!!!
На мен, за разлика от Ясмина, освен че ми се прияде шоколад, ми се припи и биричка от твоята почерпка!!!

# 100
  • Някъде на път....
sisee, Честита Годишнина! Много красиви мигове заедно!  Hug[/color][/i]

# 101
Честито sisee-хубав подарък сте си направили за първата годишнина!!!!
 Ясмина, а ще мине ли тая пуста жълтеница без тъпата глюкоза, малко се притеснявам, очите му още са си жълтички, ама хич не я харесва тая глюкоза и с мъка го тъпча, а и като се дави....съвсем ме е страх!
 Helenblondy, ще взема да ползвам твоя метод с тензухената пелена, че и аз знам, че е хубаво да се оставят малко по "дибидюс", ама той е такова пръскало, че......
 Ох и на мен ми се преядоха бАнбони....че аз съм по-зле от бременните бе! Малко ме е страх да ям шоколад-не, че не ям, ама го ям със.....страх! Вреди ли на кърмата-нали е алергизиращ, колко мога да ям? А как стои въпроса с меда, прясното мляко и цитрусите???? Ще съм благодарна ако някой е компетентен и изрази мнение!
 В тоя ред на мисли-като се притеглих на кантара след болницата миналия вторник равносметката беше надолу със 7,5 кила, днес се престраших пак да се метна и съм свалила още 2,5 кила.....за няма и седмица! Дано продължи така, че като гледам какъв гъз съм отпрала......

# 102
Сисе,честита годишнина!!!!
за кърменето - днес педиатъра съвсем ме отчая, то не че аз не подозирах,но май наистина няма да мога да кърмя. Опитвам вече доста време ,но ако не е АМ ,малката щеше все гладна да си седи. Гърдите ми са меки и едва ли изтича повече от 20 - 30 мл. кърма.

# 103
  • Русе
sisee Честито и от мен   bouquet !!!Само с хубави мигове да ви е осеян семейния живот !!!Много здраве,любов и щастие   bouquet

Аз в нас обличам Сашко само с по-плътни ританки и боденце с дълъг ръкав.Завивам го с едно много мекичко одеалце.Когато ми се стори,че е по-хладно го слагам на два ката и всичко е ОК.И ние кихаме и то май доста често.Само се моля да е нормално и да не стане някоя беля  Praynig .

# 104
Честито sisee-хубав подарък сте си направили за първата годишнина!!!!
 Ясмина, а ще мине ли тая пуста жълтеница без тъпата глюкоза, малко се притеснявам, очите му още са си жълтички, ама хич не я харесва тая глюкоза и с мъка го тъпча, а и като се дави....съвсем ме е страх!
 Helenblondy, ще взема да ползвам твоя метод с тензухената пелена, че и аз знам, че е хубаво да се оставят малко по "дибидюс", ама той е такова пръскало, че......
 Ох и на мен ми се преядоха бАнбони....че аз съм по-зле от бременните бе! Малко ме е страх да ям шоколад-не, че не ям, ама го ям със.....страх! Вреди ли на кърмата-нали е алергизиращ, колко мога да ям? А как стои въпроса с меда, прясното мляко и цитрусите???? Ще съм благодарна ако някой е компетентен и изрази мнение!
 В тоя ред на мисли-като се притеглих на кантара след болницата миналия вторник равносметката беше надолу със 7,5 кила, днес се престраших пак да се метна и съм свалила още 2,5 кила.....за няма и седмица! Дано продължи така, че като гледам какъв гъз съм отпрала......

Аз бях писала какво ни каза нашето педи да не ям, ако кърмя- млечни продукти,цитрусови плодове,домати,шоколад,зеле,боб,леща и друго имаше ,ама не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт