ВеликДенската тема на АПРИЛчетата

• 16 306
  • 306
  •   1
Отговори
# 105
[color=violet]СИСИ - ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА   bouquet
ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДЪЛЪГ ЖИВОТ ИЗПЪЛНЕН С ЛЮБОВ И ЩАСТИЕ!!!!!!!
[/b][/b][/color]

# 106
За яденето и кърменето: Шоколад не ям, за да не се превъзбужда. Ям от детските малки шоколадчета, когато мнооооого ми се прияде  Embarassed
А цитрусите не ги ям, заради коликите.
Мляко пия в промишлени количества обаче. По цял ден съм на ярани и сутрин задължително закусвам прясно мляко с Мюсли  Wink

Емма, блазе ти килограмите.  Rolling Eyes Аз съм свалила от след б-цата към 4-5кила, но като цяло имам да свалям още 10  #Crazy А корема ми е ужасно отпуснат. Там, където е белега от секциото, е увиснал като торба  #Cussing out

# 107
Сисе честита годишнина пожелавам ви 100 x 1 година да празнувате с мъжа ти!   bouquet
за храненето Габи сама си иска средно на 3-4 часа, а вечер разрежда на по 5-6 часа  и така вечер ставаме за ядене по веднъж, така си отспивам с нея! Тя още отначало си беше на такъв режим!За сукането е много активна първите 5-10 мин след тожа по-бавничко суче. Но ние имаме следният режим, храним се 5-10 мин докато и мине вълчият глад отначало, оригваме се, след това сменяме памперс и мием дупе, след това пак суче и обикновенно ако не я хванат коликите заспива на гърдата докато суче!
за обличанетободи с къс ръкав и боди-ританки с дълъг или боди с дълъг ръкав и отгоре ританки които се закопчават на раменете Simple Smile В по-топло време я завивам само с тънко одеало и чаршавче, в по-студено с олекотената завивка  Peace
И Габи киха много често!  Flutter
Леле много съм закъсняла с разходките, днес ще изнесем Габи на балкона за 10-15 мин и утре сме на разходка!

# 108
  • Popovo
Сисе, честита годишнина, да сте живи и здрави и все така влюбени.
За килограмите- още в болницата свалих 9, но ми остават още 5-6, които идея си нямам как ще смъкна като все съм гладна и пред хладилника.

# 109
  • в илюзия
Сисе честита годишнина, пжелавам на семейството мноо , много любов и щастие  

Днес не можах да събудя Боряна и се наложи да се изцедя и да и дам от шише и изцедих само 60 мл. Много малко ми се струват , а аз все се чудя защо детето иска по още около 60 мл. АМ.
За килограмите не ми се говори чак ooooh! Сигрно нищо не съм свалила освен корема , страх ме е да се кача на кантара. Embarassed

# 110
  • In someone's dreams
Честита първа годишнина Сисе! Пожелавам ви много любов и незабравими мигове заедно!

Arodoet2 ти защо се изцеждаш след като не си я събудила. Като се събуди не можеш ли да и дадеш тогава? И кога даваш АМ - веднага след като си я кърмела или по-късно?
На нас днес ни е кофти ден - каката май е преяла с яйца вчера и от сутринта повръща, малкия мишок да не остане по-назад и той си връща порядъчно след сукане.
Чак се притеснявам, че не му остава нищо в коремчето .... и това е от днес, досега не ми е правил такива номерца. А не мисля, че преяжда, защото суче не повече от 5-6 мин. В 12 дори му предложих от изцедената кърма с шише, но изобщо не искаше .... изобщо ..... а аз все се притеснявам, че е гладен, защото не може да издържи 3 часа сън ..... Моля ви за съвет Kalli, Veni, Ясмина, това нормално ли е  Praynig

# 111
  • в илюзия
Милени аз я храня по часове 6, 9 , 12, 3 , 6 , 9, 12 , и през нощта когато се събуди.Пък и тя си свикна с този режим и даже си се буди в тези часове , днес обаче какво и стана newsm78 Сънла и мързеливка си е още от корема ми.

# 112
Сисе, честита годишнина!     bouquet

Milenni, може малкият да връща, ако се напъва много силно заради коликите. До 3-4 пъти на ден да върне бебо е в рамките на нормалното. Така поне ни каза гастроентероложката, при която водихме Марта. Ако повръща (не просто оригване и плюене, което си е съвсем нормално) на всяко  хранене и това е системно, тогава вече трябва консултация с лекар.

Ние също всеки ден сме на разходка. Днес обаче времето е много проклето - тъкмо се проясни и докато се облечем и слезем, се извие вятър и завали. Вече два пъти опитвахме да поизлезем. Е, втория път се помотаха тати е бебе за половин час, но отново заваля.

Верчо, не ви ли предложиха да й вземат секрет от носа на Ава, за да се изключи някоя инфекция? Понякога бебетата си липвет такива вътреболнични инфекции в родилното. С Теди имахме подобен проблем.

Марта я обличам с боди (къс ръкав или потник вече), памучна блузка отгоре и памучни ританчици. Завивам я с одеялце. А навън при температери като днешните й слагам отгоре още едно жакетче, загъвам я с памучна пелена и отгоре я завивам с одеялце. 

# 113
  • Русе
Момичета искам да ви попитам нещо.По-скоро въпроса ми е към мамите с повече опит  Wink .Кога приблизително бебчовците започнат да могат да си държат главичките изправени  newsm78

# 114
  • Варна
Момичета искам да ви попитам нещо.По-скоро въпроса ми е към мамите с повече опит  Wink .Кога приблизително бебчовците започнат да могат да си държат главичките изправени  newsm78

http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_670_0.html  Peace

# 115
  • варна
Здравейте мами!
Аз съм временно без компютър и няма как да пиша често,само чета през телефона.Искам да ви честитя Рождество Христово,макар и със закъснение.Да сте живи и здрави вие и семействата ви!
Честито на всичкимкоито гушкат бебоци и късмет на всички в очакване!
Като имам комп ще пиша повече.Засега само ще кажа че сме добре,но много ми е ревлива момата и много я мързи да суче.
Липсвате ми вие и съветите ви,дано скоро мога да пиша пак!

# 116
Момичета, влизам за малко, за да кажа първо моите съболезнования на pinit и Asja, плача с вас  smile3518 и се моля за нашите ангелчета Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose
Честити рожби и празници на всички останали, много са ви красиви бебчетата, да са ви живи и здрави!  bouquet

# 117
  • София
Здравейте и от мен! Така съм се разплула тия дни, че ме мързи и да пиша...

SUNI_22, май от 2-рия месец започваха да си държат главите по-стабилно бебчовците... Но доколкото четох, някои педиатри  препоръчват още в първия месец да се поставят за кратко по корем, за да започнат с опитите по изправянето. Аз пробвах с Косьо 1-2 пъти, верно се опитва милия и чат-пат успява Simple Smile Ама реших, че докато моето педи не ми каже, подобни самоинициативи няма да предприемам повече. Иначе като го гушна прав, той си държи главата изправена, не я клати вече като кученцата от задното стъкло на москвич-а.

Емма, жълтеницата ще мине и без глюкоза...иска си време. Аз давах, де...че както неведнъж споделих с вас, с възрастта явно вместо да стана по-спокойна и уверена, аз съм станала 'баси и шашкалника  Rolling Eyes И доста се бях стреснала от тая жълтеница (знам, че почти всички бебета я карат, но нас искаха да ни оставят в родилния дом по-дълго заради нея и допълнителни кръвни изследвания ни пускаха...)

За яденето - ям от всичко и по колкото ми душа иска. От нищо не се лишавам или ограничавам. Само дето боб и леща аз по принцип много не ям ...няма кой да ги сгови у нас, за това  Embarassed) Но пък в Тина Киркова само с това ни хранеха и аз най-чинно всичко си изяждах. Ама честно да ви кажа много нелогично ми звучи храна, която причинява газове на майката да причинява същото чрез кърмата и на детето. И мед не съм яла, откакто съм кърмачка, ама просто защото не ми се приял...

Helenblondy, аз НИКОГА не съм се изцеждала  Peace Купих си помпичка единствено, защото мъжът ми много настояваше Simple Smile Понеже знаех, че няма да я ползвам, избирах помпата по показател "цена", т.е. най-евтината Simple Smile Вярно, че има моменти, когато гърдите са ми по-напрегнати, но дочаквам храненето на Косьо, той да ме облекчи.

По въпросът : предизвикано раждане или секцио... Аз бих казала предизвикано раждане с обезболяване ...стига да "тръгне" разкритието. Но за съжаление това никой не може да предвиди предварително. Да ви кажа, първото (НЕпредизвикано)и второто ми (предизвикано) раждания бяха еднакви като болка и продължителност (по около 3 часа). Но тогава упойка не бях ползвала. За това сега бях решила, че искам секцио, уж да ми е по-спокойно на душата. Докторът ми ме разубеди ( а хем той щеше да е по-на далавера от секциото ).

За повръщането нищо не мога да кажа... Косьо много рядко само връща по малко...тънка струйка без налягане Simple Smile

Сисе, честита Ви годишнина! Бъдете още дълги години все така влюбени и щастливи, както сега (това личи от всичките ви снимки) ! newsm51

# 118
  • София
И да не забравя :

Haliotis, желая ти спокойно раждане и прекрасно здраво бебче утре !

С нетърпение ще те чакаме обратно в нашите редици Simple Smile

# 119
Сисе-честита годишнина!пожелавам ви дълги години да сте заедно и много любов!ние се прибрахме от разходка и сега нанаме.сложих малко нови снимки.до после мами.

Общи условия

Активация на акаунт