ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 105 614
  • 617
  •   1
Отговори
# 480
silviti, на мен ми казаха, че фенестрацията не стимулира яйчниците да са свръх производителни на яйцеклетки, а за да са по-достъпни за смермитата. няма как да се образува и повече от един доминантен фоликул.
иначе за кистите знам, че се хранят от цикъла. така съм чела за ендометриозата. при спиране на цикъла кистите изсъхват и изчезват сами, нови не се появяват. но защо пък са противозачатъчните?
според мен не губете време с хапчетата. като отидеш на контролен преглед, питай пак. или потърси второ мнение. ние си правихме секс още същия месец, много скоро след лапарото. нямах болки или дискомфорт.

# 481
Nelita_79, оперираха ме д-р Яков и д-р Юдова от МД Варна. Аз изобщо не знаех, че положението ми е толкова зле. Те при самата операция виждат всичките сраствания и в крайна сметка са решили да действат защото за мен това е единствения шанс за дете и ин витро. А иначе буквално ми казаха, че са се страхували да не направят по-голяма беля. Добре, че са действали, иначе аз нямаше да оставя нещата така и пак щях да драпам за махане на тръбата, пък каквото стане.

Относно фенестрацията: и аз имам - на десния яйчник. Моята я направиха по време на коремната ми операция през март месец тази година. Преди това имах цикъл на 3-4 месеца един път, а от тогава ми е много редовен - всеки месец - като по часовник. Придърпвания и аз усещам, ту по време на овулация, ту по време на цикъл - но аз ги отдавам на срастванията, които имам, но знам ли може и от фенестрацията да са, не съм сигурна....  Peace

# 482
много противоречиви мнения има за фенестрацията. момичетата тук я отричат, а лекарите продължават да я правят. казват, че водела до изчерпан яйчников резерв.
miss_iv, след твоята гледала ли си дали има доминантен фоликул, дали се пука?
някой може ли да ми каже колкоцикъла е нужно да ходя на фоликуметрия, за да съм сигурна, че овуто е о.к.? след лапарото това са ми притесненията.

# 483
Искам да попитам за д-р Начев от Майчин дом. Някоя правила ли е лапаро при него?   :  bouquet    bouquet    bouquetИзвинявам се, ако вече е коментирано... Tired

# 484
  • София
десси-г,аз бях при Филипов,но моя много близка приятелка си прави при него и е много доволна.Даже после го избра и за раждането и вече е мама. Mr. GreenПожелавам ти и на теб! Hug

За овулацията след фенестрацията - ами лично аз чак тогава разбрах що е овулация,пък и тия 3 бременности го доказват.Може наистина да вреди по някакъв начин ,но на мен ми помогна.

# 485
За овулация след фенестрация - и аз 2 или 3 цикъла следих и имах доминантен фоликул, целия цикъл протича вече напълно нормално. аз заради неспукан фоликул направих кистата, заради която правих операцията, след това вече всичко се пука и е като по учебник. ако и тръбите бяха наред, всичко щеше да е супер ..... ама няма как - аз продължавам напред  Wink

# 486
Благодаря ти много за отговора, miss_iv   bouquet , мен ме поуспокоява малко, че с лапаро все пак се справят с такива сраствания. Аз тази нощ имах болки от ендометриозата ми, и все ми опъва и дърпа към матката и червата (поне така го усещам), и се шашкам какво ли ще изскочи при лапарото...   newsm78
От сърце ти желая късмет и успех с ин витрото!  Hug

Nelita_79, оперираха ме д-р Яков и д-р Юдова от МД Варна. Аз изобщо не знаех, че положението ми е толкова зле. Те при самата операция виждат всичките сраствания и в крайна сметка са решили да действат защото за мен това е единствения шанс за дете и ин витро. А иначе буквално ми казаха, че са се страхували да не направят по-голяма беля. Добре, че са действали, иначе аз нямаше да оставя нещата така и пак щях да драпам за махане на тръбата, пък каквото стане.

# 487
Цецинка,

А след фенестрацията успя ли да забременееш, и ако да, след колко време? Благодаря ти за отговора. 

# 488
Pisss, по всичко личи, че с теб имаме сходен, да не кажа еднакъв проблем. Правилно ли разбирам, че след лапарото вече имаш нормална овулация, при която се пука фоликулът? Ако е така каква може да е причината да няма резултат още? Предполагам правите секс в най-благонадежните дни ... luvbed

Цецинка, извинявай за глупавия въпрос. Просто го изпратих много прибързано.  Banghead

# 489
  • Пловдив
Силви,не се тревожи,мила за въпроса.За жалост все още не съм бременна,но при нас нещата са доста комплексни и сложни.В моя случай фенестрацията,а и самата манипулация не ми се отразиха благоприятно,но за радост виждам,че има доста момичета,които са успели да забременеят след лапароскопията.Щом е направена както трябва и когато трябва шансовете за успех нарастват многократно.

# 490
silviti, аз преди лапарото не съм следила ову при док - правих само тестове и не съм имала месец без + тест. предния месец обача /трети цикъл след лапарото/ резултатите ме объркаха: едната марка тестове показ +, но другата не. в същото време ходих на фоликуметрия - на 13-я ден беше 9мм, а на 18-я ден от цикъла вече се беше пукнал.

# 491
  • БУРГАС
здравейте момичета!  Simple Smile

върнах се от пловдив от клиника торакс, направи ми се лапароскопията,  Hug ,най накрая, като ме отворили са видели че имам поликистозни яйчници  Sick или на български запушени тръби, но благодарение на д-р бузалов от стара загора  newsm51 ме оперираха и всичко е наред с мен  newsm44 и мога да се отдам на любов  Embarassed след 40  дена така каза доктора  Heart Eyes . беше ме толкова страх но всичко мина, казаха ми че вече съм нормална  и мога да забременея по нормалному newsm68 newsm44 ура най накрая , пожелавам на всички момичета да им кажат такива хубави новини като на мен, сега ще чакам да минат тези 40 дена и ще се отдам на най невероятното нещо което може да се равис един мъж - секс  и още по важното е че знам че съм нормална и нищо ми няма, така ми действа добре тази новина, стискам палци на всички момичета да им минат лапароскппите благополучно и скоро всички момичета от тази тема да се прехвърлим на темата за деца и бебенца и каква храна да им даваме   chef
 Peace успех на всички момичета  Peace

# 492
браво, мила! хайде скоро да се местим и двете при отчетните! Praynig

# 493
  • БУРГАС
браво, мила! хайде скоро да се местим и двете при отчетните! Praynig

дано  Praynig от твоята уста в божиите очи  Praynig Hug

# 494
Прочетох поста на Pepelianka и направо се разбих. Завидях й на оптимизма. Аз след лапароскопията се сринах тотално психически, А нищо негативно или обезнадеждаващо не ми казаха след операцията. Аз просто се бях настроила, че след лапарото ще ми кажат, че другия месец съм бременна. А докторът ми каза, че шансовете са ми 50/50. Не разбирам нищо! Нямам запушени тръби, нямам кисти (т.е. имала съм една само, която са отстранили), фенестрирали (надупчили) са ми яйчниците за по-големи шансове...... на практика нямам никакъв проблем, но доктора дава 50/50. Щях да припадна в кабинета му при тези думи. Като всичко ми е наред, защо ми дава такъв нисък % на успеваемост. Мъжът ми казва, че просто е лекарска предпазливост.... ама аз тотално се депресирах. Аз мислех, че след лапарото съм едва ли не вече бременна... наивна, та чак глупава съм май.

Сега се чувствам физически добре, но психически никак. Трябва да ходя на работа, но нямам желание да си вдигна дори телефона... наистина й завиждам на Пеплянка, искам и аз да имам такъв дух и положителен заряд.

Общи условия

Активация на акаунт