ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 105 625
  • 617
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте и от мен,все се надявах да не ми се наложи да пиша тук НО не било писано.Предстои ми лапароскопия при д-р Филипов,както прочетох от някои е мразен от други е обичан/да се надяваме да съм от вторите/то ще си покаже.Искам да Ви попитам/извинявам се ако повтарям въпроси,но темата е доста дълга и не можах да прочета всичко/за колко време се възстановихте след лапарото,и след колко време вече ще може да се прави пак нещо,било то инсеминация или ин-витро/без значение/.Благодаря предварително.
п.п.Пожелавам на всички Успех в това с което сме се захванали. Simple Smile
моите бяха оперативни - на 2-рия , най-късно 3-тия ден си повече от добре! А за другите процедури ...зависи - ние след второто лапаро не сме се пазили - просто с ендометриозата не биваше да изпускаме шанс...не че стана , ама това е друг въпрос! Консултирай се пак с док. след лапарото! Стискам палци всичко да мине добре! Успех и не се страхувай!

# 466
  • БУРГАС
fani_77, горе главата, Hug всичко ще мине наред, на мен самата ми предстои на 28.10  Confused лапаро, но "мъжки " ще издържа, Thinking няма как, за да си имам едно сладко дяволче,  Twisted Evil baby_neutralпонякога се налагат жертви Sad

bilyana44 , като се разходим едно хубаво, малко преди границата има един магазин КАППА и там пазарим. Мисля че беше като се връщахме от лозенград или майбеше от одрин, не се сещам, все съм ходила с автобус и сега ще сме с кола и малко ще бъде по трудно.
Стискам  Билянка Peace всичко да е наред с теб в сряда, пиши после как е било и какво са ти казали.

dar4e1 нямаш ли в предвид халва на конци, ooooh! за кашкавал за пръв път чувам  Shocked, е аз ще питам, може пък да има, то какво ли няма на този свят  newsm78

Благодаря ви момичета за подкрепата, псоледно ще пиша в понеделник и чак като се върна, че спрях нета у нас, защото на работа имам и не ми беше нужен да си имам у нас.Ще пиша като се върна  Flutterили като отида в сестра ми на гости, Wink тя има, ще видим. newsm78

# 467
Здравейте момичета,

Утре влизам в Шейново за лапароскопия. Нито ме е страх от манипулацията, нито ме интересува колко пари ще платя. Мисля само за това, дали ще се постигне резултатът, който всички искаме - скорошна бременност. Ще ме оперират д-р Попов и д-р Димов в екип. Имам пълно доверие в тях, но не и в благосклонността на съдбата. В момента пиша и плача. С мъжа ми опитваме почти две години, без резултат, съмнения за LUF синдром, или може би удебелени стени на яйчниците, или просто стрес.... но не се получава.

Дали има някаква статистика за успеваемостта на лапароскопията - в смисъл какви са шансовете да забременея след тази интервенция. Бих се радвала на всеки отговор "Забременях след лапаро....". Дано да получа поне два-три.

На всички момичета желая скоро да преустановят участието си в този форум и да се преместим в онези теми, в които се говори за бебчета и тяхното отглеждане.

# 468
silviti, и на мен ми се иска подобен отговор...
моето лапаро беше диагностично, но са ми отстранили сраствания и дебела обвивка около яйчниците. казаха ми, че сега вече шансовете са големи - до 6 месеца. е, вече трети цикъл и трети месец...чакам... късмет, мила! да пишеш, като излезеш.

# 469
  • София
silviti , аз забременях след лапаро, но и след лечение на ендометриоза след операцията.
kalli е забременяла с първото си детенце в месеца след лапарото.
Успех!  Hug

# 470
silviti с притеснения нищо няма да постигнеш. Стегни се и повярвай в операцията, само така можеш да разчиташ на истински резултати! Все пак всички се надяваме, но иска и много вяра  Hug
Стискам палци всичко да мине добре и скоро да ни зарадваш с добрата новина! Peace

# 471
Здравейте момичета,
отдавна не съм писала, но нямах интернет и компютър-хванах някакъв вирус и го приех като предзнаменование да престана малко с компютъра и да поема свеж въздух. Не знам дали помните но се чудех дали да направя ин витро преди лапароскопия или обратното. Е, преди 3 дни направих лапарото и ми отстраниха единствената лява тръба, която имах. поне по-голямата част от нея. Възстановяването наистина е много бързо и изобщо не боли нищо, чувствам се супер. Самата операция е била доста сложна и ми казаха че за малко са щели да се откажат за да не направят по-голяма беля. Казаха ми, че тръбата била сраснала върху червото и матката и били много оплетени и за това било много сложно да се действа, но все пак са намерили начин и сега предстои дългоочакваното ин витро, което ще е другия месец. Вече не се чувствам толкова тъжна и депресирана като преди защото съм с една крачка по-близо до мечтаното бебче и знам, че имам реални шансове този път. Наистина щеше да е безмислено да направя ин витро с хидросалпингс. Благодаря на всички, които сте ми писали и подкрепили. Прегръщам ви силно и вече съм с дигната глава и гледам напред. И това остана зад гърба ми.... Пожелавам много кураж на всички и не падайте духом   bouquet  Peace

# 472
miss_iv радвам се ,че си по-добре вече. И успех!   bouquet
Късмет и на всички останали момичета.

# 473
  • Бургас
miss_iv браво мила-вземала си най-правилното решение Hug
бързо възстановяване и право напред към следващата цел,а именно  EFP stork-girl stork-boy

много късмет и успех  bouquet

# 474
  • София
silviti,аз забременях след лапарото - на 7-мият месец след него.Общо 3 пъти съм забременявала след него.
Бях с ПКЯ,фенестрираха ми яйчниците.

# 475
miss_iv, а кой те оперира, ако не е тайна? При мен има същите подозрения - за срастване с черво и с матката заради ендометриоза. И това е едно от нещата, които ме спират да реша твърдо "ЗА ЛАПАРО". Ама ако "намират начини"... Пожелавам ти да се чувстваш чудесно и пълна с надежди, които скоро-скоро да се реализират в  newsm32  !  Hug

# 476
angels_zg, след фенестрацията усещаш ли нещо по-различно по време на ову и преди цикъла?
аз първия месец след лапарото усещах пробождане в яйчниците и си бях внушила, че съм бременна. цикъла ми беше по-лек. после при следващия нямах подобни пробождания. сега трети цикъл от днес - една седмица след ову направо като ме почнаха тези бозежи, ту в ляво, ту в дясно. и едно придърпване. това ми даваше надежда, защото никога досега не съм си усещала така тялото. а при ову след лапарото имам чувството, че усещам точно кога се пука фоликула, тестовете и фоликулометрията потвърдиха деня.
нещо подобно при някого?

# 477
Привет,

Вече съм вкъщи. Операцията мина леко за мен. Скуката в болничната стая беше по-болезнена от всичко останало. С лапарото са ми отстранили киста на левия яйчник (получила се от "мутирал" неспукан фоликул) и са ми направили фенестрация. Едната ми тръба е идеално проходима, другата е генетично "крива, с коленца" - полу-прходима. Докторите ми казаха, че препоръчват 2-3 месеца прием на противозачатъчни, защото яйчниците след лапаро са свръх-продуктивни и има опасност от нови кисти. В същото време знам, че ефектът на "свръх-производителност" на яйчниците след лапаро е 6 месеца. Струва ми се глупаво да губя 3 месеца с противозачатъчни за превенция на кисти и да си намаля шансовете за бременност с 50% по този начин. С мъжа ми, който също е медик взехме решение да взимам само 1 месец, защото така и така не би трябвало да правим секс месец след лапарото.

Вие какво мислите???

Искам да благодаря на момичетата, които ми отговориха и се надявам да продължим да обменяме инфо с положителен знак.   newsm10

# 478
  • София
pisss , моето лапаро беше преди 3,5г. и вече не помня точно как бяха първите цикли,но определено имаше разлика.Идваше ми и редовно,а преди това - само 2-3 пъти в годината.Сега и аз усещам такива придърпвания и бодежи и също мисля,че са по време на овулация,но за тогава нямам спомен.

silviti ,радвам се,че вече е зад гърба ти и занапред само хубави неща да ти се случват!Дано за Коледа получитена най-хубавият подарък!
За противозачатъчните - незнам,аз съм им голям противних,особено след като пих Диане и тотално ми обърка нещата.

# 479
  • Пловдив
Силви,и моите яйчници бяха фенестрирани,но не съм приемала противозачатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт