ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 105 600
  • 617
  •   1
Отговори
# 510
на мен ми дойде на следващия ден след лапарото с доста болки, а следващия цикъл закъсня с 4-5 дни и от страх ходих пак на преглед, но доктора ме увери, че скоро трябва да ми дойде въпреки закъснението. Така че моят съвет е да се консултираш с лекар и дано всичко да е наред, казват че след операцията цикълът може да закъснее от 30 до 45 дни.
Стискам палци  Praynig

# 511
здравейте!за пръв път ви пиша!форумът е страхотен!преди 3 дни установиха че имам извънматочна бременност в "Селена"-Пловдив.Приеха ме веднага и след 3 часа ми направиха лапароскопия,яйцеклетката се била отделила от десния яйчник а се оплодила в дясната тръба.Казаха че всичко е минало добре,хванали са я на време и не се е наложило да отстранят тръбата.Вече съм у дома.искам да попитам знаете ли кога можем да подновим половите сношения и до кога да се пазим.Благодаря предварително!

# 512
  • Бургас
eli_tabakova хубаво е да се консултираш с док който е извършил лапароскопията!
все пак е имало интервенция върху тръбата и .... Rolling Eyes

според мен изчакайте 1-2 месеца  bouquet

# 513
Момичета, и аз имам една питанка  Thinking, така като ви чета и почвам да се чудя...аз след лапарото имах леко кървене 3 дни и след това ми дойде истинския цикъл, както и си го очаквах. Въпроса ми е дали цикълът се брои от деня на това силното, което дойде след 3 дни или от първия ден след лапарото, когато кървенето беше слабо като зацапване, но не чак много слабо, по-скоро средно. Оохххх #Silly, много сложно стана... За мен е важно защото нали на 21 ден ще започвам с диферилин, ама кой ще е 21 ден в този случай..... Rolling Eyes аз ще питам и док де, ама часа ми е чак след дни та се питах вие какво мислите...мерси за мненията  Peace

# 514
Смятай от дните на нормалният цикъл. След лапаро почти при всички има леко кървене.

# 515
  • София
Смятай от дните на нормалният цикъл. След лапаро почти при всички има леко кървене.
Peace

# 516
Момичета ,които сте правили лапароскопия в к-ка Надежда, кажете няколко дни преди лапарото има ли предварителен преглед от доки или изследвания и въобще какви са предварителните подготовки за тази операция и на кой ден от цикъла се прави, защото моето сигурно ще е комбинирано с хистероскопия . Каква е цената на лапаро+ хистеро.
Благодаря ви предварително за инфото.

# 517
  • София
4oki_ki, никакви изследвания не трябват, само предния ден се пие очистително и не се приема храна и вода от определени часове, но за това се обади на лекаря. отиваш сутринта около 8:30 - 9:00 , качваш се на 4 етаж и обявяваш на момичетата че си там, тия дето са до чакалнята(дано ме разбра  Rolling Eyes) . Те ще ти кажат какво да правиш, но само те пращат на 1 етаж за ПКК и друго май нямаше, после те водят да си платиш процедурата и те настаняват на 2 етаж, оттам е ясно. За цената надявам се да не те подведа, аз правих само лапароскопия, но имаше едно момиче с лапароскопия и хистероскопия, тя плати 950 лв.
За лапароскопията няма значение на кой ден от цикъла е, но за хистероскопията мисля че трябва а е някъде в началото.

# 518
На мен док ми каза, че лапарото се прави в първите чисти дни след цикъла, но все пак зависи за какво правиш лапарото. Аз ще го правя с цел да се види дали може да ми се отпуши тръбата, или ще я махат и нея...  Tired

# 519
Лапарото ще го правя защото ми са запушени тръбите, но предполагам че няма да ги отпушва ,а ще ги премахне или "клампира"
/май така се казваше  newsm78/, а хистерото е за премахване на септум в матката. За лапарото ми се пада 12 ден от МЦ,
но дотогава може и да се измести и да се падне някъде в първите чисти дни /дано да имам този късмет/.
Успех на всички и положителен резултат накрая. Peace

# 520
  • София
4oki_ki, не си отписвай тръбите , може пък да се окажат незапушени. При мен на цветната снимка едната пропускаше, другата изглеждаше запушена. На лапароскопията са я отпушили, имала съм някакви сраствания от външната и страна и те някак са я притискали, поне аз така разбрах , може и да не ми е много точно обяснението.

# 521
4oki_ki, и аз мисля, че не трябва да прибягваш до отстраняване на тръбите. Както каза д-р Попов - докато има тръби има шанс, махнат ли се - само ин витро!!!  Peace

# 522
да се запиша и аз Simple Smile ето,че и моето време дойде,в понеделник влизам в болницата и вторник ще ми е операцията,само че моята е лапаротомия.надявам се всичко да мине успешно и леко.стискайте ми палци момичета,имам нужда. Hug Heart Eyes

# 523
какво ще рече това лапаротомия?  newsm78 Извинете за невежеството  Embarassed

# 524
  • Пловдив
Аз доколкото съм запозната мисля,че лапаротомията си е коремна операция с разрез.Дано не греша.

Общи условия

Активация на акаунт