ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 105 563
  • 617
  •   1
Отговори
# 555
Има ли тук момичета,забременели след лапароскопия? Знам,че най-голям шанс дават до 6 месеца след нея.

Знам, че има случаи 9 години след лапароскопия да забременяват, т.е. не са се появили сраствания след толкова много време.

Здравейте, момичета! Първо на въпроса на Galatea: да, има момичета, които забременяха след лапарото, като не малка част от тях за които знам са пациентки на моя лекар и се надявам и аз да успея да се присъединя скоро към тяхната група.  Praynig  Но, относно тези 6 месеца, които споменаваш, мисля, че те са относителни, защото ще са в зависимост от това какво е установено по време на операцията и за какво си лекувана. При мен се наложи незабавно прилагане на хормонална терапия за лечение на ендометриоза именно в тези първи 6 месеца и съвсем не мисля, че по този начин лекарите са намалили шансовете ми за спонтанно забременяване, така че не заключвай и ти шансовете си в тази рамка! Само за пример ще спомена, че шансовете за забременяване се увеличават дори и след правене на цветна снимка, но това само ако са изключени други сериозни проблеми.
Мила, Vrabcho, от поста ти не ми стана много ясно какви сраствания имаш предвид, но лапарото е щадяща процедура и не би трябвало да ти докара по-големи проблеми от тези , които евентуално са били решени с направата му (мое мнение).
Желая ви много късмет и успех!   bouquet

Имам предвид това, че при мен имаше много сраствания в резултат на апандеситна операция преди 10 години и отделно лявата тръба не е пропуснала. Срастванията са отстранени, всъщност цялата лапароскопия се е състояла основно в това, но доколкото знам, тези сраствания могат да се появят наново. И питах дори доктора, който ми отговори, че "само Господ знае дали ще се появят пак". Та всъщност не знам дали не са се появили пак - лапарото ми беше на 21.04.2008. И да вмъкна още, че за мен възстановяването след това беше дълго време, много ме боля след лапарото, но явно аз съм единичен случай.

# 556
Здравейте моми4ета,предстои ми лапароскопия и много съм притеснена.Моля ви пишете ми.Много ме е страх Sad.

# 557
Здравейте моми4ета,и на мен ми предстои лапароскопия и много съм притеснена,много ме е страх.Моля ви пишете ми Cry.

# 558
Здравейте сладурки Heart Eyesблагодаря на всички за стиснатите палци Hug

вчера се прибрах от болницата,мина и моят зор Flutterтака се бях притеснила като ме караха към операционната ,но за радост всичко мина доста добре.и тук искам да кажа на всички,че не е страшно,е да ,боли си,рана е ,но е търпимо.сега се раздвижвам,ходя в къщи напред, назад, излизам и на коредора нагоре ,надолу по стълбите ,даже си върша и лека дом.работа.мъжлето ми помага в чистенето и така.чуствам се добре,но ме наболява  все още,няма как.
доки ми изписа инжекции за една седмица и това е,каза че до десетина дни ще съм ок.
това е от мен за сега,ако някой го интересуват подробности,насреща съм. Heart Eyes

Интересува ме какви са резултатите след лапарото!  Hug
Пожелавам ти скорошно възстановяване!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 559
polia_, от какво те е страх, мила? от самата процедура не се страхувай! минава бързо и се възстановяваш буквално за два-три дни. относно резултатите - не се притеснявай още отсега. и аз си бях внушиле, че имам ендометриоза. оказа се, че всичко е ок. махнали са срастванията ми и сега имам по-безболезнен цикъл. каквото и да открият, има решение. ще знаеш какво да предприемеш по-нататък.

# 560
  • БУРГАС
Здравейте моми4ета,предстои ми лапароскопия и много съм притеснена.Моля ви пишете ми.Много ме е страх Sad.

Миличка  polia_   не се страхувай,  txtlovesPeace аз все си втълпявах разни ужасни неща Close, но се оказа че страховете ми са били повече Flutter от проблемите които са ми били открити  Hug.Първите два три дни ще те боли много, но  все пак е рана, но спокойно ще отмине, Party мен много ме боля от катеръра Cry (дето пишкаш през една тръба) ама после за два дена и ми мина болката, Blush преди лапарото предния ден мини само на кисело мляко или до обяд хапни и вечерта нищо, само вода или чай без нищо в него за да ти е празен стомаха  Naughtyи да те хване по добре упойката иначе да не се наложи да ти промият стомаха ако си яла нещо преди това.после няма да правиш любов  luvbed 40 дена  но итова ще отмине, все пак всички се надяваме да стигнем до двете чертички  EFP

а ти къде ще си я правиш и при кого? newsm78

Съни    ужасно се радвам  smile3501че всичко е минало добре при теб  Hug, не се претоварвах моля те, то работата няма да избяга, hang wash  food002 1dishes почивай си, това е най важното иначе за какво бяха всичките тези мъки и страдания които си изтърпяла  Thinking

galatea72  сигурно има доста момичета които са забременяли  preggoслед такава процедура, просто са се преместили от графа проблемни  Wearyсега са сигурно в темите за майките preggo и бебетата   ylinfant но знай че и ние сме се запътили към тази тема, просто се иска време и повечко  luvbed и скоро ще бъдем заобиколени не от едно  smile3504  а от няколко сладки малки дребосъчета  newsm63

# 561
Пепелянката Heart Eyes добре съм мила,чуствам се добре.даже днес пети ден след операцията ,имам сили и прахосмукачката да хвана Mr. Green
  ти си голям сладур Hug

ама туй 40 дни въздържание,много ми се струва, Wink аз питах моя доки и той каза,че 10,15 дена са напълно достатъчни.и понеже при нас като ни изписваха беше натрупало доста сняг,аз и моята съседка по легло ,го питах ме и за след месец ако караме ски ,проблем ли ще е,той се засмя и каза,че още утре можете да се пробвате/това е в кръга на майтапа/.

Поля,няма страшно пиле,наистина .успокой се и вярвай на всички ,който са минали по този път.само притесненията остават накрая.нищо няма да усетиш от цялата операция,само единственото неприятно за мен е слагането на абоката Close после като се събудиш ,ще те наболява като при болезнен цикъл и толкова.даже и катетъра като ми махнаха,нямаше болка нито парене.
дай сега една хубава усмивка и забрави за притесненията,всичко ще е наред,успех.

# 562
  • БУРГАС
Съни благодаря ти за комплимента  lovekiss Kissing Heart bg
ами моя доктор така каза, и аз спазвам въздържание  wait но си е доста трудно  newsm56 ама нищо после ще гледам да си го наваксам  luvbed за да има  family6

# 563
Здравейте моми4ета.И на мен ми предстои лапароскопия,ще я правя в Плевен при доц.Тан4ев.Много мои познати ми го препоръ4ват.Ако някой знае нещо за него нека ми пишат. Peace

# 564

Миличка  polia_   не се страхувай,  txtlovesPeace аз все си втълпявах разни ужасни неща Close, но се оказа че страховете ми са били повече Flutter от проблемите които са ми били открити  Hug.Първите два три дни ще те боли много, но  все пак е рана, но спокойно ще отмине, Party мен много ме боля от катеръра Cry (дето пишкаш през една тръба) ама после за два дена и ми мина болката, Blush преди лапарото предния ден мини само на кисело мляко или до обяд хапни и вечерта нищо, само вода или чай без нищо в него за да ти е празен стомаха  Naughtyи да те хване по добре упойката иначе да не се наложи да ти промият стомаха ако си яла нещо преди това.после няма да правиш любов  luvbed 40 дена  но итова ще отмине, все пак всички се надяваме да стигнем до двете чертички  EFP

а ти къде ще си я правиш и при кого? newsm78

Съни    ужасно се радвам  smile3501че всичко е минало добре при теб  Hug, не се претоварвах моля те, то работата няма да избяга, hang wash  food002 1dishes почивай си, това е най важното иначе за какво бяха всичките тези мъки и страдания които си изтърпяла  Thinking

galatea72  сигурно има доста момичета които са забременяли  preggoслед такава процедура, просто са се преместили от графа проблемни  Wearyсега са сигурно в темите за майките preggo и бебетата   ylinfant но знай че и ние сме се запътили към тази тема, просто се иска време и повечко  luvbed и скоро ще бъдем заобиколени не от едно  smile3504  а от няколко сладки малки дребосъчета  newsm63

# 565
Здравейте и от мен моето лапаро ще бъде в Плевен при доц.Тан4ев.Много мои познати са доволни от него и ми го препоръ4ват.Ако някой знае нещо за него нека ми пише. Peace

# 566
Аз също много се страхувах от лапарото, но всичко мина бързо, с възможно най-краткия период на възстановяване. Е, истинското щастие започна след като си се прибрах в къщи при мъжленцето ми, но все пак като за операция мина много бързо и неусетно, до 1 седмица вече се движех свободно, а на втората вече ходих и на плаж.
Най-важното за мен е раздвижването след операцията, както ме посъветва и Калина, мое другарче от болницата, та така най-сигурно се избягват срастванията. (предполагам, че и от това се е получила извънматочната - от сраствания след операция от апендисит преди 20г!)
Така че "движението му е майката" и преодоляването на страха!
Успех! Hug

# 567
Здравеите моми4ета  Simple Smile. Аз сам нова в форума и бих се радвала ако моjе да ме посаветвате в този момент . Аз сам на33 год. , като бях на 25 ми откриха халамидиозна инфектся които с маjа ми я лекувахгме . След това последва лапаро , след това оператся за да ми вастановят фалопиевите траби защото бяха срастнали и запушени . Вси4ко мина добре но от тогава забременяване няма . Преди 3 год . доидохме в USA и това ни спря за известно време . Преди год. отидахме на лекар които ме прати за тсветна снимка на които се вида 4е трабите са ми напално проходими . Таи като този лекар не ни допадна особенно решихме да го сменим . Сегашня лекар пре които сме ми каза 4е едно от иследванята от преди год . показва 4е от дясно имам худросалпингит а от лiavo вси4ко е нормално . Тя ме праща за повторно исл . на което ако се потварди ше трябва да отида на лапаро за отстраняване на трабата . Просто се 4удя дали това изобщо е правилно ? Ше сам ви много благодарна за вашите савети . Ние се 4удим дали да не се приберем в БГ другата год . за ivf. Но не сме много на ясно колко време ше отнеме протседурата и дали маjа ми моjе  да даде само матерял и да се варне обретно тук а аз да остана за ivf-то в БГ ?  А ако не стане от парвia пат след колко време е вазмоjно да се повтори опита ? В този момент сме малко обаркани но трябва да предприемем нещо в близката една год . защото сега худротубатся а до година незнам какво още моjе да се появи  newsm78. Благодаря отново на вси4кио вас  Hug

# 568
Здравеите моми4ета Simple Smile . Аз сам нова в форума и бих се радвала ако моjе да ме посаветвате в този момент . Аз сам на33 год. , като бях на 25 ми откриха халамидиозна инфектся които с маjа ми я лекувахгме . След това последва лапаро , след това оператся за да ми вастановят фалопиевите траби защото бяха срастнали и запушени . Вси4ко мина добре но от тогава забременяване няма . Преди 3 год . доидохме в USA и това ни спря за известно време . Преди год. отидахме на лекар които ме прати за тсветна снимка на които се вида 4е трабите са ми напално проходими . Таи като този лекар не ни допадна особенно решихме да го сменим . Сегашня лекар пре които сме ми каза 4е едно от иследванята от преди год . показва 4е от дясно имам худросалпингит а от лiavo вси4ко е нормално . Тя ме праща за повторно исл . на което ако се потварди ше трябва да отида на лапаро за отстраняване на трабата . Просто се 4удя дали това изобщо е правилно ? Ше сам ви много благодарна за вашите савети . Ние се 4удим дали да не се приберем в БГ другата год . за ivf. Но не сме много на ясно колко време ше отнеме протседурата и дали маjа ми моjе  да даде само матерял и да се варне обретно тук а аз да остана за ivf-то в БГ ?  А ако не стане от парвia пат след колко време е вазмоjно да се повтори опита ? В този момент сме малко обаркани но трябва да предприемем нещо в близката една год . защото сега худротубатся а до година незнам какво още моjе да се появи  newsm78. Благодаря отново на вси4кио вас  Hug

# 569
  • Бургас
здравей Mira Milano!
Сегашня лекар пре които сме ми каза 4е едно от иследванята от преди год . показва 4е от дясно имам худросалпингит а от лiavo вси4ко е нормално . Тя ме праща за повторно исл . на което ако се потварди ше трябва да отида на лапаро за отстраняване на трабата . Просто се 4удя дали това изобщо е правилно ?

това ми се струва доста генерално решение с отстраняване на тръбата ? Shocked
не може ли да отстранят при лапарото срастванията?сигурна съм,че ще с включат и други момичета които са по-наясно от мен Peace
по въпроса за ин витро-то - може спокойно да замразите материал от съпруга ти и той да се върне,а ти ще си действаш в БГ
обикновено процедурата трае около 30-40дни най-много,а за да повторите при неуспех трябва да се изчака поне от 3-6мес мисля Thinking
успех!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт