ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 105 570
  • 617
  •   1
Отговори
# 60
здравейте момичета аз съм нова в тази темичка,защото до сега правих инсеминации,но сега ми предстой лапаро искам да ви попитам как стоят нещата някой правил ли е лапаро как се чувствате след това,благодаря предварително Embarassed

# 61
ilianabebo, не се притеснявай, аз съм си правила лапаро на 01,06,2006 г.всичко минава бързо, много щадяща интервенция и бързо се възстановяваш.

# 62
  • Sofia
Момичета, моето лапаро + хистеро наближават и вече започвам да потрепервам. На 19-ти този месец трябва да е операцията в клиника Надежда при д-р Стаменов. Може ли някоя от вас, която е правила лапароскопия там, да ми разкаже малко по-подробно какво трябва да очаквам и какво трябва да си приготвя и да нося - дрехи, принадлежности и т.н. Моята лапароскопия ще бъде оперативна и незнам дали ще ме оставят да прнощувам там. И дават ли болничен лист от клиниката? Изобщо не са ми ясни тези неща с частните клиники. Моля, ако някой може да ми даде такава информация...   bouquet

# 63
Hariela аз съм си правила лапарото в Пв но мога да ти кажа ако искаш какво да носиш и т.н.

# 64
Лапарото ми беше оперативно в четвъртък ме оперираха и в неделя ме изписаха.Носих си от чаршафи до принадлежности за баня, нощница и т.нат.(да уточня, че беше в държ.болница).Приеха ме в болницата един ден преди интервенцията като носих всички изследвания и от джипито направление за болницата.

# 65
Да не забравиш да си носиш лигнин, термометър , дам.превръзки.След като те приемат ако имаш всички изследвания, на сутринта преди операцията ти правят клизма и ти слагат катетър да пишкаш.Самата интервенция беше с пълна упойка и всичко беше около 2 часа максимум, после те качват в Реанимацията - все пак си била под пълна упойка.На другия ден ако всичко е ок махат ти катетъра и те свалят в нормалното отделение - следят дали имаш температура и т.н.

# 66
Хариела, радвам се, че се приближавашдо разрешаването на проблема.
Носи си джапанки, мокри кърпи, дамски превръзки, защото ще кървиш. Нощница там има, чаршафи също.
Вземи си кока кола и шоколад за след упойката да се освестиш от глада, който ще изтърпиш.
Парите се плащат на регистратура преди да се настаниш в стаята ,така че няма опасност някой да те обере в стаята.
Епилирай се цялостно.
Ми това е. Успех. Ще разказваш.

# 67
  • Sofia
Хариела, радвам се, че се приближавашдо разрешаването на проблема.
Носи си джапанки, мокри кърпи, дамски превръзки, защото ще кървиш. Нощница там има, чаршафи също.
Вземи си кока кола и шоколад за след упойката да се освестиш от глада, който ще изтърпиш.
Парите се плащат на регистратура преди да се настаниш в стаята ,така че няма опасност някой да те обере в стаята.
Епилирай се цялостно.
Ми това е. Успех. Ще разказваш.

Дай Боже, Игликалика, дай Боже да е така! Дано всички скоро стигнем до разрешаване на проблемите си. Но ако не се разрешат при мене, то поне ще добия по-ясна представа за нещата и ще знам какво ме очаква.
Благодаря на всички ви за отговорите и задължително ще разкажа после.
Прегръдки за всички  Hug Hug Hug

# 68
  • София
Hariela,
успех и се надявам после да разкажеш подробно как е минало.
и на мен ми предстои лапароскопия в клиника Надежда.

# 69
Здравейте момичета,
няма да се притеснявате, лапароскопията е много щадяща операция и възстановяването след нея е бързо!!!
Желая успех на всички на които им предстои лапароскопия!  Hug

# 70
Хариела, успех!  Hug Задължително пиши после за резултатите.

# 71
  • Варна
Здравейте!Преди две седмици и аз претърпях лапароскопия, и ми е съвсем прясно , така че мога да ви дам информация за тая операция!Бях в МЦ " Св Анна " - Варна при д-р Жеков
Сега съм си вкъщи и се възстановявам !

# 72
здравейте момичета,искам да ви попитам клизмата и слагането на катетар боли ли,извинявам се за въпросите ,но досега не ми се е налагало да стигам до болница,а на 12 юни ми е лапарото,нищо незнам,и съм доста изплашена,благодаря ви предварително Embarassed

# 73
ilianabebo, клизма напоследък май не се практикува преди планова операция. Преди моята лапароскопия не са ми правили - предния ден пих очистително и не ядох след 15 часа. Що се отнася до катетъра - не е задължително да ти слагат, зависи какво точно ще ти правят. Ако е само диагностична лапароскопия обикновено не се налага катетър - на мен не ми слагаха. Иначе поставянето обикновено става още докато си под упойка и не се усеща. Успех!

# 74
ilianabebo, на мен 2 пъти ми правиха лапароскопия единия път в пловдив другия в софия. В пловдив пих очистително и ми правиха клизма. Сложиха ми и катетър който махнаха няколко часа след като се събудих.Чувството е малко неприятно, но не боли само имаш усещането че ти се пишка Simple Smile . За разлика от там в София пих само очистително, нямаше клизма , но ми правиха вагинална промивка( не боли) Не помня да са ми слагали катетър или ако е имало са го махнали още докато съм спяла. А за седенето в реанимация какво да ти кажа в Пловдив се събудих направо в стаята си, в София бях малко в реанимация и после ме свалиха в стаята.Явно всичко зависи къде ще те оперират, но където и да е не се плаши не боли и свършва бързо Simple Smile Успех ти желая и бързо оздравяване. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт