ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 105 582
  • 617
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
ilianabebo,аз пих очистително,правиха ми клизма и имах катетър.Нито клизмата,нито катетърът болят.Малко е неприятно,но е за секунди.Успех!

# 76
  • София
ilianabebo, моята лапароскопия беше диагностична на 16,05,2008 в Майчин Дом. Отдавна забравих за нея!!! Аз нямах катетър, може би защото не съм имала оперативна намеса. Там дават очистително, но аз си поисках клизма, защото имам проблем с червата. Клизмите са две - едната е в деня преди операцията, а другата на сутринта в деня на операцията. Изобщо не е болезнено, само дисконфортно за 10 минути.
Изобщо не е страшно! Кураж и късмет!

# 77
  • София
ilianabebo ,моето лапаро беше 2005-та година в МД София.Беше оперативно,но всичко минава много бързо,не се притеснявай.Очистително ми даваха предният ден и не трябваше да ям и да пия нищо цяла нощ.Катетър ми бяха сложили,но чак след като съм била под упойка.Свалянето му не беше гадно.Вид дренажа(аз имах и такова нещо,но рядко слагат и то само при оперативно) е по-гадно като го свалят.Клизма са ми правили преди аборта(в 5-ти месец бях) пак в МД,но изобщо не болеше!
 Успех и не се притеснявай! Hug

# 78
  • Варна
Ilianabebo, не се притеснявай! Ти изобщо няма да усетиш нищо тъй като ще бъдеш под пълна упойка! Операцията трае около час и половина и после си като замаяна , унасяш се и ти се спи - от упойката. Усещаш слаба болка - ниско долу в корема.
Катетъра ти го слагат по време на операцията , на другия ден по обяд го махат- до тогава не ти дават да ставаш.Не ти дават и да пиеш вода , докато не минат поне 5 часа от операцията .
Можеш да ядеш чак на другия ден и то нещо леко - мляко, пасирана супа и т.н , защото ще те заболи корема веднага - все пак е бил празен 3 дни.
Предния ден преди операцията ти дават да пиеш Манитол- очистително , чиито ефект продължава около 10- ина часа. Ужасно е , но трябва да ти се изчистят  добре червата, защото като излизаш от упойката може да повръщаш ако не са......
Желая ти успех! Simple Smile

# 79
  • София
valcova27 ,зависи за какво е лапарото сигурно,защото в моята стая момичето стана няколко часа след операцията и отиде да пуши. Shocked

# 80
  • София
Моите черва бяха меко казано перфектно изчистени, защото бях на варени картофи, обикновени бисквити и банани цяла седмица преди лапарото, поради разстройство. Три дни преди манипулацията ми извадиха полуизникнал мъдрец, в следствие на което изобщо не можех да си отворя устата - имах 4 шева, два от които зашити за бузата. Е, махнаха ми конците, беше важно за интубирането.
Уф, много се отплеснах с разказването.....
Та исках да кажа, че поради тези причини не бях яла нищо около 40 часа и леко ми се виеше свят докато слизах към хирургията. Сигурно затова повръщах (стомашни сокове) след опойката, но само като се изправях права - исках веднага да ставам!
В 15,00 ме върнаха от реанимация в стаята, в 20,30 вече бях изяла една супа, един шоколад и един банан. В 21 бях на терасата.
На мен като цяло лапароскопията не ми се стори болезнена. Покрай този зъб всичко ми се стори песен.
Не се притеснявай, желая ти успех

# 81
Момичета вие сте прекрасни,благодаря ви добре че го има този форум,и най-вече вас да давате сили и успокоение на всички като мен,приемете една огромна топла прегръдка от мен и пожелавам на всички ни успех и много щастливи мигове, newsm10 newsm51 newsm03

# 82
  • Sofia
Ilianabebo, къде ще прави лапарото и кога? А за какво ще ти го правят?

# 83
  • v. turnovo
Моята лапароскопия ще е другата сряда .Живот и здраве като се върна ще разказвам как е минала процедурата Simple Smile

# 84
  • Пловдив
Ники,успех,миличко!!!Всичко ще е наред,ще видиш!

# 85
hariela ще правя лапарото в св.софия,бившата тина киркова,с диагностична цел,но ако намерят нещо отзат/така ми обясни доки/ ще го махнат,преди 1 година друг лекар мислеше че имам ендометриоза и ме лекува 7 месеца,но диагнозата не беше поставена с лапаро отлагаме го /лапарото/ от две години,никой лекар не искаше да го прави,но сега след инсеминациите като не става и всичко друго е наред се съгласи да ми го направи,това е на 12 ще стане,ще ми го прави д-р николова newsm17,само се моля всичко да е наред

# 86
Ники, успех и късмет!  Hug

# 87
Хариела, Ники    Hug , желая ви успех на лапароскопиите. Ще ви стискам палци резултатите да са отлични и много скоро след това да зарадвате себе си и нас с положителни тестчета  Hug Praynig

# 88
 Здравейте,момичета включвам се и аз в темичката,защото и мен ме чака лапаро.Въпросите ми все още са много ,но ще се разровя из форума,а там където не намирам отговор ще разчитам на вас.Още не сме определили кога ще я правя лапарото,но мисля да тези месеци,причината заради която правя тази интервенция е диагностична,години ходене по мъките и резултат няма,сега чак докторите решиха да направя и това.Един от първите ми въпроси е какъв е периода на процедурата с възстановяването и за това отпуска ли се болничен?И успех на всички които правят или ще правят лапаро   Hug Hug Hug

# 89
Здравей Елинор111 на мен след лапарото ми дадоха един месец болнични, но ти се възтановяваш напълно много по-бързо за една-две седмици.На мен просто не ми се ходеше на работа пък и използвах времето и си намерих нова работа и наглеждах майсторите в къщи, защото по същото време правихме и ремонт.

Общи условия

Активация на акаунт