ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 105 595
  • 617
  •   1
Отговори
# 90
Ако нещо друго те интересува, питай!

# 91
  • София
elinor111 , обикновено на единия ден те оперират /слагат ти катетър и дренаж, които махат на другия ден/, на следващия трябва да се движиш и на по-следващия те изписват. Тук говоря за оперативната лапароскопия. В някои частни клиники изписват още в деня на лапароскопията.
Всеки се възстановява различно. Аз на 5-я ден се въртях из леглото без никакви проблеми във всички посоки и нямах болки. На 6-я ми свалиха конците, вечерта бях на клуб и дори танцувах - е, не часове наред, но... До края на 1-я месец обаче леко ми опъваше под пъпа. Тръгнах на работа на 17-я ден, защото щях да изкукам вкъщи.  Crazy   

# 92
ЗДРАВЕИТЕ и аз правих лапаро на 29 февруари,значи минали са 3 месеца беше оперативно много бързо се вастанових,но имам един въпрос имам вътрешни шевовеот дясно до пъпа,д-ра каза 4е след време схте из4езне опъването,зна4и не ме боли а 4уствам лек дискомфорт и все си мисля 4е отватре ми е леко подуто,има ли някои с ватрешни шевчета нека сподели ще му бъда безкраино благодарна Simple Smile

# 93
Никита, ще стискам палци, разбрах, че днес си била под ножа, сигурно няма да пишеш известно време.

Лулу, за вътрешните шевове, нищо не знам, на мен направо си ми беше възпаленичко и сълзеше, но всичко мина бързо като започна да диша раната. Имах бучици около разрезите, личният каза, че е срязано мускулче и трудно се разкарва подобна буца.

# 94
Здравейте момичета! Включвам се да следя темата! Бях на преглед при д-р Попов и той ми каза, че е хубаво да се направи лапароскопия. Имам една тръба и тя е запушена, другата я отстраниха миналата година след извънматочна бременност при ин витро опит. Тази година правих пак ин витро и то е неуспешно... Cry Та се чудя кога да направя лапарото, защото искам да ходя на море септември месец          Crossing Arms Мисля преди това да направя едни кални бани в Кюстендил  newsm78 Какво ще кажете?

# 95

Благодаря ви,момичета за отговорите ,аз все още не съм решила точно кога да правя лапарото ,но ми се иска да не бъде точно в най- летните месеци,а към септември.Имам време да проуча нещата,а и вие сте насреща и ще помагате Hug Hug Hug изпитвам известен страх защото е нещо неизвестно ,но ще се справя в името на това да стана мама съм готова на всичко.  bouquet

# 96
iglikalika и аз много бързо се въстанових,и изобщо не ме боля но исках да попитам ако някои е имал вътрешни шевове,и сега не ме боли просто понякога усещам вътрешно опъване БЛАГОДАРЯ ТИ  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 97
А аз нямах шевове. Единствения шев беше на дренажа. Имах телчета, може би това е по-добрия вариант, не знам  newsm78
Не усетих придърпване нито веднага след лапарото, нито после, нито сега (да не чуе дявола). В Шейново вече използват телчета при лапароскопиите, не знам как е в другите болници.

# 98
  • София
А аз нямах шевове. Единствения шев беше на дренажа. Имах телчета... В Шейново вече използват телчета при лапароскопиите, не знам как е в другите болници.
Да, и при мен беше така - конци - само при дренажа. Просто използвах израза "сваляне на конците".

# 99
Здравейте и от мен!!!
Прекарала съм 2 лапароскопии така че не се притеснявайте от нищо и дано лапарото да реши проблемите ви!

# 100
Здравейте! Много отдавна чета темите във форума и реших да се включа.  bouquet
Искам да ви споделя нашият път дотук и бих се раздвала да чуя съвети от вас.
Аз съм на 26, мъжът ми на 30. Опитваме да си имаме бебе от една година и половина. Изследвах си хормони, правих си тестове за овулация всеки месец, смятахме и пресмятахме, правихме спермограма (много добра), всеки месец бях на гинеколог (работя в болница и ме преглеждаха така да се каже на приятелски начала) и ВСИЧКО показваше, че причина да не става бебенцето НЯМА. Причина няма, но и резултат няма  Confused
И така този месец решихме да не протакаме повече, година и половина си е година и половина и реших да се подложа на хистеросалпингография (снимка на тръбите). Знам че оттам се започва дългия и трънлив път.
Резултатът е почти трагичен - обърната матка, запушена дясна тръба и проходима лява, но с много извивки. Според лекарите не съм подходяща за инсеминация. Има шанс да стане и естествено, но много малък. Направо ме насочват за ин-витро.
Предполагам, че при всички вас се е случило нещо подобно и вярвам, че ме разбирате как се почувствах...не помня как излязох от болницата, седнах на оградата и се разплаках - сама, на улицата, в центъра на Варна! После се прибрах вкъщи, наревах се както аз си знам и от днес вече съм твърдо решена, че ще се боря с тези гадни тръби и ще постигнем мечтата си за бебенце!
Искам да пожелая на всички вас много надежда, кураж, вяра и успех в справянето със стерилитета!

# 101
Забравих да напиша, че все пак ми предстои лапаро преди "окончателната присъда". Имам много въпроси, но ще прочета първо какво сте споделили вие!
  bouquet

# 102
здравейте момичета,моето лапаро трябваше да е днес,но вчера когато отидох да ме приемат в болницата,не ме приеха нещо съм настинала,имам зачервено гърло и вообще не ме пуснаха,вече ще се побъркам,казаха ми да отида в петък и ако съм по-добре ще го правим в понеделник,вече не издържам,благодаря че ме ислушахте smile3518

# 103
  • Варна
Здравейте отново!
Не знам дали трябва да се притеснявам , но вече 17 дни откакто ми махнаха конците раната до пъпа ми не е хванала коричка.Честно казано много ме е страх.Другите два шева - на яйчниците заздравяха и са добре вече, почти не личи нищо, но тоя до пъпа имаше 5 шева и е на такова място , че често е прегънато и може би се запарва, понеже съм пълничка.Правя всичко , което ми предписа лекаря, първо я минавам с спирт / етилов 95%/,после пръскам с Бивацин.Моля ви споделете вашия опит........ Sad

# 104
valkova 27 ne se тревожи ще мине не праскаи с нищо така не мойе да хване кора,вс е наред споко,аз моята я промивах само 1,2 дни с реванол и тва беше,после хвана кора и се обели и готово,аз даже имах и 2 вътрешни шева до пъпа дарпаха ми но сега ве4е сам ок аз иа правих преди 3 месеца биах напално вастановена още на 2 рата седмица,движи се пове4е успех мила

Общи условия

Активация на акаунт