ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 105 598
  • 617
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Благодаря ти за съвета!Но много съм притеснена, днес една позната на майка ми й казала да си купя ОКСИКОРТ- спрей и да пръскам с него. Аз си го купих и пръсках вече два пъти , като че ли ми понася добре- подсушава раната и не оставя следа от талк / побеляване/ както Бивацин-а, което е добре тъи като този талк като влезе вътре е пъпа се напластява и като засъхне почва да сърби ужасно

Страхувам се да не пръскам с нищо - да не би да стане инфекция.........

# 106
Благодаря ти за съвета!Но много съм притеснена, днес една позната на майка ми й казала да си купя ОКСИКОРТ- спрей и да пръскам с него. Аз си го купих и пръсках вече два пъти , като че ли ми понася добре- подсушава раната и не оставя следа от талк / побеляване/ както Бивацин-а, което е добре тъи като този талк като влезе вътре е пъпа се напластява и като засъхне почва да сърби ужасно

Страхувам се да не пръскам с нищо - да не би да стане инфекция.........

Аз ползвах ПЛАСТОСПРЕЙ след като ми махнаха телчетата. Пръска се върху раната и предпазва от замърсяване, защото образува нещо като слой отгоре. Дори вода не го маха, а го белиш с ръка. Не прекалявай с мазилата и ако те притеснява, по добре отиди да те види доктор.

# 107
Миналата година се наложи лапаро заради извънматочната бременност. При мен обаче дясната рана близо един месец, ако не и повече събираше гной и нищо не помагаше. Мазах я с крем Гентамицин - той нали е антибиотик, и промивах с риванол, но не слагах никакви марли, за да може да "диша" раната. И така се оправи, а относно придърпванията и аз ги имам и док каза, че по всяка вероятност има сраствания и затова придърпва. Мина вече 1 година от тогава /почти/ и придърпванията понамаляха...   bouquet

# 108
а с какво мажете за белезите,аз мазах с контратубекс и нищо,казаха ми едно зерадерм никаде го няма,сега го поръчах и като го взема ще мажа струвало 82 лв,някои ползвал ли е,белезите са малки,но там където беше дренажа си личи повече вие мажите ли с нещо newsm78

# 109
  • София
Аз също ползвах Контрактубекс, но го почнах късничко. Белегът под пъпа е почти незабележим, всъщност само аз си знам за него и си го виждам. Другите 2 си личат.  Rolling Eyes

# 110
С абсолютно нищо не съм се мазала, освен това, че пръсках раничките с пластоспрей поне седмица след като ми махнаха скобите. Разрезът ми в пъпа няма как да се види, а другите два са почти незабележими. Всъщност този от ляво направо не се вижда, а този от дясно където беше дренажа е едва забележим. Мисля че солариумът ми помогна при заличаването  newsm78

# 111
и аз сега на морето се пекох и по не се вижда,ама пак има .... newsm78

# 112
Здравейте момичета,
безкрайно ми е приятно, че мога да разговарям с вас! И на мен ми направиха диагноза, че съм за лапароскопия, но ме съмнява, че просто искат да ми вземат парите в часната клиника! Д-ра ми каза, че едната ми тръба е проходима, а другата имала сраствания и затова е необходима тази интервенция. Интуицията ми подсказва, че май трябва да посетя и друг специалист -какво ще ме посъветвате! От 5 години се мъчим със съпруга ми да забременея, но уви. Неговата СГ е с диагноза астенозооспермия, а пък на мен МЦ ми е редовен, като по часовник и нямам аборти ...Ще се радвам да ми пишете Heart Eyes

# 113
Анемони, не знам какво да те посъветвам. Преди да минем към сериозни интервенции, почти всички тук сме минали през лапароскопия, за да се огледа добре всичко на живо, не на ренген. Да се изключи ендометриоза и т.н. Ако имаш доверие на лекарят си, направи я, защото той ще поеме и опитите ти за забременяване.

Последна редакция: пн, 16 юни 2008, 13:45 от iglikalika

# 114
анемони ако наистина толкова далго бебеправите,направи я лапарото ще ти даде само верен път,тук почти сме минали през лапароскопия,не е страшно и ти дава много отговори които не могат да се гадаят повярваи,УСПЕХ

# 115
Здравейте момичета,
безкрайно ми е приятно, че мога да разговарям с вас! И на мен ми направиха диагноза, че съм за лапароскопия, но ме съмнява, че просто искат да ми вземат парите в часната клиника! Д-ра ми каза, че едната ми тръба е проходима, а другата имала сраствания и затова е необходима тази интервенция. Интуицията ми подсказва, че май трябва да посетя и друг специалист -какво ще ме посъветвате! От 5 години се мъчим със съпруга ми да забременея, но уви. Неговата СГ е с диагноза астенозооспермия, а пък на мен МЦ ми е редовен, като по часовник и нямам аборти ...Ще се радвам да ми пишете Heart Eyes
След 5 години неуспешни опити, според мен най-доброто нещо, което можете да направите е лапароскопията. Няма по-добър диагностичен метод за жената от нея. Ти пак се консултирай с друг специалист, за да се убедиш, че това е правилното решение, но според мен, няма да загубиш ако се подложиш на лапаро.

# 116
На първо място искам да ви благодаря, момичета! От вас успях да науча отговорите на много мои въпроси. Искрено се надявам да ми помогнете и сега. Двоумя се дали да си направя диагностична лапароскопия. Ето как стоят нещата:
1. Запушена дясна тръба. Проходима лява.

2. Много лоша спермограма според моя гинеколог:
на 5-ти ден
алкохол-да, и то в повече /не бяхме подготвени да правим спермограма/
втечнявяне - 15 мин.
обем - 5.4
вискоэитет - 0
Рн- 8.5
обща концентрация на сперм. 23,4 мил./мл
нормокин.сперматозоиди А+Б 47%
А-бърэи линеарни постъпателни движения  32%
бавни 15%
хипокинетични 6%
акинетични 47%
Концентр. А+Б на сперм. 10.99 мил./мл
Общ брой нормокин.сперм. 59.39 мил. в обема
левкоцити 2-3
Заключение: Астенозооспермия

Според доктора никакъв шанс за естествено забременяване с тази спермограма.

След 2 дни при мен се оказа и запушена тръба на снимките.
Правих изследване на 2 хормона. Не знам кои. Не ми беше обяснено, както и влагалищен секрет, показващ нали4ие на гъбички. Хормоните са ОК.

Заключението на гинеколога е с тези показатели и добри евентуални резултати при лапаро за ИН ВИТРО.

Страхувам се, 4е това е малко прибързано заключение. Усещането, че всичко е за пари не ме напуща. Нямам доверие в толкова бързи диагнози / две посещения в кабинета.
От Пловдив съм. на 28 години. Работим за бебе от 2 години. Изследвания и прегледи започнахме преди 4-5 дена.

И още нещо - възможно ли е да се да се постави заключението, че нямам по принцип овулация само от един преглед с видеозон?

Благодаря ви предварително за подкрепата.

# 117
На първо място искам да ви благодаря, момичета! От вас успях да науча отговорите на много мои въпроси. Искрено се надявам да ми помогнете и сега. Двоумя се дали да си направя диагностична лапароскопия. Ето как стоят нещата:

1.Че нямаш овулация от един преглед не можеш да установиш. Овулацията се проследява няколко месеца с УЗИ за да се установи това.
2. Не разбирам защо да сте директно за инвитро??? Мъжът ти ходи ли на консултация при специалист? Д-р Кацаров в София или Д-р Даскалова в Пловдив биха били добър избор. С приема на витамини и лекарства, мъжът ти може значително да подобри спермограмата (виж закованата тема в подфорума проблемно забременяване).
3. На лапароскопия можеш да се подложиш, това не е никак страшно. Но избери оператор, който може да прави освен диагностични, но и оперативни лапароскопии. Това е с цел ако евентуално бъде открито нещо по време на операцията, да бъде коригирано ако е възможно.
При кой доктор ходихте в Пловдив, би ли споделила?

# 118
  • София
flo_flo , Hri е напълно права. Мисля, че няма да сгрешиш, ако послушаш съветите й.  Peace
Ако искате повторете спермограмата при 3 дни въздържание от секс и алкохол, ако последният те притеснява.  newsm78

# 119
Здравей, flo_flo!
Аз също знам, че овулацията се проследява няколко месеца преди да се изкаже окончателно мнение, че овулация липсва. Това става чрез ултразвукова диагностика, ежемесечни тестове за овулация и най-неприятното - измерване на базална температура. Освен това на всеки 12 цикъла един е АНОВУЛАТОРЕН и това е НОРМАЛНО! Природата е измислила този механизъм, за да "си почиват" яйчниците. Така че е много вероятно, когато си била на преглед и са ти установили "липса" на овулация, това да е било точно този ановулаторен цикъл!
По повод лапароскопията...аз съм в твоето положение. На мен също ми предстои следващия месец и доста се притеснявам. Но чета какво пишат момичетата тук и се успокоявам, защото всички казват, че не е страшно, а отговорите, които дава да много показателни! Така че аз ще стисна зъби и ще се подложа! Confused Поне да минава и заминава! Ние опитваме от година и половина и нервите ми вече са на свършване! При мен също много набързо се случи всичко - новината за дясна запушена и лява проходима, но нагъната тръба, мнението че не съм подходяща за инсеминация и обмисляне на ин витро...Разбирам те напълно!!! Но нали знаеш, че което не те убива те прави по-силен!
Добре помислете с партньора ти и дано вземете най-правилното решение за вас! Пожелавам ти УСПЕХ!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт