ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 105 558
  • 617
  •   1
Отговори
# 600
Честита Нова година!!! Пожелавам успех на всички в процедурите!!!   bouquet
Такаааааааа, дойде януари месец и аз мисля още в понеделник да се обадя на д-р Попов от Вита и да организираме лапарото. По принцип знам, че се правят пълни кръвни изследвания и операцията трябва да е в първите чисти дни от цикъла. Но имам все пак няколко въпроса... Мен М.Ц. ме изненада този месец и ми дойде 4 дни по-рано. Та сега съм в Ц. от 2.01.2009г. Ако се обадя в понеделник на доктора, дали ще успеем да направим лапарото този месец или ще трябва да чакам следващия М.Ц.? И още нещо - колко време след това се чувствате напълно възстановени? На мен ми е правено лапаро, но при извънматочна бременност и положението беше трагично, а самото възстановяване ми отне меко казано 3 месеца...  Tired Ако някой може да ми отговори, ще съм много благодарна!!!

# 601
  • Пловдив
Деси,моето лапаро беше на 19-тия ден от цикъла,изобщо не сме съобразявали процедурата с цикъла,доктора каза само да се пазим,защото ако евентуално настъпи бременност около овулацията,ще направя спонтанен аборт.Непосредствено след манипулацията ми дойде и цикъла,но аз бях предупредена,че така ще се получи,защото ми беше правена и фенестрация на яйчниците.Напълно възстановена се чувствах на 5-тия ден след лапарото.Успех ти желая от сърце,нека Новата година ти донесе така мечтания подарък!

# 602
  • Някъде в България
При всеки възстановяването е различно. Моята лапароскопия беше на 8 ден от МЦ. След нея 2 дни ми течеше кръв и контрастно вещество, но съвсем оскъдно. После поне седмица ме боляха ребрата и имах синини по корема, а се възстанових напълно за 10-тина дена, след като ми махнаха конците.

# 603
при мен възстановяването беше 5-6 дни, МЦ си дойде както подобава, нито по-рано нито по-късно, единствените леки болки които имах бяха при първия контакт след лапарото, боляха ме леко яйчниците, само това. доки каза да действаме когато се почувстваме готови, не сме спазвали определен срок след лапарото.

# 604
моята лапароскопия беше заради извънматочна и то по спешност, но се възстанових изненадващо бързо: болките ми минаха до 2-3дни след операцията, до махането на конците се чувствах вече добре, на следващия ден пътувах до морето с автобус (6часа), а седмица след махането на конците вече ходех и на плаж. Явно при всеки е индивидуално...

# 605
Благодаря ви за отговорите, момичета!!!   bouquet Утре ще се обадя на доктора и ще ви кажа какво е решението. Стискайте палци да стане по-скоро, за да може да продължим напред!!!

# 606
Моля Ви, прочетете това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320458.0

И нека 2009 сбъдне желанията на всички!

# 607
На 13.01.2009г. съм на преглед при д-р Попов. Надявам се до края на месеца или другия да направя лапарото и да продължа напред!!!

# 608
  • София
Здравейте и от мен:)
Успех на всички през Новата Година!!!
Аз забременях 3 месеца след лапаро. Д-р Попов ме оперира.  bouquet
Доволна съм че не чаках с години да лекувам кистата медикаментозно, и смених 2 лекарки (светила:((които ме мотаеха с месеци. По време на ОП се оказа, че и на друия яйчник съм била с киста, която не се виждаше на ехографа.
На всички които се страхуват като мен искам да кажа, че изобщо не ме боля. На следващия ден ме изписаха. Лежах една седмица,  ( болнични, не буквално, Joy
След още 2 седмици бях в командировка, и толкова не бях ходила и преди операцията, не се спрях цялата седмица. Багажа ми беше в супер намалено количество, нали не трябваше да нося тежко, това май ми беше единственото неудобство:)

# 609
                 Здравейте мили момичета, желая на всички ви тази година да ви сбъдне мечтите!!!!!!!!!!! Peace
аз имах час за лапаро и хистеро за 8.01.09, но уви отложи се, защото часът ми бе записан преди 4 месеца и нещо не съм сметнала цикъла, т.к. доки каза м/у 8 и 11 ден от МЦ. и сега ако имам малко повече късмет някоя дама да е сбъркала като мен и се откаже м/у 24 и 27 януари може да ме огрее, инъче ................чакането продължава. Стискайте ми палци. инъче моето лапаро ще е най вероятно оперативно, защото на Цв. снимка се оказа че и 2те тръби са запушени, а имам и септум на матката. това е при мен..................

КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ Peace

# 610
                 Здравейте мили момичета, желая на всички ви тази година да ви сбъдне мечтите!!!!!!!!!!! Peace
аз имах час за лапаро и хистеро за 8.01.09, но уви отложи се, защото часът ми бе записан преди 4 месеца и нещо не съм сметнала цикъла, т.к. доки каза м/у 8 и 11 ден от МЦ. и сега ако имам малко повече късмет някоя дама да е сбъркала като мен и се откаже м/у 24 и 27 януари може да ме огрее, инъче ................чакането продължава. Стискайте ми палци. инъче моето лапаро ще е най вероятно оперативно, защото на Цв. снимка се оказа че и 2те тръби са запушени, а имам и септум на матката. това е при мен..................

КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ Peace

Отиди при д-р Попов в София. На мен също ми е запушена останалата тръба, но лапарото няма да бъде диагностично, а с цел отпушване. Ако ти трябват координати, пиши!!!  Peace

# 611
котенце десси-г БЛАГОДАРЯ ТИ, но мисля да изчакам до края на месеца, защото така или инъче чаках твърде дълго, бях си записала час април 2008 за първичен преглед в клиниката на др Стаменов и часа ми беше за септември, следаше цв. снимка и сега ако нищо не стане наистина може би ще се ориентирам към друг др., защото искам всичко да свърши вече и да сме си наясно с нещата какво правим от тук нататък! Извинявай може да не съм прочела по горе но на теб ти предстои или ти е минало лапарото? При др. Попов ли ходиш?

# 612
Предстои ми лапарото при д-р Попов. Във вторник съм на преглед и се надявам скоро и ние да разрешим този проблем  Praynig Аз бях пациентка на Стаменов. Ако ти предложи първо да ти направи лапаро, за да ти отстрани тръбите, за да няма извънматочна бременност, не се хващай на това. Аз наистина направих извънматочна от първи опит ин витро. Последва и втори неуспешен /при д-р Генов от Тина Киркова/, но след това разбрах от моя приятелка, че е правила лапаро при Попов и след това забременя. Сега си има момиченце. Да й е живо и здраво!!! Като отидох при него /д-р Попов/ на преглед, той ми каза - "Докато има тръби, има шанс и да се отпушат, а като ги махнеш, единственият шанс е ин витро" Никога няма да му забравя тези думи. И сега съм на една крачка от операцията.  Praynig Дано всичко да е наред и да успее да я отпуши  Praynig Praynig Praynig
Пожелавам успех на всички! И скоро да се присъединим към бремелинките  Praynig Praynig Praynig

# 613
олелеееееееее котенци много съжалявам, вече наистина не знам какво да правя, та тези доктори нали са като 3-мата тенори - НАЙ ДОБРИТЕ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????!!!
Не знам вече къде да отида и какво да правя!?!? А при др. Попов много ли се чака за преглед, ти кога си записа часа?
Желая от сърце много скоро да приключиш с тези процедури и гушкайки бебо само да помагаш да дамите от форума със съвети и препоръки, а не да си една от тях. УСПЕХ на всички дами от форума и скорошно напускане на тези теми Praynig

# 614
Д-р Попов приема в клиника Вита само във вторник. Аз си записах час за този вторник преди два дни.
http://www.vita.bg/pagebg.php?P=4 това е сайта на клиниката с телефоните за връзка. Никого не искам да агитирам, но наистина е по-добре да се пробват всички други методи преди да се направи ин витро. За съжаление аз достигнах твърде късно до този извод. Даже миналата година ходих и на кални бани в Кюстендил, после пих /но не редовно и не за дълго време/ билки на д-р Димков. Ако не са помогнали, не са и навредили. В Кюстендил си дадох невероятна почивка. Първоначално ми бяха гадни процедурите, но после свикнах и дори сега ми липсват. Може би ще направя още една серия след лапарото. Но си мислех за Поморие... Все още го обмислям...
Дано да съм била в помощ на някого!!! Желая успех на всички, защото знам колко е трудна борбата!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт