АДЕНОМ на хипофизата - тема 2

• 96 544
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 825
Добро утро момичета. Nefertari добре дошла.
Да, Даф за Германия знам, че задължително с рецепти се взимат хапчетата, но ме интересуваше дали може да си поискаш да ти дадат рецепта, без да се налага да доказваш, че имаш заболяване.
Ако приемат българки рецепти ще е супер, както е писала Нинка 76. Много ми е любопитно каква е цената там. newsm78
Nefertari нека аз да съм следващата с въпрос. Какъв може да е проблема за да имам цапане преди цикъл и продължаващ (започващ от 18 ден със цапане до 24, след това почва уж нормален цикъл) 14-15 дни. Хормоналните изследвания са в граници, пролактина е със средна стойност.???
Приятен и успешен ден на всички  Hug

# 826
Благодаря за топлия прием  :oop!
Ще помагам с каквото мога Grinning
Daf7,не мисля че достинекса може да доведе до скъсяване на цикъла.Понякога при прием на този медикамент пролактина пада под нормата, което е свързано с неправилни маточни кръвотечения( прокървявания по средата на цикъла, по-обилна менструация). Ако нямаш нищо против може ли да ми припомниш на кратичко историята на заболяването, за да съм по-в час Simple Smile
Ива, може ли също да ми припомниш и при теб каква е ситуацията,опитвам се да намеря поста, обаче нямам време да изчета всичко, просто темата е огромна.Извинявай! Иначе менструация продължаваща 14-15 дни не е нормално, особено ако е обилна. Може да си докараш анемия. Трябва задължително да се консултираш с гинеколог.

# 827
Nefertari имам аденом - 5мм (както всички останали във този форум) и от 1 год. пия Бромокриптин - тогава това ми предписаха, питах за Достинекс, но ми се скараха, че не съм била толкова зле, та както и да е. Пиех го по 3 по 1/2, но март ми го намалиха на 2 по 1/2, защото пролактина беше на долна граница и след 1,2 месеца започнаха проблемите с цикъла.
Преди да ми открият аденома пак имах същия проблем с цикъла - няколко дни цапане (5-7) след това започва съществената част. Не не е обилен цикъла през цялото време. Ходих на гинеколог и той ми каза, че ми няма нищо, като не ми е правил преглед, а само изследвания.

# 828
Skela успех мила, дано да е намалял твоя "квартирант" Praynig Hug

# 829
Ива, не се ядосвай че не пиеш Достинекс. Важното е че аденома е 5мм, не е макроаденом.Правени ли са някакви хормонални изследвания-ТСХ,ФСХ или ЛХ. Не е зле и да си направиш ехография на малък таз и да се консултираш с гинеколог, защото проблема може да е по-скоро гинекологичен.Съжалявам че не мога да ти помогна кой знае колко, но е малко трудно само като си пишем.

# 830
Здравейте момичета!И на мен преди 6 мес. ми откриха аденом`3мм`,пих 3мес. бромокриптин но ми падаше много кръвното и го смениха с достинекс.Него го пия вече 3мес. но ми падна пролактина под норма 24,39 при 59.0-619.0.Сега ще почивам 1 мес. без достинекс.На някоя от вас прекъсвали ли са така приема на достинекс?

# 831
  • Пловдив
Да,на мен.Мецанка,обаче след като го спреш го изследвай на втората седмица,защото моя скочи много над горната гранаица,макар че бях спряла Достинекса само за един месец,както са ти казали и на теб.
Скела,и от мен успех!
Нефертари,благодарни сме за помощта,която ни оказваш!

# 832
Nefertari благодаря ти много, ще си запиша час за гинеколог. Утре имам час за ендокринолог, за контролен преглед, да видим дали ще ме прати да правя ЯМР.  newsm78

# 833
Ива, правилно са ти казали, 4е дават достинекс тук само с рецепта. Рецептата може и да е българска, само да не е от ония дето 4овек може и сам да си ги напи6е. Цената за 30 таблетки е 260 евро. Горе долу толкова е и в БГ.  Confused Ако наистина има6 аденом се бори с лекарите, касата отпуска достинекса.

# 834
И тук е само с рецепта Достинекса - но тя се дава от който и да е лекар.
Цената е 42 евро за 8 таблетки. Това прави доста повече от в немско. Но застраховката ми поема всичко.
Миле, на теб поема ли ти го касата?

# 835
Благодаря ви момичета. Миле доста е скъпо  #Crazy Аз мисля да си го закупя сама, не ми се занимава с бюрокрация и безкрайни процедури, но няма да мога да издържа финансово и пак ще се наложи да ги направя.
Iventse ти си добре щом застраховката ти го поема.

# 836
iva 06, не е толкова сложна процедурата. Струва си да пробваш, защото иначе са много скъпи хапчетата. Ако имаш въпроси относно документите - питай. Лека вечер Hug

# 837
Благодаря Цецинка.Дано само с тази почивка да не ми се обърка цикъла.Ти имаше ли проблеми по време и след паузата?

# 838
  • Пловдив
С цикъла,а  и не само с него не съм имала проблеми по време на паузата,лошото беше само,че Пролактинът много скочи.Успех!

# 839
  • Видин
Здравейте!Резултата от днешното изследване е 499 (реф.стойности до 560), а предишния път беше 908.Вече не знам какво да правя и в понеделник майка ми ще иде до ендокриноложката да я пита какво да правиме,че аз няма да съм в града вече.Според вас кой резултат е бил грешен?Дали да не го повторя и другата седмица пак?Направо вече ще ме побъркат  ooooh!
Благодаря на всички за стиснатите палци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт