АДЕНОМ на хипофизата - тема 2

• 96 549
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 810
amanita, успех thumbsup. Както е писала Цеци, това е "най-малкия" проблем. Дано се разминеш с това.
tatqnaivan, писах ти на лични, получи ли съобщението?
Лек ден на всички :hug:daf7 получих съобщението благодаря ти ,а за доц.сабина захариева нещо можеш ли да ми кажеш?

# 811
аз май като публикувам отговорите си нещо бъркам.

# 812
amanita здравей .ямр не е страшно ,просто като ти сложат каската затвори очи и така през цялото време.мен ме вадиха 2 пъти защото мислех ,че ще умра вътре докато не ми казаха очите да стоят затворени ,тогава вече се получи .това го правех в стара загора,а после две години в софия в александровска,там апарата отзад е открит и можеш да си дишаш спокойно,успех

# 813
tatqnaivan  Hug, върни се малко назад в темата и май там имаше обсъждане на тази професорка. Аз не успях да разбера тя работи ли в Бодимед или не. Когато аз звъних там да питам ми казаха, че не работи, но едно от момичетата ходи там на преглед. Само не си спомням при кого ходи точно в Бодимед. Успех.

# 814
tatqnaivan миналата година доц. Захариева приемаше в Бодимед и в ендокринологията на Дамян Груев-ако искаш ще ти дам телефоните стига да не ги е сменила.

# 815
Проф Захариева миналата година работише в Бодимед/тази лаборатория е нейна/и мисля ,но не съм сигурна ,че е завеждащ ендокринологията НСБАТ /така ли се пишеше в къщи ми е е пикризата там пише точно/до земеделието .
Уф аз май на всички съм ходила иииии нищо.
Миналата година ми изкараха перфектни резултати там на хормоните ,но е факт ,че аз имам проблеми с цикъла.
Аманита първо пусни пак пролактина , и ако е отново завишен на всяка цена направи ЯМР.

# 816
Здравейте момичета. Някоя от вас може ли да ми каже как може да се купи Достинекс от друга държава, примерно от Германия? Доколкото знам аз, хапчетата там се дават само с рецепта. Миле, ако не се бъркам, мисля, че ти живееше в Германия? Каква е процедурата там?
Приятен и успешен ден на всички  Hug Heart Eyes

# 817
iva 06, защо Германия?

# 818
Здравейте на всички! Опитах се да прочета всички постове от тази и предишната тема. Надявам се да не повтарям! Simple Smile
Аманита, моят съвет е задължително да повториш пролактина и то в качествена лаборатория 9 (напр. Бодимед), като спазваш препоръките дадени по-горе и  полежи 30 мин преди вземането на кръвта. Пролактин двукратно завишен над нормата в повечето случаи не е с произход пролактином, а резултат от редица други причини, които доколкото успях да прочета по-горе са споменати. Ако втория пролактин е пак увеличен можеш да направиш ЯМР. Няма нищо страшно, няма лъчево натоварване от това изследване.То даже се провежда и при  бременни. В никакъв случай абортът не е довел до повишение на пролактина. Пожелавам ти успех!
Позволявам си да изкажа мнение, тъй като съм лекар и до скоро се занимавах с подобни проблеми, но вече се занимавам с други неща. Моят съвет към всички е, при наличието на такива проблеми да се обръщате към специалистите ендокринолози работещи в Клиниката по ендокринология до Министерството на земеделието и по специално към отделението за хипофизарни, надбъбречни и гонадни проблеми. Видях по-горе споменато името на Проф. Захариева, тя е шеф там, така че смело се насочвайте натам. Отделно има и гинеколог. Просто в България това е единственото отделение и това са единствените специалисти занимаващи се адекватно с такива проблеми. Не се обръщайте към гинеколози и неврохирурзи при повишен пролактин. Задължително чуйте мнението на добър ендокринолог.
Ако имате някакви въпроси с удоволствие ще отговоря!

# 819
Имам близък там, ако може защо да не си го набавя от там. Е ако е възможно да стане.

# 820
ива 06 - за Германия не знам, но в Белгия е само с рецепта. Без рецепта в аптеките не го дават, но признават и български рецепти, ако лекарството е написано на латиница.

# 821
Благодаря за информацията ninka76.

# 822
nefertari, добре дошла при нас Hug. Очаквай да те затрупаме с въпроси Wink. Аз да съм първата - може ли достинекса да повлияе на цикъла, в смисъл освен да го регулира, да го скъси. При мен се получи точно така. След като почнах приема на достинекс ми се скъси цикъла до 23-21 дена. От месец и половина не пия достинекс, но нещата си продължават така. Идва ми по 2 пъти на месец #Crazy.
iva 06, дано миле се включи, тя нали живее в Германия. Доколкото си спомням тя го вземаше с рецепта.
Лек ден на всички Hug Hug Hug.

# 823
Да се похваля имам разрешение за ЯМР  Simple Smile
На 13.10 ме е часа за резонанса ,стискайте палци да не е пораснал "квартиранта"

# 824
Стискаме палци newsm10. Дано да е намалял даже. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт