АДЕНОМ на хипофизата - тема 2

• 96 553
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 795
  • Пловдив
Ами и аз заради такива изказвания от страна на бившия ми гинеколог стоях две години в неведение,относно аденома ми.
Нинка,консултирай се с ендокринолог.

# 796
  • Пловдив

Момичета гинеколозите не са наясно с тези проблеми.Мойта некадърница ме накара да си пусна хормоните в 24 ден, това е ужасссссссс.Аз може и да не разбирам ами тяя.КАза ми , че ми няма нищо .За аденом не се сети изобщо

# 797
Има добри ендокринни гинеколози.

# 798

Посочи един, не ни дръж в неведение Wink

# 799
  • Пловдив
Посочи един, не ни дръж в неведение Wink

И аз това питам.На моя док му трябваха 5 години ,за да разбере защо се чувствам така?Добре , че накаря всички признаци бяха очеизвадни та се досети какво може да ми е

# 800
Можеш ли да пишеш имена,че точно това ми трябва.
Здравейте момичета ,аз се завърнах и направо не ми се започва да се разправям с доктори ,но...трябва.
Още нямам отговор от здравната и търпение май нямам вече да ги чакам.
Този месец ми прицапа но жълто на 17 ден,много странно даже си помислих ,че ми идва.Такова същото жълто ми цапа от 4-5 месеца след цикъл.Уж ходих на гениколог ,обаче той естественно не обърна внимание.
Сега като ходя до София за ЯМР ще видя и някой гениколог да посетя.
Давайте имена на гениколог- ендокринолог,че поне да е 2 в 1  Sunglasses
Аз ще си запиша час за ЯМР ,че се чака 10дни и се надявам до тогава да ми излезне разрешението от здравната.

# 801
здравейте на всички .прочетох всичко до тук ,и вече се наканих да пиша.
аз също съм с аденом 5мм,имам инсулинова резистентност и 30 кг над нормата .всичко това след като родих.искам да попитам за добър ендокринолог в софия но да е доцент или професор .искам да вляза в болница за всички изследвания наново чрез здравната каса,но да съм под наблюдението на специалист че вече ми писна от некъдърници на който аз да обяснявам.затова моля ви кажете ми .

# 802
skela, на мен ми зацапва в средата на цикъла, преди цикъл и въобще когато си иска. Казах на гинеколога, той ме гледа на ехограф и каза, че нищо ми няма и че това се случва и било нормално. Аз въобще не му вярвам, но нищо. Миналата седмица си взех час за ендокринолог, но тъй като съм в Белгия и тук нещата стават бавно ми дадоха час чак за средата на октомври. Надявам се той поне да ми даде някакво нормално обяснение. Кажете ми моля ви се кога е най-добре да се изследват хормони заради пролактина.

# 803
Skela, аз съм така от 3 месеца и на мен не ми обърнаха внимание. Нищо ми нямало.
tatqnaivan добре дошла.

# 804
  • Видин
Здравейте!Не знам дали му е тук мястото, но имам едно питане.Сутринта бях на фоликулометрия, имам 1 фоликул с идеални мерки за 13 ден в левия яйчник.Миналия месец имах 3 неспукани в десния, но явно са се пукнали вече.Поради тази причина на 3 ден пуснах пролактин и резултата е 970 Shocked Което е около 100% увеличение от нормата.Доки спомена сутринта, че ще ми предпише бромокриптин и че се ходело на ЯМР.Имам аборт поради кухо яйце януари месец,мислите ли че високото ниво на пролактина се дължи на него?Да ида ли на ЯМР?Помагайте, щото ще ходя на доки чак в сряда и ще умра от притеснение до тогава.Знам,че ЯМР не е болка за умиране, нооо  Confused
Благодаря ви и отново се извинявам ако питането ми не е за тази тема  Blush

# 805
  • Пловдив
Аманита,според мен повтори Пролактина и ако пак е завишен тогава си подай документите за ЯМР.Но наистина ако е над референтните граници на всяка цена си направи резонанса.Моят Пролактин беше много лекичко завишен,но аденомът ми е 5мм,така че трябва да си наясно с положението.За съжаление на въпроса ти дали виският Пролактин има връзка с аборта,не мога да отговоря.
Между другото ЯМР е най-приятното ми изследване по пътя към така мечтаното бебе.Нищо страшно,стига да нямаш колострофобия/дано правилно я написах тая дума/.Успех!

# 806
  • Видин
Цецинка, благодаря ти  Hug Сериозно се замислям за този ЯМР,защото така не ми остава мира - неизвестното ме убива.Имам клаустрофобия, но в името на бъдещото бебе съм способна на всичко.
Ще ви уведомя какво се случва с мен в сряда   bouquet

# 807
amanita, успех thumbsup. Както е писала Цеци, това е "най-малкия" проблем. Дано се разминеш с това.
tatqnaivan, писах ти на лични, получи ли съобщението?
Лек ден на всички Hug

# 808
  • София
amanita, успокой се. ЯМР не е нищо страшно и наистина е добре да се направи, за да се види дали имаш аденом. Учудва ме, че докторът първо ти изписва лечение (бромокриптина), а после казва, че може да се направи ЯМР. Според мен е нормално първо да се установи на какво се дължи това високо ниво на Пролактина и тогава да се прилага съответното лечение. Нали знаеш, че вечерта преди изследването не трябва да си правила секс, не трябва да са пипани гърдите ти, хубаво е да си вечеряла без месо, нещо по-леко и до 18-19 часа, не по-късно. После като отидеш в лабораторията, трябва да си починеш поне 15-20 минути преди да ти вземат кръв. Пролактинът е стресов хормон и се влияе от много неща. Повтори изследването, и то в друга лаборатория. И по-скоро високия пролактин би могъл да попречи на бременността, отколкото аборт, и то преди толкова, време да ти повиши Пролактина. Не се притеснявай и успех!

# 809
Skela, аз съм така от 3 месеца и на мен не ми обърнаха внимание. Нищо ми нямало.
tatqnaivan добре дошла.

tatqnaivan добре дошла.

Благодаря за посрещането iva06

Общи условия

Активация на акаунт