На работа след майчинство

• 3 047
  • 35
  •   1
Отговори
Здравейте мили маминки!
След един голям престой у дома,около 2г и 6 месеца/майчинство и болнични/,пак тръгвам на работа.Тъжно ми е като се сетя как се гледахме с малкия,а сега мама на работа,Жорко на ясли.Как се чувствахте първия месец след като почнахте работа,липсваха ли ви моментите вкъщи,и как по бързо преодоляхте този период!

# 1
  • Варна
И аз от месец и половина се върнах на работа, след две годишно майчинство. Мъчно ми беше за мъника, но при нас всичко мина много леко. Сина ми много бързо се адаптира на яслата, никога не е ревал след нас, обича да е с деца, с мене вече му беше станало скучно  Blush След като той се чувства добре, и аз се чувствам добре и не се притеснявам. Трудното е когато детето плаче  Confused Сега когато излизаме на разходка, се сещам  с носталгия за дните, когато си бяхме само двамата, мъчно ми става  Blush но той вече не е бебе, иска да е с други деца  Blush А когато те завъртят задачите на работа, няма да усетиш кога е свършила седмицата Hug 

# 2
        Аз нямах търпение да започна работа, толкова ме беше изнервило ежедневното домакинстване и слугуване в къщи  EmbarassedНо, да, беше ми мъчно и за децата, чувствах се виновна, че не съм постоянно с тях, но и това мина!

# 3
 Бях толко изморена и вече централно изтрещяла и нямах търпение да се върна сред хората на работа.А и при нас - колики до 7 месец , тотално недоспиване , почти никаква помощ от баби.

Имах чувството ,че не мога да осигуря разнообразие на детето всеки ден , чувствах се леко позатъпяла, а и яслата си има срокове.Та ранчико тръгна на ясла , а аз на работа.Вече 7 месеца така и се чувстствам доста по-добре.

А и сега той е доволен от играта по цял ден с децата , и вечер се радваме повечко един на друг.

# 4
Исках да почна, защото децата ми са с 1г и 5м. разлика и седях в къщи без прекъсване 3г. Започнах с желание, но първия месец и двете се разболяха по 2 пъти Confused..В началото е терсене, но се свиква с търчането Mr. Green, защото сега освен децата, и работата и денят запълнен тотално Wink

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 15:15 от МамиБлю

# 5
  • София
Аз искам да почна работа за да си почина малко.  Blush
След като започна ще пиша как се чувствам.

# 6
Аз също вече нямам търпение да се върна на работа. Но заедно с това много ми е притеснено, как ще е на яслата, как аз ще се справя с това да не я виждам по цял ден. Като се замисля от сега ми става малко тъжно, но наистина тя вече не е бебе.

# 7
Преди две години се върнах на работа след второто майчинство.Все още ми липсва времето прекарано с децата в къщи,мисля за тях по цял ден.Но се свиква,когато работният ден е натоварен гледам да "игнорирам" притесненията и мислите за тях.Но съм си такава-винаги мисля децата,притеснявам се..... Embarassed

# 8
Не ми се връща на работа. Хич!  Stop
Предпочитам да си прекарвам времето с децата и не знам, как ще се справя.

# 9

Аз бях доволна когато се върнах на работа , беше много трудно в началото заради търчането ,но само в къщи  се свиква и после не можеш да се адаптираш.

# 10
  • Пловдив
Точно същата треска ме тресе  в момента  Sick Предстои ми връщане на работа юни месец, но пък ще е за кратко, че ще си ползвам натрупаната отпуска.
Хем много искам да се върна на работа, хем като си помисля, че ще съм без Вики през деня и ми става кофти Tired Определено имам нужда от разнообразие и ще тръгна с удоволствие след месец. Хубавото е, че лятото ще сме заедно  Hug за после ще му мисля  Thinking

# 11
  • София
Преди близо 16 г. момичето ми само пожела да ходи на ясла. Взимахме храна и тя всеки ден виждаше, че децата вътре играят и все се мушкаше при тях. Тогава беше борба за бройки деца и я записаха веднага, беше на 1г и 11 м. Свикна бързо, не е плакала даже ми беше мъчно, че другите реват за мама, а моето бърза вътре да докопа първо играчките. Баба и дядо я взимаха рано, към 16.00. Боледуваше често, но пак искаше при децата.
Но от сегашния ми опит - гледайте ги поне до 3 г. Много болни водят и в ясла и в градина и здравите се разболяват. А и тези год. после не се връщат - расте детето и започва свой живот.
Ако може да работите нещо на 1/2 раб. ден и да изкарвате повече време с детето - по-добре ще е и за него и за вас. Трудовия стаж няма да ни избяга. Ето, сега имам тр. стаж и възможност да съм си в къщи с дъщерята, но тя си има работа и живот и няма как да е с мене.
Остава да чакам с нетърпение внуче някога.

# 12
  • у дома
Разликата между моите дечица е 3 години и половина ,карах проблемни бременности,така че с болничните си бях окло 6 години в къщи,върнах се да ми актуализират заплатата ,взех си отпуската и понеже имам вариант да си работя частно у дома избрах този вариант и засега поне не съжалявам...И двете деца ходят на детска,но когато се случи и боледуват ,не се притеснявам,че ще имам проблеми да отсъствам от работа...

# 13
  • София
Светла, така е най-добре, но не всяка професия може от къщи да се работи.
Ще се стравите всички, само напрежението за майките е повече, но...

# 14
  • Бургас
На мен ми беше много трудно.Започнах работа само за 1 месец, когато детето беше на 8 мес., и след това окончателно се върнах като стана на 1 год., два дни след първия му рожден ден.Беше ми страшно криво, поплаквах си, но нямаше начин.В началото не излизах дори в обедна почивка защото като видех майка с количка и ми се пълнеха очите.Ама, свиква се..
Сега като се позастоя повече време в къщи (по празници примерно) с мъж и дете и изперквам  Crazy .
Всяко начало е трудно, но ще свикнете.Вечерите и почивните дни след това ще са ви още по-приятни.

Общи условия

Активация на акаунт