Най -после да си купя свестни препарати за чистене!-2

• 237 142
  • 816
  •   1
Отговори
# 255
  • На ръба..
Искам да похваля едно препаратче против котлен камък, за който разбрах от тук и го ползвах на ютията - толкова камъни изпадаха, че нямам думи. Много съм д … 83;на Цена - 1.45.

# 256
моля, кажете някой наистина добър обезмаслител Меглиото го развалиха според мене ... моя приятелка ми хвали на САНО обезмаслител ""пръкай и бърши " и някаква почистваща пяна жавел ако не с newsm78е лъжа ползвал ли ги е някой моля за съвет

# 257
LaDiDa, благодаря ти, ползвала съм го за стени, наистина е ненадминат, той си е жива белина на практика  де, аз купих и препарати от тази серия за баня, но да ти кажа от тях въобще не съм доволна. Ще опита от този  bouquet

# 258
Незнам дали е за тази тема,ама пода с какъв уред го миете?Аз с един моп,ама...май не съм много доволна от ефекта по паркета.За плочките става,но лакирания паркет нещо ми маже като че ли... newsm78

# 259
най добро за паркет е на фирмата виледа малко е скъп но си заслужава кофата с мопа са кънм 72 лева мисля ooooh!

# 260
Може би сте споменавали,но не мога да изчета всичко- какви ефикасни препарати за петна по дрехи ползвате?Струва ми се, че Вениша е фалшив или са го развалили

# 261
Може би сте споменавали,но не мога да изчета всичко- какви ефикасни препарати за петна по дрехи ползвате?Струва ми се, че Вениша е фалшив или са го развалили
Ползвам Апта - гел против петна. Понякога действам и с подръчни средства Grinning: - петна от плодове или зеленчуци премахвам с чист спирт или водка, капване на веро и разтъркване също помага и при мазни петна, както и плодови.
Д-р. Бекман имат хубав сапун също против петна, но е главно за мазни.

# 262
  • софия
Мои познати са доволни от препарата за почистване на стъклокерамични плотове Медикс. До колкото знам има и такъв (на моята любима фирма  Wink) Сано, но нямам отзиви за него и затова не го и препоръчвам.  Peace
И още един - фирмата производител е доста известна, предполагам, че и препарата не е лош Др. Бекман
На Сано за стъклокерамика е отвратителен. Нищо не чисти. Аз не цапам много като готвя, но дори и петно от кафе много трудно го чисти. С нетърпение чакам да свърши, че мразя да хвърлям.

# 263
  • There I was on a July morning
В момента ползвам Апта гела за петна и не съм доволна от него, както и от Вениша.
Продължавам да експериментирам, докато намеря нещо наистина ефикасно.

# 264
Ще си позволя да вметна нещо важно за петната.
Първо, всичките препарати са за обработка на пресни петна, т.е. да не са прани, гладени, избелвани или мазани с вениши. Всяка обработка фиксира петното и премахването му е по-трудно.
Второ от значние е и типа петно - от мазнина, от трева, от сок, от кафе, от козметика. И всички искат различна обрботка. Универсална панацея няма.
Трето - от значение е и текстила - изкуствен-естествен материал, качество, багрило, структира и т.н.
И последно - повечето препарати активират действието на перилното средство, а не почистват сами.
Че Вениш и Апта не струват съм го казвал и преди. Бекман е лидер в тази сфера.

# 265
  • There I was on a July morning
Дедо, ще пробвам следващия път Бекман и ще пиша за резултата.
А петната са от всякакви храни по дрехите на дребосъка, който се опитва да се храни сам и става мазало.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 18:18 от Скубиду

# 266
 Може и да го знаете:
За варовика по фаянс,вани и т.н. -лимонената киселина (продава се в плик4ета ) е страхотна,из4иства много бързо и лесно.С Доместоса си бе6е мисия невъзможна.
За по4истване на стъкла, пло4ки и алуминиева дограма,мазнина,килими,тапицерия - амоняк .Разтваря се в съд в които предварително има  вода,малко се сипва. И с микрофибърна кърпа става много лесно и бързо.  Но амоняк не се смесва с други препарати,ужасно мири6е.Бели дървени мебели могат да пожълтеят от него.

# 267
Малко информация за амоняка:
,,Амонякът при 15-20 0С и атмосферно налягане се намира в газообразно състояние. Той е безцветен газ с остра задушлива миризма. Газообразният амоняк се отнася към горливите газове с температура на самовъзпламеняване 650 0С. При повишено налягане се намира в течно състояние и като такъв се предлага в търговската мрежа. Налягането в бутилките и цистерните е 16 атм. При освобождаване на налягането, при интензивното изпарение на течния амоняк, парите образуват бял облак, който се издига на височина до 20-30 м. Вследствие на поетата влага от въздуха облакът отново се спуска близо до земната повърхност.
Ниско съдържание на амоняк във въздуха предизвиква раздразнение на слизестата обвивка на очите, лигавицата на носа, сълзене, кихане, слюноотделяне, гадене, главоболие. Високи концентрации причиняват обилно отделяне на сълзи и болки в очите, кашлица, задушаване, повръщане, силна възбуда, разстройства на дишането и кръвообръщението, сърдечна слабост. Течният амоняк или струя от газ при попадане върху кожата или в очите може да причини сериозни изгаряния.
Амонякът представлява непосредствена опасност от експлозия и пожар когато концентрацята му във въздуха е в граници: долна 15 об.% и горна 28 об.%.
Амонякът е силно токсичен за водни организми. Да не се допуска попадане в канализацията и водни басейни.''

# 268
шоколадче,
много добро мнение!
въпреки, че тук става въпрос за препарат на амонячна база

# 269
Похвалвам израелския препарат за стъкла Sano clear.

Общи условия

Активация на акаунт