Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 294
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Виждам, че е имало по подходяща тема за въпросите ми. Самоцитирам се и моля да ми отговорите  bouquet
Идвам пак с няколко въпроса, ще ви бъда благодарна да ми отговорите  bouquet
Ако се използват таблетки три в едно, пет в едно и т.н. трябва ли пак в отделенията за сол и гланц да се слагат такива.
На българския пазар освен Сомат и Калгонит има ли друго. Какво ще ми препоръчате - таблетки, прах или течен препарат.
Сега разгледах каталозите на метро, има 120 таблетки Сомат с новото му име Ф..... за 32лв. т.е. 0.27лв за измиване. Това добра цена ли е?

# 526
  • Стара Загора
Аз лично ползвам всичко по отделно. Сол препоръчват да се слага, за да работи добре машина ( в предните страници трябва да е обяснено)
Ползвала съм Сомат прах, Калгонит прах, Калгонит таблетки, Еко таблетките от Пикадили (10 лв и стотинки за 40 бр.) ДОбре мият горе изброените,  не смея много да експериментирам като съм доволна.
Калгонит таблетките някъде към 0,27 ст. излизаха от Метро ги купувам.
Всеки по голям магазин има и собствена марка препарати, които са на по - ниски цени. Медикс, Апта също имат препарати за съдомиялна машина.
Гел за измиване не съм ползвала.

# 527
  • Под кленовите дървета
Привет Simple Smile От днес си имам съдомиялна - малка, Мидеа
http://www.volta.bg/index.php?page=item&itemID=21415&categoryID=1071

Взех от Метро таблетки Медикс 5 в 1, обаче преди да прочета инструкциите и сега ми започват питанията newsm78
- преди първото пускане трябва ли да сложа сол отделно, след като в тези таблетки има сол? Има резервоар за сол, ама аз си мислих, че таблетките спестяват солта и гланца.
- каква сол трябва да сложа? Специална за миялна ли, каква марка? Снаха ми казва, че морска сол вършела същата работа newsm78
- гланц - какъв?
- може ли да се мият пластмасови купи в миялна, респективно пластмасови лъжици за сервиране (щипки за салата например)?

Ще съм благодарна на всички споделени мнения Simple Smile

П.С. Знам, че може да се мият и бебешки неща в съдомиялна след 6 месец на бебчо, но трябва ли да използвам по-меки препарати и какви?

# 528
  • София
Здравей и честито, със здраве да я ползваш  Peace.
- В темата е писано много за солта, ако се върнеш, ще откриеш съвети. Но като цяло е необходимо да се слага отделно сол в резервоара, особено ако си в район с по-твърда вода. Използвай специализирана сол (не морска) и компетентните съфорумци съветват да слагаме едра, а не дребна.
- Гланц, сол, прах, таблетки - каквито пожелаеш, с времето ще установиш кои ти харесват, т.е. кои мият добре и кои не. В тази връзка, не се презапасявай с огромни количества препарати. Купувай по-малко и различни, за да пробваш и да видиш разликите в измиването.
- Пластмасови купи и лъжици мия най-системно, нищо им няма. Чувала съм от приятелки да споделят за развалени пластмасови съдове, но явно не са били подходящи или са мити на високи температури.
- За бебешките неща не съм много сигурна, щото моя разбойник е почти на 10 г., но мисля, че био-препаратите за съдомиялни ще са подходящи.

# 529
  • Под кленовите дървета
Мерси Вени Simple Smile В магазина до нас имаше сол на Калгонит и Сомат, взех на Калгонит и дано да е ОК. После ще пиша как е минал първия опит с миялната Simple Smile

# 530
  • София
Аз знам как ще мине - ще си влюбена в електродомакински уред  Laughing! Калгонит не са лоши, не си сбъркала  Peace.

# 531
  • Под кленовите дървета
Тествах я и изми, обаче някак мазни седят чиниите, които са по-близо до вратичката и много мирише на препарат. Ама пуснах на кратка програма, която мие на 40 градуса с цяла таблетка, ще пробвам на нормална програма, която ми мие на 60 градуса, дали пак ще стои мазно. И намерих чатички неразтворена таблетка, защо така?

# 532
jasmin_veni, моето скромно мнение е, че за тази малка машина една таблета е много.
Неразтворената таблета явно е от ниския градус и кратката продължителност на програмата, затова и съдовете са неизмити, т.е. мазни.
В машината можеш да миеш пластмасови неща, но ако са от прозрачна пластмаса е добре да миеш с течен препарат, защото таблетите или праха надират.
Съдовете на бебето можеш да миеш в машината без проблем - купички, лъжички, чаши, пръстените на шишетата, дръжките им. Ако ще ползваш стъклени шишета - също. След като ги извадиш от машината можеш да ги изплакнеш само с вода, за да си напълно сигурна, че по тях не е останал препарат. Не е нужно да се ползват специални препарати, поне според мен. А и не знам да има такива.

# 533
  • Бургас
jasmin_veni, моето скромно мнение е, че за тази малка машина една таблета е много.
Неразтворената таблета явно е от ниския градус и кратката продължителност на програмата, затова и съдовете са неизмити, т.е. мазни.

От година ползвам моята машинка, но минали месец на два пъти ми се случи да намирам, 2/3 неразтворена таблетка, а аз използвам само измиваща програма, с висок градус. Rolling Eyes

# 534

От година ползвам моята машинка, но минали месец на два пъти ми се случи да намирам, 2/3 неразтворена таблетка, а аз използвам само измиваща програма, с висок градус. Rolling Eyes

Като чуеш, че капачето се отваря, отваряш машината и гледаш къде е паднало. Ако не падне на дъното, а се заклещи някъде, пада чак накрая и остава неразтворено.

Не помня какво съм писала в тази тема, но такаи така съм тук да си кажа  Laughing изпробвах почти всичко на пазара, сега съм на DM и съм изключително доволна, отделно прах, гланц и сол, около 0,08 лв. на цикъл  Simple Smile

# 535
  • Бургас

Като чуеш, че капачето се отваря, отваряш машината и гледаш къде е паднало. Ако не падне на дъното, а се заклещи някъде, пада чак накрая и остава неразтворено.

Другия път, ще я подслушам, защото аз като я включа и я зарязвам Wink

# 536
  • гр. София
Искам да споделя,че от години ползвам гела на Калгонит.Но се изненадах неприятно ,че в новата опаковка,която купих наскоро  е много по-рядък от обичайното.
Същато забелязах и с течен Рекс.
Има ли някой подобни наблюдения?

# 537
  • Стара Загора
САмо веднъж имах неразтворена таблетка - бях сложила голяма чиния точно срещу капачето и се беше отворило само на половина, таблетката си стоеше в отделението.

# 538
  • Ямбол
Откакто ползвам прах - всичко ми е разтворено. Дозирам според замърсеността и обема и ми излиза поне 2-3 пъти по-евтино.

# 539
  • София
Тествах я и изми, обаче някак мазни седят чиниите, които са по-близо до вратичката и много мирише на препарат. Ама пуснах на кратка програма, която мие на 40 градуса с цяла таблетка, ще пробвам на нормална програма, която ми мие на 60 градуса, дали пак ще стои мазно. И намерих чатички неразтворена таблетка, защо така?
Чери вече ти е писала,че за малките миялни се използва половин таблетка.Само ще добавя,че и моята миялна не измива добре на 40гр. и аз мия предимно на 65.Ако има загорели съдове и на 70гр.

Общи условия

Активация на акаунт