Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 289
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • 221B Baker Street
и аз изпробвах какви ли не таблети,но не останах доволна от нищо,докато не минах на прах,сол и гланц по отделно,и вече нямам проблеми.Най голямата ми доза за прах е 20 грама,аз дозирам според обема на чиниите и според програмата.Излиза ми сто пъти по-евтино и не хабя нерви.Марката на препаратите,които ползвам е Бинго,а машината ми е Кенди.

# 541
  • Под кленовите дървета
снощи я тествах втори път с половин таблетка на 60 градуса и съм супер доволна - изми всичко перфектно и не мирише на препарат. Направо се влюбих в машинката и в мисълта, че няма да прекарвам по един час дневно на мивката Simple Smile Сега ще чакам и мъжа да я оцени по достойнство като дойде бебо Simple Smile
Обаче сега друга дилема. В упътването пише че има разпръсквател на препарата, който се намира под капачката за гланц и е със скала от 1 до 6. Скала наистина има, ама няма нищо което да може да се върти - в смисъл има една капачка, която явно трябва да се върти, ама не ще newsm78 Върти се само капачката за гланца - тя се отваря и затваря и това е. Питах една приятелка, която също е с Мидеа, но голяма и каза, че са го оставили на фабрични настройки. И аз мисля засега така да я оставя, още повече, че много добре ми се измиха мазните тигани, ама пусто любопитство ме гложди hahaha
Някой има ли опит с Мидеа?

# 542
  • Ямбол
jasmin_veni, това ти е скалата за гланца. Фабрично при мен беше оставен на 2 степен, при мен също са до 6, а и моята е мидея, но голяма. Пробвай с широка отверка или стотинка да го завъртиш, аз така го въртя и си го настройвам на 3 или 4, но при нас е твърда водата и затова. При вас в София доколкото знам е мека и може да го оставиш така или да го намалиш на 1. Ще си прецениш според ефекта, който целиш.

# 543
  • Под кленовите дървета
Мерси за отговорите Simple Smile  bouquet Ще го завъртя на 1 Simple Smile

# 544
Искам да споделя,че от години ползвам гела на Калгонит.Но се изненадах неприятно ,че в новата опаковка,която купих наскоро  е много по-рядък от обичайното.
Същато забелязах и с течен Рекс.
Има ли някой подобни наблюдения?
Гелът на Калгонит си е ок, ползвам го често, често и купувам.
Всъщност това, че е по-рядък не е никакъв проблем, пак си мие добре, нали?
За Рекс-а не знам, не купувам.

# 545
  • гр. София

Аз от две години съм само на гел,защото това ми се видя най-удачния вариант.Аз съм с малка съдомиална Бош и една таблетка ми е много.
Обикновено купувам най-малко по две опаковки гел,за да не го мисля дълго време. Grinning
Определено по-рядката консистенцията ми направи впечатление,но съдовете като цяло са си о.к.

# 546

Аз от две години съм само на гел,защото това ми се видя най-удачния вариант.Аз съм с малка съдомиална Бош и една таблетка ми е много.
Обикновено купувам най-малко по две опаковки гел,за да не го мисля дълго време. Grinning
Определено по-рядката консистенцията ми направи впечатление,но съдовете като цяло са си о.к.

И аз съм много доволна. Преди ползвах таблетки но ги режех защото идваше много ( миалната е за 9 комплекта)  но дега като открих гела съм много много щастлива.    Laughing

# 547
  • София
Днес ходихме до Карфур и да споделя,че освен Калгонит,има Кларо,Фрешактив/които само в Пикадили се срещаха в последно време/ и Астониш.

# 548
Да попитам нещо-ако настройката на солта е на минимум,има ли опасност от повреда на йонообменника,при положение,че водата в района ми на живеене(Пловдив) е средно-твърда?Сол винаги слагам,но за да нямам бяло по чашите солта е намалена до минимум-1.Също и за гланца-ако е на минимум,машината все пак ще си пуска ли по малко гланц или спира подаването?Модела е Електролукс ESF 2410 -малка.При нея настройката на солта е електронна от 1 до 10.

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 23:52 от krasiika

# 549
Водата в Пловдив не е ли много твърда?
Ако е така степента на солта трябва да е настроена поне на 2.
Присъствието на сол в резервоара, ще предпази машината. Лошо е ако няма никаква дълго време.

# 550
Водата в Пловдив не е ли много твърда?
Ако е така степента на солта трябва да е настроена поне на 2.
Присъствието на сол в резервоара, ще предпази машината. Лошо е ако няма никаква дълго време.

Водата в Пловдив се води средно твърда.Сол винаги сипвам,още от покупката,при всяко светване на индикатора сипвам,едра сoл,без значение на марката-гледам само да е най-евтината.Въпросът ми е ако настройката на солта не отговаря на твърдостта на водата,т.е е на минимум,а не на колкото трябва по принцип, дали ще се повреди йонообменникът-все пак сол има.

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 23:58 от krasiika

# 551
  • Пловдив
Аз да питам нещо странично от препаратите,но пак свързано със солта.Моята амшина е голяма на Горение,супер доволна съм,но забелязвам нещо и ми е странно,та да питам при вас така ли е? В отделението за сол,всеки път когато го отворя да допълня все има вода в него,тоест отдолу си има сол,а отгоре вода,почвам да пълня,водата си излиза и се напълва отделението,но така и не мога да разбера това нормално ли е  newsm78

# 552
При всяко сипване на сол е нормално да излиза вода от резервоара, т.е. в резервоара винаги има сол и вода. Като свърши солта има само вода.

krasiika, присъствието на сол в резервоара няма да позволи йонообменникът да бъде повреден, независимо от степента на твърдост на водата и позицията за настройка на солта.

# 553
  • Ямбол
Аз искам да изкажа разочарованието си от прах Финиш. От доста време съм преминала на прах, че първо е по изгодно и второ - по-лесно за дозиране. Отделението ми за прах побира около 20мл и малко отгоре. Досега съм слагала все 20, а понякога и с по-малко пак е бил добър резултатът. Преди Финиш ползвах ДМ-ския прах и Сомат. Реших да си взема този Финиш и без да обърна внимание на дозата сложих както обикновено - 20мл. И резултатът беше плачевен - полуизмити съдове. Побеснях. Как може, нали уж това е висок клас в препаратите. После зачетох в етикета - трябвало да се слага 40мл, а при много замърсени съдове и повече. Е, мерси, не стига, че е скъпо, че и с двойна доза още по-скъпо ще ми излезе. Отделен въпрос е как едва се побираше в отделението за прах тази огромна доза. Едва го изтраях да свърши и отново си взех от ДМ - разлика не виждам, само в цената - три пъти по-евтин и два пъти по-малка доза.
Повече Финиш няма да си купя.

# 554
И аз си мислех, че в Пловдив е много твърда водата  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт