Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 270
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Някой знае ли дали има прах или гел Фриш-актив и на каква цена са?

# 556
Ползвали ли сте био-таблетки и харесват ли ви?Напоследък много гадно ми миришат всички препарати и се чудя дали да не ги сменям?

# 557
Ползвали ли сте био-таблетки и харесват ли ви?Напоследък много гадно ми миришат всички препарати и се чудя дали да не ги сменям?

Аз ползвам Грюн грийн.
Много ги харесвам, миришат свежо. И най-важното - не замърсяват води и почви.

# 558
В Биомага има ли ги?

# 559

Вероятно.
Аз ги купувам от Пикадили.

# 560
Явно никой не ползва Фриш актив и не може да ми отговори...

# 561
Аз съ ползвала,какво конкретно питаш?
В Карфур са пуснали капсули Fairy.

# 562
Аз лично ползвам продуктите на Фреш. Миялната се държи перфектно и мие съответно перфектно. Сол и Гланц - отделно. Препарата ми е под формата на прах. Сипвам си известно количество (според мръсните съдове) и натискам бутона. След 45 мин всичко блести.

# 563
  • под течащия покрив
   На каква цена са?

# 564
   На каква цена са?
ох, не мога да ти кажа точно. Около 10 лева бяха 20 капсули, но аз не купих, скъпи ми се видяха, а и ползвам други, биоразградими.

# 565
Въпрос за дозировките:

Какъв е показателят как да дозираме гланца?Как решавате колко гланц да ползва миялната?При солта-това е твърдостта на водата.А при гланца кое е определящото?

# 566
Отговарям ти в тази тема: гланц не ползвам от много време. Машината ми суши идеално, излизат кристални чаши и съдове и реших, че колкото по-малко химия ползвам, толкова по-добре.
Когато ползвах, бях настроила скалата на 2. На коя степен да сложа дозировката на течността за изплакване ми показа машината след измиването. Пробвах на 4-те възможни степени, на 2 беше най-добре. Така и го оставих.

Утре ще си потърся книгата за експлоатация на машината. Там подробно беше обяснено защо и колко гланц.

Ето: Proper dosage of the rinse aid improves drying.
If drops of water remain on the dishes or spotting occurs, turn the dosage adjuster to a higher setting.
If, on the other hand, the dishes have white streaks, then turn the dosage adjuster down to a lower setting.

Имаш ли нужда от превод?

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 22:11 от Sourcherry

# 567
Отговарям ти в тази тема: гланц не ползвам от много време. Машината ми суши идеално, излизат кристални чаши и съдове и реших, че колкото по-малко химия ползвам, толкова по-добре.
Когато ползвах, бях настроила скалата на 2. На коя степен да сложа дозировката на течността за изплакване ми показа машината след измиването. Пробвах на 4-те възможни степени, на 2 беше най-добре. Така и го оставих.

Утре ще си потърся книгата за еспоатация на машината. Там подробно беше обяснено защо и колко гланц.

Защо си решила,че на 2 е по-добре от на 4?Излазоха най-бляскави ли,без петна ли?На 4 какъв беше ефекта?Не би ли трябвало на по-високата степен да са по-лъскави?

# 568
  • София
Гланцът предотвратява образуването на засъхнали петънца и капки от вода по стените на съдовете. При положение, че миялната суши идеално, както е писала и Sourcherry, аз също не виждам смисъл от употребата на още един химикал.
Но ако има следи по съдовете от водата, то тогава пробвай на различните степени и сама прецени коя е удачна за теб.

# 569
Ето за гланца, преведено от инструкциите на машината ми: Правилната дозировка на препарата подобрява изсушаването.
Ако капки вода остават по съдовете или се получи зацапване, завъртете регулиращото устройство към по-висока доза.
Ако, от друга страна, ако се образуват бели ивици, намалете дозата.

П.П. Петна по стъклото ме ориентираха да настроя дозатора на 2.
Можеш да пробваш и без гланц. Гледай само машината винаги да е пълна със сол и да улучиш правилния препарат.

Общи условия

Активация на акаунт