Великден отминава вече, гука и се смее Мартенското ни човече!

• 13 095
  • 273
  •   1
Отговори
# 225
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ИВАН НА МАМА ПОЛИНА13 И НА БОРИС НА МАМА МИЛЕНА ТН.

Момичета, много съм щастлива. От ехографския преглед резултатите са добри и няма нужда да носим ортопедични гащи. Камък ми падна от сърцето.

Лиза е пораснала, вече е 5100 г и 58 см. Обаче докторката й откри срастване на срамните устни и сега трябва да ходим в Майчин дом да й го махат...  Cry Според нея се дължи на мокрите кърпички, но аз почти не ги използвам, а във форума бях чела, че е от памперсите. И сега отивам да чета какво и как, а и да мисля какво да правим с тези памперси. Може би да пробвам с ЕБХ, не знам.  Sad  Sad  Sad

Петролна сонда, ти как почистваш между срамните устни с кърпичката?  Аз още в началото бях писала, какво ми препоръча нашето педи - да разтварям и да почиствам с тампон с преварена водичка. Правя го всеки ден след баня и всеки път след като е акала. Използвам тампон за уши, че ми е по-удобно. Не ми се вярва да е от кърпичките или от памперси.

# 226
  • Sf
Тинчето, аз я мия принципно при всяка смяна на памперса. Кърпичките ги ползвам колкото да обера акото преди да я измия. Сега чета в темата за срастванията при момиченца и там всички са на мнение, че е заради памперсите всичко това. Аз кърпичките ще спра да ги използвам, но както писах, и преди не съм се увличала по тях.

Разбира се, съвсем без памперси не знам дали ще можем да караме, но трябва да се оставя бебето максимално дълго по голо дупе.

Да не говорим, че според изследванията, стерилитетът и пикочните инфекции при младото поколение, което е израстнало с памперси, са се увеличили драстично.  Sad

# 227
Здравейте, да се отчетем и ние:
за 18 дни беше наддала малката 530 гр и 3 см,  
а сега за 13 дни-510 гр и 2 см-само на кърма сме.
Е, сметката излиза-за месеца има килото, което ни е нужно...

И аз съм в чуденка за тези ваксини. newsm78
 Имам роднини в чужбина,  работят във фармацевтична фирма и ме предупредиха преди време да не давам много ваксини накуп на бебето, а колкото може да се разбият като прием. Та затова онази пета`придобивка` на пентаксима малко ме тревожи, но пък и в думите за съхранението и срокът на годност на тези по ЗК има логика...  Rolling Eyes Ще му мисля още.  Thinking

# 228

Te_za какво имаш в предвид - спирането на Колиифа??

Имам предвид схемато от описанието: първо се спира на едно хранене после на второ и така до отпадането, а ако се симптомите на колики се появят се връща деването на капки.....малко сложно стана newsm78 та за това питах някой стигнал ли е до там?

# 229

Te_za какво имаш в предвид - спирането на Колиифа??

Имам предвид схемато от описанието: първо се спира на едно хранене после на второ и така до отпадането, а ако се симптомите на колики се появят се връща деването на капки.....малко сложно стана newsm78 та за това питах някой стигнал ли е до там?

От теб чувам за такава схема Shocked аз си ги давам като всички други капки, дори ги редувам с Инфакол.Спирам ги от раз и толкова...може би не съм права, но не забелязах никаква реакция у детето така че...

# 230
 Тинчето, много се радвам за резултата от ехографа. Вие колко месеца ги носихте? И аз искам като заведа Бела на контролен преглед да махнем гадните гащи, писна ми да я гледам с тях, да ги свалям и слагам, абе... Ама нали е за добро, почти непрестанно сме с тях.
 Поли, не знам какво да кажа за дърпането. Тя е яла от шише до сега само 2 пъти, което изискваше много упоритост и опънати нерви от моя страна. Сменихме позата и ядяхме само легнали, една до друга. Наистина така почти не се дърпа. От вчера започнах да я слагам пак нормално и тамън се зарадвах, че яде единия път прекрасно, и вечерта пак започна да нервничи и да реве. Като я изкъпахме я сложих на другата гърда пак легнали и хапна нормално и заспа. Направо полудявам на моменти. Дано има край тоя тормоз. Аз лично си го обяснявам с колики...понеже тя и преди се гърчеше, ама след горе-долу средата на храненето. А сега, понеже вече нали е мнооого по-голяма и сигурно свързва храненето с това, че ще я заболи коремчето, и когато е будна и нервна, не иска да яде от гърда. Което обаче не обяснява защо яде от шише... Иначе е много неспокойна на моменти докато спи- продължава да се гърчи, да ръмжи и да върти глава наляво-надясно... Обаче не плаче от това.

Днес извадих активната гимнастика. Сложих я в креватчето и оставих Бела да си лежи на нея. Не й обърна особено внимание, заспа си нормално. Изведнъж се разбуди със страшен рев- така почти не е ревала. Гушнах я да я успокоявам и докато я разнасях насам-натам, настъпих котката и тя ме одра:(( Изобщо голяма вечелба... Сега се чудя дали не се е разплакала така, защото се е събудила в непозната обстановка и да се е стреснала newsm78

За Пентаксима моята педиатърка ми каза да си я купя от аптеката в поликлиниката, за да не се занимавам със съхранение и транспортиране. За сега не мисля да й слагам други ваксини освен задължителните. И без това от сега тръпна при мисълта как ще понесе пентаксима другата седмица.

Като чета как ходите насам-натам...как само ми се ходи и на мен. Обаче ме е страх още да ходим надалече с дребосъка. И до село ме е страх да идем, а е само на 40 минути път. Ако някой уикенд случайно времето е топло и слънчево, сигурно ще се престрашим. Но пък за сега не се очертава такова време... Дали ще има слънчев ден някога Confused

# 231
KikiNiki искам да те успокоя че всичко това е от коликите.При нас беше абсолютно същото затова давах еспумизан 15 мин преди да ядем и така се успокояваше малко коремчето и ядяхме нормално. Абе просто трябва да издържиш тези кризи като си повтаряш че ще минат.При нас вече отшумяват и сега разбирам колко ми е добро детето - ами то почети не плаче. Успех

# 232
tzvetak-според мен не може да си бременна при положение, че кръвния тест е отрицателен. Най-вероятно докторката е видяла задържан фоликул. Надявам се, че всичко ще е наред.

# 233
  • София
Да се отчетем и ние след днешната консултация: Здрави сме, сложиха ни Пентаксим, малката доста си порева... За съжаление обаче след като от три дни имам подозрението, че кърмата ми намаля, защото на вечерните хранения малката се дърпа, извива се на дъга и реве, днес педиатърката го потвърди-дърпането от гърдата, последвано от рев е признак за липса на мляко в гърдата. И тъй като и не наддаваме много добре,трябва да я дохранвам. На първо време вечер ще и давам и кърмата, която изцеждам сутрин, за да облекча гърдите, ако и това не стига, започваме запасите от фризера и така...След това, ако не съм успяла да стимулирам лактацията и да увелича кърмата, най-вероятно ще преминем на АМ, колкото и да не ми се иска...
Иначе малката вече е 5160, 58 см ... На мен си ми се гледа добре, ама  Rolling Eyes
Моля да споделите какви начини за стимулирне на лактацията знаете и сте пробвали и установили като ефективни...Аз от вчера пия по 2 чаши от чая на ХИПП, по половин литър от българския лактогонен чай, сутрин ям мюсли с кис. мляко, пийвам и айрян и мин. вода...За храненето-закуска, обяд и вечеря...

Иначе да ви важа при мен кърмата намаля от стрес...Явно си е истина, че спокойствието и почивката са най-важни за кърмачката  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 08 май 2008, 14:53 от desitka*

# 234
Ние бяхме на консултация днес.
Поли е станала 4,490 кг. и 57 см. Това значи, че е наддала 1 кг. и е пораснала 4 см за един месец. Докторът ни похвали, а и аз мисля, че е добре - само на кърма е.

Нашият доктор препоръчва Пентаксима. Според него няма странични ефекти, защото с нея се вкарват готови антитела, а не жив или умъртвен вирус, както е с ваксините от касата.

# 235
  • София, Борово
Чили, давам Беби нос по 4 капки 3 пъти на ден.
За Пентаксима - купихме 3-те за 180 лв - т.е. по 60 лв на доза. Не сме я транспортирали по специален начин, просто се съхранява в хладилник. Утре ще ни ги бият, та аз от сега съм се притеснила.
Петролна Сонда и аз търся голям леген за плуване. Ако намериш моля да споделиш, че и ние ще се учим да плуваме Grinning
За колиефа- и на нас спря да ни действа и аз го спрях от раз.
Честити месечинки на Иван на Поли13 и Борко на МиленаТН.

# 236
Мами от Пловдив знаете ли ортопед в Кичука?
Някой ходи ли при някой от тези тримата-Чолаков,Токмакова,Янакиев?
Ние днес поспиваме по 20-тина минути и после неможем да си намерим удобна поза и само мрънкаме.Итова време вече така ме дразни.
Айде чао,че"мойта песен"почна!

# 237
Здравейте и от нас!
За протокола-вече сме +1кг и +6см Grinning,каза,че за кърмено бебе е доста и да спра едното нощно хранене Joy,ама няма как да стане,че малкия мъж ще протестира с всички сили!
Ваксина още не ни е слагала доки,но за втората е твърдо за Пентаксима!
Честити месечинки на Иван на Поли13 и Борко на МиленаТН!

# 238
Тинчето, много се радвам за резултата от ехографа. Вие колко месеца ги носихте? И аз искам като заведа Бела на контролен преглед да махнем гадните гащи, писна ми да я гледам с тях, да ги свалям и слагам, абе... Ама нали е за добро, почти непрестанно сме с тях.

Kikiniki, ние носихме гащите месец и половина. Един месец номер едно и след преглед на ехографа педито ми каза да ги носим още две седмици, но да купим номер две. Стискам палци много скоро и вие да изхвърлите вашите в коша за боклук.

Забравих да ви се похваля, че на Гергьовден бяхме на черква и купихме на малката два балона, от тези, които се пълнят с хелии - едно пате и един папагал. Отначало си мислехме да не ги взимаме, че малката може да се уплаши, защото са доста големи, но бяхме приятно изненадани. Тя толкова им се радва. Смее им се, гука им и маха с крачета и ръчички. Но те вече започват да спадат и се чудим какво друго да й измислим за забавление, че тези, които са над леглото, не й задържат вниманието много дълго.

За плуването на бебчетата - толкова ми се иска и в нашия град да има нещо такова. Най-вече, защото Лили обожава водата.

# 239
здравейте, ние отдавна не сме се включвали, но това е защото сме от отбора на ревливите. опциите са две: или сме по цял ден навън, независимо от времето, или ако е съвсем лошо /като днес-заваля ни бая дъжд/, сме на ръце, ревем и единственото спасение е цица ... ама не през 3 часа ами ако може нон стоп. Залъгалки, биберони с чай, вода ... твърдо не, почва още по-силен рев и червенеене, кашляне и пр. Crazy

затова пък навън ни е екстра, айде да се оправя вече това време! и ние се радвахме, че са ни пролетни бебетата, то зимата имаше по-хубави дни Rolling Eyes

и няма как да не ви покажа една много сладка снимка с мама Лорисита и бебе Емили ... ние сме си все навън и добре, че сме на близо, защото за нас няма лошо време и се разхождаме предимно заедно, много е приятно Hug

нашите две госпожици са много чувствителни на тема спиране на возене, затова обикаляме като гламави Joy спрем ли, то се започва бутане напред назад, ако някой влезе до 00 или му се наложи нещо да спре, другия бута двете колички. В резултат на това - пазарувам си аз във Фантастико, а татко и бебе чакат отвън, в един момент се усещам, че си бутам количката напред назад, тази пазарската Laughing Embarassed Laughing ..луда работа.

за ваксините, ние ще слагаме пентаксим
за кенгурото, вчера с Лора ги разхождахме двете така и си поспаха сладко, малко боли гърба после
за почивките и ние се стягаме да отидем някъде в най-скоро време

щях да пиша и други неща, но оставям за следващия път Stop

Общи условия

Активация на акаунт