Великден отминава вече, гука и се смее Мартенското ни човече!

• 13 095
  • 273
  •   1
Отговори
# 240
  • Sf
Дианче, легенът трябва да е 80х30 минимум. Такива имало в Метро, но на мен не ми е удобно да ходя дотам и взех от Джъмбо един надуваем басейн 149х35, мисля че ще е ок.

# 241
Честити месечинки на Иван на мама Поли иБорис на мама Милена. Да са ви здравички,послушни и много весели.

Полим, съхраняваш Пентаксима на вратата на хладиника,може с термометър до него(2 до 8 градуса)Ако е топло или ще го носиш повече от 30 мин.(толкова му трябва, за да се темперира преди поставяне), го носиш в термос, термобокс или с охладител.
desitka, за кърмата- и при мен пак намалява.Аз също ям овесени ядки,но спрях чая на ХИП, защото не ми помага.Ефект при мен има само чиста вода и то в големи количества - 4-5л на ден, а това е много трудно, когато излизаме, особено ако съм сама.Прясно мляко също помага и въпреки съветите да се сведе до минимум при кърмене, аз пия по 1-2 чаши.Ям и сурови бадеми,но почти нямам време за редовно хранене Cry.
Петролна Сонда, ти виждаш ли го това срастване и кажи за какво да следим.Дано се справите бързо и безболезнено с проблема.
Колийфа го спрях от раз,защото не ни помагаше.От схемата, за спиране, има смисъл, ако действа и за да не се възобновят коликите.
КикиНики, Неса също мята глава и маха с ръчички докато спи,все едно сънува кошмар и това продължава доста.Аз се опитвам да й говоря и галя по главичката и ръчичките, за да се успокои, но помага само като я гушна или спи върху корема ми.Чудя се на какво се дължи това.Не би трябвало да е стресирана.Много гушки за твоята сладурка и дано да е спокойничка и да папка хубаво.

# 242
  • Sf
galinana, входът във влагалището не се вижда - има малка ципа, която пречи. Вижда се съвсем ясно.

Оказва се, че проблемът е много често срещан и ако не се хване навреме, може да доведе до сериозни неприятности. Аз знаех за тази опасност отпреди и проверявах редовно. Във форума прочетох, че слепването може да стане много бързо и явно е така, защото съм пропуснала само последната седмица да следя.

Превантивните мерки са - да се третира минимално с парфюмирани кърпички, сапуни, душ-гелове - повече с вода. Добре да се подсушава, да се сменя редовно памперса - т.е. да е по възможност по-често сух. И последно, да се намазва входа на влагалището отвън с мазен крем - като вазелин, защото мазното не позволява да се слепят.

Това е поне което изчетох тук и по други форуми. Ако намеря нещо по-различно, ще ви информирам.

Само да добавя, че аз все пак съм компилирала само четеното от форуми. Най-добре ако видите нещо такова - отидете на лекар. Знам, че го знаете, но все пак да си кажа. Дано не се случва.

Последна редакция: чт, 08 май 2008, 21:48 от Петролна Сонда

# 243
# 244
И аз се интересувах от плуването и доколкото разбрах след 40-я ден може занимания в къщи,ако няма вана мамите от форума ми казаха,че може 50 литров леген от Метро

# 245
Ох, ние пак имаме проблем с яденето от гърда  smile3511 Направо вече ми идва да се гръмна.
Тъкмо се радвах, че вече сме си само на гърда, че суче добре и всичко си ни е наред, дори си се кърмим навън и... пак проблеми. От 1-2 дена от време на време (не на всяко хранене) малката ми прави въртели - започва да си суче добре и в един прекрасен момент като отвори една уста и рев, рев, рев... Направо се задавя от реване, а цицата и е в устата. Първо реших, че може да нямам мляко и тя за това да нервничи, но като си стисна гърдата и излиза. Друго, което ми хрумна е, че може да изсуква лесното и после като трябва да дърпа по - силно да я мързи и да си иска шишето. Сега си мисля да не би да е и от коликите като при някои от вас, но тази вечер плака, плака и накрая като и дадох шишето си се нахрани нормално без изобщо да мрънка. Не знам вече какво да я правя, ще се побъркам от това непрестанно мрънкане, направо ще ми се скъса сърцето. Искам си бебето от първите дни, къде изчезна  smile3514 Толкова беше кротка и добричка...

И още нещо - какво е мнението ви за нощното хранене? Кога и как трябва да се маха? Дали ни е рано още да мислим за дълги почивки или е по - добре докато е още малка?

Хайде лека нощ и целувки и прегръдки от нас  Hug  bouquet

# 246
  • Sofia
Здравейте! Ние с Алекс искаме да честитим всички празници и да се извиним, че го првим толков късно!
Изгубихме се доста, причината е, че като сме вкъщи нямам никакво време. Алекс нещо киселееше и искаше повече внимание и носене на ръце, гушкане.
Ние ходихме до Сандански за два дни. А сега по празниците първо в Ямбол за 4 дни, после до Несебър за седмица и хайде пак в Ямбол за 2 дни. Малко се побърках от събиране на багаж, опаковане, разопаковане...но беше хубаво. Малчо понесе добре самото пътуване, но на всяко ново място си поплакваше първия ден повечко и си искаше постоянно гушкане.
Кикиники, много ме е яд, че сте идвали в Банкя, а не се видяхме. Който идва да казва, да пише на лични и т.н.- вече ще влизам тук всеки ден.
Да се отчетем - вече сме 5.150кг, 61 см. (според неонатоложката, а според педиатърката сме 57.5см). newsm78. Утре ще го премеря с ролетката да видя колко ще ги изкарам аз.  Joy Ходихме на ортопед в Токуда, прегледаха му на ехограф бъбреците и главичката и си е здравичък.  Grinning Сложиха му хепатитната ваксина. Много плачка милото, чак на мен ми се дорева като го гледах и гушках.
Сега чакам резултатите от носния секрет, да видим избавихме ли го ог стафилококите.
Много дълго стана, но мноого дни не съм ви писала и много ми липсвахте.
Мами, по колко грама трябва да хапват мъниците  през 3 месец?
Кикиники и Алекс се опъваше така при хранене и сега го прави от време на време - но си мисля че е от коликите. Като го заболи коремчето след като е папкал 1-2 мин и почва да се дърпа и да плаче, даже и млякото което му е в устичката го плюе. Ние няколко дни се хранехме през 2 часа, защото не се нахранваше добре.

# 247
ох Пентаксима и ние май ще го сложим във Вита, не ми се занимава с пренасяне и съхранение, а те там си го имат. Само не знам как стои въпроса с личния картон, нали се отбелязва там, а пък той ни е при държавната педиатърка.

За нощното хранене аз мисля, че не трябва да се изключва насилствено, а когато детето само си покаже, че няма нужда. Това обикновено става около втория месец. Али сама си спря яденето в 3 часа. Постепенно удължаваше часовете на сън и сега се буди чак сутринта.

# 248
  • Sofia
Ще ми кажете ли защо обсъждате пластмасовите шишета? Мислех да прочета цялата тем, но очите ми се затварят вече. Ще гледм да наваксам утре, но се притесних сега. Да не са вредни или знам  ли какво? И ние сме с пластмасови на Чико-стандартни, широки и кривите против колики, с каучукови биберони най-мъничката капчица.. И едно пластмасово на Авент със силиконов биберон. Имам и едно стъклено, но в него много бързо изтиват нещата и почти не го ползвам.
А какво за плуването? Че пак не мога да намеря началото на темата.  Embarassed

# 249
Добър вечер.
Честити месечинки на бебчетата.
Рони Бони , Петролна сонда благодаря ви за отговорите  Hug
Петролна сонда много се притесних за това срастване  ShockedНе знаех за него а нашето педи няма как да знае дали има срастване защото никога не я е виждала гола защото ни тегли по памперс  #Cussing out Писна ми вече за какво ми е тази педиатърка като за нищо не ме информира,ако не бяхте вие изобщо нямаше да знам за това нещо ,а и за много други неща.Човек има желание да прави най-доброто за детето си,ама няма как да знае всичко и затова са педиатрите уж  #2gunfire Като ви чета как вашите педита ви обяснявали на дълго и нашироко за ваксините и за други неща направо ми идва моята да я  #2gunfireТа тя дори не ни помни последния път като влязохме в кабинета ме пита  -Това Виктория ли е,а аз не Натали е.
Извинете ме че пак ви занимавам с моите ядове,но така ми олеква
Днес се обадих на ортопеда да запиша час и ми записаха чак на 11.06 направо незнам как ще чакам до тогава.
Къдричка снимката е много сладка да ги цункате двете мадами

# 250
  • София
здравейте и от нас на българска земя. Mr. Green
 Бебо понесе много добре пътуването-беше много весел и си гука и си спинка.
 Ваксината Ротатея я понесе много добре-нямахме никакъв проблем,за разлика от задължителната.Бебо беше 6,400 вече.
Петролна Сонда,ние също гледахме такава люлка клато вашата-пак беше 10 евро,но реших,че е твърде малка за нашият слон.

Аз съм решила да заведа бебо да го видят и тук.В събота ще ходим в Токуда при Масларска.
 Утре сме на сватба-дано мъника се държи добре и не реве.

# 251

За нощното хранене аз мисля, че не трябва да се изключва насилствено, а когато детето само си покаже, че няма нужда. Това обикновено става около втория месец. Али сама си спря яденето в 3 часа. Постепенно удължаваше часовете на сън и сега се буди чак сутринта.

И аз така мисля, ще чакам той да се откаже....

И ние имамае поблем с храненето, от 1та гърда е много кърма и той спира за почивка, оливаме се, дразни се, от другата пък е малко #Crazy
Продължавам да се притеснявам дали ми стига кърмата....няма едно с едно ядене да са еднакви Mr. Green или 5 мин или 40....

# 252
  • София
Жори още си яде по 7 пъти и това си е.Ноще ме буди в 4 или 5 и не заспива,докато не си изяде.

Момичета,сещате ли се ,как се казваше магазинът за бременни до Майчин дом?

# 253
И ние понякога ядем 7 пъти. Последното му ядене е в 9 часа, през ноща се буди между 4 и 5часа.
И ние днес бяхме на консултация, Дани е вече 6.320кг, за 1 месец е наддал с кило и 100гр.
Зори,гоним ви с 80гр. Laughing Joy Ама вие сте и по големи с 2 седмици Laughing

# 254
Здравейте и от нас!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ!
И ние бяхме на гости малко по празниците и да ви се оплача - понеже си нямаме креватче там, спахме на ъглово и бебка падна. Слава богу нищо и няма, но доста се изплаших като видях, че я няма на леглото и е по коремче на земята. Още немога да си го обясня как се е извъртяла и е паднала и се обвинявам много  Sad това ще ми е обица на ухото
Оххх, влюбих се много в люлката на Петролна сонда, до сега съм се ровила в сайта им, но няма доставка до България  #Cussing out, опитах и от Amazon.com да поръчам, но защо ми дава и там, че неможе....нали някой си беше поръчвал нещо от там Sad
Петролна сонда, много ме притесни за това срастване, срам ме е да си призная, но не съм чувала за това до сега че го има и като се събуди Дари веднага ще я проверя....дано се оправите много скоро вие  Hug
Ангелче, добре сте ни дошли  Hug

Общи условия

Активация на акаунт