Ето ни и нас - АПРИЛки!!!

• 13 557
  • 311
  •   1
Отговори
# 255
  • In someone's dreams
Здравейте и от нас в новата тема! Да се разпишем, че тя вече почти свършила  Party

Първо честито на всички нови мами! Да са им здрави и засмени малките беболинчовци!

Аз най-редовно си чета и имам усещането, че абсолютно едни и същи проблеми и мисли имаме всички в определени периоди от време. Имам предвид коликите, акото, татковците /които на всички ни е идвало да  #2gunfire /

Аз обаче се притеснявам, че Хриси още е с жълтеничка. На консултацията педиатърката ни каза, че е възможно да го държи и до 50-тия ден и също така да му даваме подсладена вода мин по 150 мл на денонощие. Той милия изпива едва 50-60 мл и след това му е много зле яденето. Дали заради тази пуста вода не му минава, вече не зная. В петък пак сме на лекар за ваксините и не знам ако е жълт още дали ще му ги сложат. Ох винаги има за какво да се притеснявам. ИМа ли и други с такава дълга жълтеница и вземате ли някакви специални мерки?

# 256
Помня една много проста формула за количеството АМ от баткото- месеците на бебто + 100! Ако е на 1 м. - яде 110 гр. Ако е на 2 м. / навършени/ яде 120 гр... и т.н. Това на 3 ч!
А ние тая нощ бъркахме пак АМ  Rolling Eyes малее голяма лактационна крлиза се задава, взех пак да пия церукала / поне помага/ !

# 257
  • Пловдив сега England( Farnham)

Здравейте от нас  Hug!

Честита нова темичка , вече в Родени !!!!

Честито на новите мами и на тяхните малки слънчица!

При нас нещата са като чета са същите като при вас- силни колики, кокорим се и ревем.Вечер  почти до 12-1.00ч през ноща огласяме къщата . Иначе си хапваме добре(кърмим се   Heart Eyes)
 Не съм писала отдавна от липса на време и поради друга ужасна случка( дядо ми почина миналата събота Cry) и след случката с Ася , умората , недоспиването и справянето с всичко сама ми дойде в повече. Сега пък в петък ще си имаме гости от БГ за 15дни и пак ще съм във вихъра- да ги разходя и да се оправям с другите всекидневни неща ooooh!. След тях други гости, пак за 10 дни и след тях още едни за 1 седм. Whistling #2gunfire. Но мисълта , че си отивам после в Бг ме крепи много Heart Eyes Mr. Green.

За запека, тук ми казаха безотказен метод- един капкомер портокалов сок на бебо и се разминава с терм. в дупето Peace.Действаше при Пами като беше бебе. За сега нямам такъв проблем с Дани, но....  Знам , че някой ще каже, че е цитрусов сок и че..... но е по препоръка на GP-то.

Ето и аз се оплаках, да ми олекне, сори за което, но няма къде другаде.

П.С На мен татито много ми помага, когато се е в къщи, немога да се оплача, но пак мрънкам Embarassed

# 258
Ейййй - момичета - днес наййййй-накрая мама Vanyaivan ми писа хууубав sms - има си момченце Боян, 49 цм, 3150 - раждането е било дълго и трудно но сега мама и бебо Боян са си добре...Писала ми е още в 8,21 но чак сега видях - и тъй като никой още във форума не е писал за това - предполагам, че мен ме е избрала за вестителка...Съжалявам, ако съм изпреварила някой...Мисля че с това дъъългоочаквано бебе и вчерашната хубава новина за Галиво май априлската дружина съвсем се заформи...Копй чака още???
Реина - естествено, че ще те извикаме и теб за Павловската разходка...Ако искаш пиши на лични и си дай телефона - срещата засега е в 13,00 пред Фантастико на Бъкстон...
Всеки друг е добредошъл!!!

# 259
Добро утро
Аз съм на път да лудна , момичета  Sick
Дамян като се събуди и почва да плаче - това добре - гладен е - давам му да яде и има покой около 15-30 мин, След което се започва един луд рев - НОН СТОП !!! Давам биберона - 5 мин и го плюе иначе го успокоява ....и ПАК един кански рев!!!! Няма време, в което да е буден и да не реве  #Crazy   И при вас ли е така ??? Или наистина почвам да си мисля че нещо му има на това дете  Cry   Вече ще лудна - чувствам се като парцал.....

И вашите ли плачат така?? РАзкажете при вас как е ? ПОчвам силно да се съмнявам че това са колики  Cry

хубав ден    bouquet

И ние сме така от 4-5 дена. Ще побелея.....

# 260
Здравейте и от нас в новата тема! Да се разпишем, че тя вече почти свършила  Party

Първо честито на всички нови мами! Да са им здрави и засмени малките беболинчовци!

Аз най-редовно си чета и имам усещането, че абсолютно едни и същи проблеми и мисли имаме всички в определени периоди от време. Имам предвид коликите, акото, татковците /които на всички ни е идвало да  #2gunfire /

Аз обаче се притеснявам, че Хриси още е с жълтеничка. На консултацията педиатърката ни каза, че е възможно да го държи и до 50-тия ден и също така да му даваме подсладена вода мин по 150 мл на денонощие. Той милия изпива едва 50-60 мл и след това му е много зле яденето. Дали заради тази пуста вода не му минава, вече не зная. В петък пак сме на лекар за ваксините и не знам ако е жълт още дали ще му ги сложат. Ох винаги има за какво да се притеснявам. ИМа ли и други с такава дълга жълтеница и вземате ли някакви специални мерки?

И ние ,мисля , че имаме още жълтеница , защото бялото на очите му е още бледо жълто.И Косьо не пие глюкозата.

Ей , най-накрая , честито бебче на Vanyaivan !!!!

# 261
  • София
Добро утро
Аз съм на път да лудна , момичета  Sick
Дамян като се събуди и почва да плаче - това добре - гладен е - давам му да яде и има покой около 15-30 мин, След което се започва един луд рев - НОН СТОП !!! Давам биберона - 5 мин и го плюе иначе го успокоява ....и ПАК един кански рев!!!! Няма време, в което да е буден и да не реве  #Crazy   И при вас ли е така ??? Или наистина почвам да си мисля че нещо му има на това дете  Cry   Вече ще лудна - чувствам се като парцал.....

И вашите ли плачат така?? РАзкажете при вас как е ? ПОчвам силно да се съмнявам че това са колики  Cry

хубав ден    bouquet

И ние сме така от 4-5 дена. Ще побелея.....

И ние...направо не знам какво да правя...Аз (като бабите ) все си  мисля, че е галден и му тъпча цицата в устата. Ама взе да връща...та си мисля, че не от недояждане.

Milenni, Косьо също е жълтичък още. Телцето му се изчисти съвсем, но бялото на очичките жълтее, а и лицето му е жълто. Все се вторачвам в него и си викам : "Ми ако не е жълтеница...а недай си боже нещо друго". Иначе като ходихме на консултация (най-вече с цел да го премерят), педито вика, че се е изчистил...Телцето - да, ама лицето  newsm78 Тя не че жената можеше да му види цвета на лицето...той се дра доста (заведох го гладен за меренето) и се беше бая зачервил.
Иначе, доколкото съм чела, жълтеницата и без подсладена вода минава . Peace

# 262
  • Варна
Здравейте от нас!

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ, ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧОВЦИТЕ, МНОГО РАДОСТИ И МАЛКО ТРЕВОГИ ПРИ ТЯХНОТО ОТГЛЕЖДАНЕ!!!

ДА ВИ ПОЧЕРПЯ ВИРТУАЛНО, ДНЕС СЪС МИЛОТО ИМАМЕ ГОДИШНИНА ОТ СВАТБАТА:
newsm38  Party Time Tada

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 13:58 от Alokazia

# 263
  • Русе
Честито дългоочаквано бебче на Vanyaivan   bouquet .Да и е живо и здраво и само да радва мама и тате !!!

Alokazia  честита годишнина !!!Още много,много години семейно щастие   bouquet

# 264
  • Варна
Честити момченца на Galivo и Vanyivan! Да са живи и здрави и само поводи за радост да дават на близките си!

Честита годишнина на Milenaq и Alokazia! Желая ви дълги години щастлив семеен живот!

коликите за сега ни подминават, да чукна на дърво. Обаче такива газове пуска милата, направо да не повярваш, че идват от такова малко същественце. А в същото време прави една такава невинна физиономия.  Laughing

за кърменето ние сме на поискване, обаче има периоди, в които доста често си иска милата. Не толкова че е гладна, ами за успокоение. От няколко дни забелязвам, че след като суче 5-7 минути почва да се опъва назад. Вдигам я да се оригне и след това вече по-спокойно си дояжда. Гърдите ми вече са по-меки, което си е голямо облекчение. Втвърдяват се само като наближи време за хранене или след като засуче фъстъчка.
Да реве почти не я оставяме - или я вдигам на ръце, или я местим в друга стая да поразгледа обстановката или й давам да суче. Това последното винаги я успокоява. Не се притеснявам да не я прехранвам, защото когато не е гладна суче малко, пък и аз й давам гърдата, откъдето е яла последно.  Peace

за запека
Най-невинното средство е термометъра в дупето. Аз не бих давала портокалов сок заради риск от алергии (в рода ни има алергични).

за слинга   ей много ми е удобен. Днес например Невена искаше на ръчички, сложих я в слинга и тя почти веднага заспа. Успях да си наготвя и да простра една пералня. За навън още не съм го пробвала.

# 265

за слинга   ей много ми е удобен. Днес например Невена искаше на ръчички, сложих я в слинга и тя почти веднага заспа. Успях да си наготвя и да простра една пералня. За навън още не съм го пробвала.
Това всичкото с бебето ли го свърши  Rolling Eyes ;
Ейй най накрая и аз качих снимки в албумчето! Peace Но се оказа че няма ни една с мама  Confused Още днес ще коригирам това!

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 14:50 от veni-b

# 266
Честито синче на Vanyivan, да са живи и здрави!!!
Честита годишнина на Алоказия!
Ние пак сме с пъпки по бузите-червени, нямат бял връх, но няма да ги мажа с нищо! Naughty само и мия личицето с вода или с кърпичка напоена с вода, както каза че прави Петя!Аман от тия пъпки ви казвам ! ooooh! Tired Face
за спането през деня все по-рядко спи, през повечето време като няма колики само си стои и гледа в леглото, добре че и ние сме с 8мото чудо шезлонгът че иначе едни чинии нямаше да мога да измия  Wink
Днес няма да я извеждам дори на терасата много е студено, а ние сме и на 9ия етаж и така духа гадно  cold супер гадно и смръщено е навън, не ми се рискува да я простина Wear Umbrella искам слънцеее   Nature Sunny
за кърменето за сега и давам и от двете гърди, засега имам но скоро не съм се цедила и днес ще и дам от шишето да видя колко ми е кърмата, иначе докато суче редовно проверявам особенно на края дали тече кърма  Peace

# 267
  • Някъде на път....
............................

Имаш ли снимка със слинга, искам да придобия визуална представа?  newsm78

# 268
Привееееет!
 Hug
Мили момичета, така ми липсвахте!
Рядко намирам време да седна да ви прочета, а за писане - чак днес.  Ами малкия много активен - на денонощие му се събират по максимум 8 часа сън (ако имам късмет).
Не мога да пиша на всички, че съм само за малко пред компа, но ви изпращам много усмивки!  Днес водихме Живко на лекар, та и аз минах покрай чичо доктор, нещо ми се е възпалил шева от секциото, че сега го мажа с йод и някакво антибиотично кремче. Бебчо иначе е добре, наддава, расте.   Колики имаме от седмия ден, незнам докога... Давам му Инфакол, помага.
Днес душицата на мама и тати става на един месец, черпя ви с тортичка

Поздрави на всички мами и на малките сладки бебешоци! А на още неродилите (ако са останали такива) - късмет и леко раждане!   bouquet

# 269
честито на новообебелите се мамчета!  bouquetсъни аз вчера сложих половин свещичка за бебета в дупето и сега си ака детето........ Peace,а и храната смених и има ефект.ето тази нощ ака 2 пъти и нормално.с термометъра помагах,но не е хубаво да се свиква.и нас ни мъчат още колики и ще усиля дозата на капките.за яденето на АМ-сега изяжда по 125 мл.и и стига,а ако не-ще правя повече.

Общи условия

Активация на акаунт