Ето ни и нас - АПРИЛки!!!

• 13 707
  • 311
  •   1
Отговори
# 270
  • In someone's dreams
Благодаря за бързите отговори мили мами   bouquet

Честити месичинки на бебоците, които днес стават на 1 месец!

А кога започват съзнателно да се усмихват бебчовците?

# 271
Здравейте момичета,и ние ходихме на консултация , но не при личната, а на частно и жената много щателно прегледа Симона.Относно жълтеницата и Мони е жълта в лице и най-вече очичките и док ми каза да не се притеснявам, че това е от кърмата.Относно наддаването нормата е м/у 25-30 грама дневно, а ние сме наддавали с 38гр. на ден, а аз се притеснявах, че нямам кърма.Пия чай за кърмачки на ХИП,безалкохолна бира церокал,ricius communis/последните са хомеопатични/
Честита месечинка на всички бебчета и ние скоро ще празнуваме Grinning 

# 272
  • Варна
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ НАС Hug Най-накрая и ние сме в къщи Laughing Нямам време да пиша сега, само минавам , за да ви кажа, че всичко мина нормално, бебка е добре, няма пъпки, дано не се появят Praynig Praynig Praynig Храним се само с кърма, надявам се , че нещата ще са ОК, ще пиша подробно когато имам време....Честито на новите майчета  bouquet

# 273
Как да разбирам дали бебка се е нахранила,тя като започне да суче и след 10 -тина минути  вече е заспала на гърдата ми   Вие редуватели гърдите на всяко хранене или давате и от двете . Не искам да допусна спиране на кърмата, но не знам как да постъпя. Чувала съм, че при подобни проблеми по-честото слагане на гърда може да регулира производството на кърма,защото напоследък забелязвам че кърмата ми намалява   след като се напапка се опитвам да се цедя за да стимулирам гърдите за повече мялко ,но пак нищо нестава   
Мислите ли че този чай на Хип за кърмачки помага и някой пил ли го е от вас?

# 274
аз го пих ,но нищо .вече изцяло сме на ам.смених нан1 с аптамил от вчера и акахме два пъти.

# 275
Честита годишнина на alokaziq!!!Още дълги години да празнувате и да се обичате!!!

Честито Vanyivan ! Това беше дълго чакано бебче..... Laughing

Цитат
От няколко дни забелязвам, че след като суче 5-7 минути почва да се опъва назад. Вдигам я да се оригне и след това вече по-спокойно си дояжда.

Абсолютно същото важи и за нас PeaceСамо,че аз съм засякла ,че на 6-тата мин. почва като озверял да се мята и да дъвче зърното.......Вдигам го за хубава оригня и за малка почивка и после пак на цицата Mr. Green Ей....хубава работа ти върши слинга!Дано и моят се окаже добра инвестиция Wink

На Дани очите също са мътни ,а бялото......не е толкова бяло,но жълтеница нямаме Peace
Дупето му нещо тръгва да се подсича  Thinking Леко зачервено ми се вижда от 2 дни!Мажа го на почти всяка смяна на пампито с крема на Бюбхен,но разлика не намирам!Памерса го сменям даже и когато е само напишкан(на 1-2 часа някъде) Peace Аз също последно купих Джъмбо пакета на Pampers  (98 бр. )и не ми пропускат!

# 276
caradchova Я кажи каква безалкохолна бира пиеш? beer не че не пия бирена мая де
m_a_g_i_vs ако имаш достатъчно кърма е нормално да суче 10 мин. и да се наяжда! А това че не изцеждаш след нея не значи че намалява ! Ако пишка редовно в пампите значи и стига! А отонсно гърдите- аз давам и двете че не ни стига, но има мами дето хранят само от 1 и ги редуват! Чая на ХИП  помага, аз лично съм по доволна от българския чай , но иска варене...

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 17:23 от veni-b

# 277
  • Добрич
Привет и от мен,ще успея да попиша преди пак да се цедим!

Честито на новите мами,да са им живи и здрави бебоците! Честито и на всички месечинки!

Ние сме наддали само 400гр (от както се е родил -3 седмици)и то не защото няма какво да му изцедя,а защото не иска да яде! В чудо се виждам,ама той си изяде 40мл и плюе и това си е.Тези антибиотици ни разказаха играта,защото според мен детето от болки в коремчето не яде,не помагат ни капки,ни молитви #Cussing outКакви са тази колико не знам.

Аз се спасих още в болницата от запек с едни свещички,които са ок при бременни и кърмачки,имат много меко действие и въобще не се напъваш с тях.Казват се" eva q",няма ги много по аптеките,ама аз си ги поръчах и се отървах от клизмата Grinning

Гледам,че много се притеснявате как да пиете хомеопатия и да избягвате мента,чесън,кафе.Това се избягва 15 мин преди и след приема,а през останалото време всичко може да се яде и пие Peace

# 278
Здравейте и от нас с Ема!

За млякото - ние сме само на АМ - започнахме с Аптамил комфорт, но акахме много рядко-на 2-3 дни- и трудно и смених с Фризовом. Веднага я разхлаби - дори прекалено - и започнах да смесвам двете млека 50:50. Засега е ок, акаме поне 1 път на ден, а като искам да я изакам хубаво качвам дозата на Фризовом-а. Ние хапваме по 120 мл.
Има едни глицеролови свещички, които са най-добрия вариант за запек  при бебета. За съжаление обаче не ги продават в България,но ги има навсякъде около нас - Румъния,Сърбия,Гърция - ако можете снабдете се с тях - вълшебни са. На нас ни ги донесоха от Румъния - струват 3-4 евро опаковката.

За коликите - ние имаме едно вълшебно средство - сешоара. Като започне да се гърчи и го включвам - малко и затоплям с него коремчето, но всъщност основната работа върши шума. Четох, че този т.нар бял шум е аналогичен по сила на шума от маточните съдове,  който бебето е слушало в корема на майката и това го успокоява. При нас е безотказно - кротва се буквално за секунди.

За срещата - Реяна, добре си дошла на разходка с нас - а и всяка друга мама е също поканена! Засега е 13ч пред Фантастико на бул Бъкстон.
Поздрави

# 279
Здравейте, искам пак спешно да се посъветвам с вас...днес забелязах, че ръцете на Александрина побеляват, стават бели, и леко посиняват. Както си лежеше в легълцето и го забелязях. Помислих, че е от студ, но сега преди малко пак й станаха така...........и много се притесних.......направо ноктите й посиняха..........в сравнение с лицето й ръчичките й са като тебешир

# 280
  • София
ЧЕСТИТО ДЪЛГООЧАКВАНО БЕБЧЕ НА МАМА VANYIVAN!   bouquet ДА ИМ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ЮНАК, МНОГО ДА ГИ СЛУШКА И ЛЕКО ДА СЕ ГЛЕДАТ С МАМА И ТАТИ!   bouquet

Mirror спокойно нали знаеш, че бебенцата нямат добро оросяване още е затова е така. И на Ради от време на време кожичката му става много бяла, а му синеят капилярите и вените ама за малко, когато му е студено се случва.

За АМ и запека аз мисля, че АМ не трябва да се сменя веднага щом се запече бебчето, не за друго а защото всяка нова храна е резлична и изисква съответната адаптация на стомахчето и червата и смяната не гарантира, че след някой друг ден бебчо няма да се запече и с новото мляко. Ние също бяхме със запек, но не съм сменяла млякото, просто премина тази период и коремчето на бебчо вече си се адаптира към това мляко. Пак казвам това е лично мое мнение  Peace

# 281
здравейте и  от мен.

Ние си  растем папаме редовно  през ~ 3 часа. На 7 сме на първата консултация и ще видим как сме наддали.
ИНаче бяхме взели кантара от нашата док и  всичко  беше ок наддава си  по 25-30 гр на ден.

Вие опитвате ли се да премахнете нощното  хранене? Защото в болницата казвахе да не им даваме да ядат през нощта за да си почината коремчетата ама може ли като се събуди  гладно пък да не го  нахраниш

И кога трябва да се правят такива опити за отказване на нощното  хранене?

Кажете с какво  да лекувам хемороиди? Правя бани  с тетра ама не минава. Вече 4 ден ме мъчи  много  гадно.

# 282
  • Русе
Днес мама Byni е родила своята дъщеричка Цвети с перфектните мерки 3900/51 .Мама е родила нормално и без упойка.Всичко е станало много бързо. Да и е жива и здрава принцесата и само радости да и носи   bouquet

# 283
  • София
Mirror, и на Косьо му побеляват ръцете от време на време. Няма да забравя обаче в родилния дом докато бяхме...когато го взимах от детското отеление след тоалет ръцете му бяха тъмно лилави... Изкарах си акъла, разбира се, и питах една от акушерките защо е така, от студ ли Shocked И тя му хвана ръчичката, ощипа я 1-2 пъти  (тя започна да се  оцветява) и вика "виждаш ли, че нищо му няма" Simple Smile

Но ако наистина се притесняваш, можеш да звъннеш на педиатъра за бърза консултация.

Десита, аз за сега не се опитвам да прескоча нощното хранене. Колкото пъти се сyбуди, толкова пъти яде и по колкото иска (обикновено по малко).

# 284
desita79 ти къде ражда в Пловдив ?Защото аз бях в Селената и на мен така ми казаха там да пропускам нощното хранене за да си почивало коремчето ,и ако през ноща заплаче да и давам малко подсладена водичка или от чая на Хип за колики .За момента се справяме добре така само дето като се събуди и и дам вода през ноща доста будува  мога да кажа даже чак до сутринта неплаче ами само се върти и мрънка лекичко  Sad

Още едно питане от мен от 2 дена ни излязоха някакви малки пъпчици по бузките такива дребни червеникави са,това нормално ли е и трябва ли да я мажа с нещо за да не се разпространят повече? Sad

Общи условия

Активация на акаунт