Ето ни и нас - АПРИЛки!!!

• 13 599
  • 311
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Вени, навсякъде пише, че цвета на акото на бебчетата трябва да е златисто жълт (възможно е и със зелени петънца ). Питай док за този оранжев цвят ...аз лично за първи път чувам newsm78 Зелени знам, че могат да бъдат - от студено, от температура и др.

По въпроса за пъпчиците : на нас от два дена ни излязоха на дупето едни- но те повече са като малки ранички , нямат връхчета , а са кървави !!! Направо така го смъди милото ми дете, че чак на мен ми се плаче  Cry   И много ме съмнява че се появиха благодарение на Мокрите кърпички на Памперс Sleep and Play  #Cussing out  ама сега мажем с Дефламол по препоръка на доки...дано се оправят  Praynig

И ние сме така Sad И то от сравнително отдавна...По хавлийката чак остават кървави отпечатъци от дупенцето му... Аз също ползвах тези кърпички, но не мисля, че при нас те са причината - раничките станаха след като започнах много често да му мия дупето с бебешки сапун.
Май ще излезе вярна една теория на мъжа ми  Joy : "Честото къпане не е полезно, щото кожата изтънява от сапуна и става по-пропусклива за бактерии"  hahaha Това на шега, нали се сещате Wink

Дефламола смятам, че ще помогне. Аз днес мисля да взема смрадлика и да го подмивам с отвара от нея.

Щях да ви питам за имунизациите - нашата докторка отсъства по празниците, и каза че вместо на 3, ще направим имунизация на 8. Кви са тия хора...ще се разправям като отидем. Мислите ли, че нямя проблем?

Няма проблем, спокойно. Времето за поставянето им е ориентировъчно. Ако детето е болно, хремаво или дори леко неразположено, имунизацията се отлага. Но изобщо не е фатално Simple Smile

Лек и усмихнат ден на всички  Hug

# 91
  • ВАРНА
Зравейте АПРИЛки и добре дошли в "Родени"! Само хубави моменти ви пожелавам.  welcome

# 92
  • Русе
stefinka и нашия тати е същия.Вече Сашко е на почти месец,а моят мъж го е държал всичко на всичко два пъти и то защото ни беше страх със свекървата да го къпем отначало и той ни помогна.Едва вчера му сложих малкия на леглото до него и той се престраши да си поиграе с него без да го вдига обаче.Все ми казва,че като пораснел щял да си играе с него сега бил още малък и само аз трябвало да го гледам  #Crazy .Все пак се старае да ме отмени в кухнята с готвенето,ма и много често се налага да ядем сандвичи  hahaha .Пък сега  има и ново занимание моят мъж.По принцип той е запален по мотори и имаме такъв.Сега се е закрастил да го преобразува нещо и постоянно кисне в гаража  #Cussing out .Пък аз трябва да седя самичка в  нас,а когато е хубаво времето и му кажа,че искам да излезем с бебо той все ме спира и вика да чакам 40 дена да стане  #2gunfire и още повече ме ядосва  #Cussing out .Ние до сега за това само веднъж сме излизали.

# 93
  • Варна
моят мъж ми помага страшно много, но най-вече с домакинството и с големите деца. Аз така предпочитам, бебето си е моя грижа засега, Невенка е като залепена за мен. Не виждам как може да помогне таткото, като малкото се върти и иска да суче. Когато е нахранена и бодра, татко й я носи на ръце и й говори, ако успее да се дореди от каката и баткото.

Понеже мъжът ми се скапва от работа (обикновено работи 10 ч и повече, какво да се прави като сам си е началник  Mr. Green), още в началото му предложих да спи в хола. Невена по принцип не реве през нощта, но се храним два пъти и не искам да му нарушавам съня. Аз така и така съм свикнала да се будя по няколко пъти на нощ, така че за мен не е проблем. Абе общо взето се справяме - аз предимно се грижа за бебето, което ми е най-сладкото занимание, а той върши останалато - занимава големите, приготвя вечеря, чисти, пазарува. Справяме се, важното е разбирателство да има.   Peace

А пък вчера имаше малка революция - нашия тати излезе за няколко часа от работа (да, и през почивните дни работи) и си направихме хубава разходка. Невенка така се учуди милата, че през цялата разходка се кокори.  Joy

# 94
здравейте в тоя гаден майски ден.....май целия месец щял да е такъв да му се невиди  #2gunfire!!!!
 По въпроса за татковците-не се оплаквам-е, може и по-добре да е, но.....човека се занимава с бебешока, винаги го държи като може ако плаче, сам проявява инициатива да го облича, къпем го заедно....е, нощем не става, ама той ли да го накърми  Mr. Green? Пък и на мен ми е жал-то аз че не спя е ясно, ама таткото поне да си почине......че скоро като сдам багажа-той ще го подхване! И с домакинството помага....пу-пу!
 За надничането в количката-гадна работа! Аз докато бях бременна също се заглеждах след количките, ама за да видя марката, че нали се чудих каква да купуваме  Wink!
 Исках да ви питам-вие ползвате ли кошницата за кола и не по предназначение-демек в къщи? Защото аз няма къде да сложа Самуил в дневната (кошарата му е в спалнята), а като сме там не винаги мога да го държа на ръце и го слагам в кошницата-знам, че не е най-добрия вариант и гледам да не се заседява много, но все пак.....
 Иначе съм голяма заспа-с тия разходки като не съм му свикнала още-вчера му забравих шапката на синковеца, предния ден пък ми се стори топло и не съм слагала покривалото на количката...май съм малко несериозна  Rolling Eyes Confused!
 А вашите бебета кихат ли? Моето може и да не се оригне след ядене, ама не пропуска да киха! Той така си тръгна още от болницата, ама не спира бе! Меря му температурата (добре, че вече няма казарма  Mr. Green), пипам му камбата да не е студена, ама си киха човечето!

# 95
Добре дошли. Много радости да си споделяте в отчетни   bouquet

# 96
  • Варна
Емма И Невена киха често. Това не е хрема, просто така си изкарват корички или там каквото си имат в нослетата.

Моята майка така се шашка като я чуе да киха, веднага казва, че я държим на студено. А пък като я чуе да хълца почва да се вайка не може ли нещо да се направи да му се помогне на бебето. А пък Невена не протестира, най-чинно и търпеливо си хълцука детето.

За вкъщи съм си поръчала едно шезлонгче, засега я оставяме по дивани и фотьойли.

# 97
може ли някой да ми каже ФКУ коя ваксина е точно, че нещо не мога да разбера

# 98
Исках да ви питам-вие ползвате ли кошницата за кола и не по предназначение-демек в къщи? Защото аз няма къде да сложа Самуил в дневната (кошарата му е в спалнята), а като сме там не винаги мога да го държа на ръце и го слагам в кошницата-знам, че не е най-добрия вариант и гледам да не се заседява много, но все пак.....
Аз го слагам в шезлонг или легнал на дивана  Peace

И Мишо киха  Peace

За надничането: на мен пък не ми пречи, даже на познати обичам да го показвам с гордост  Flutter Иначе съм му сложила червен конец на ръката и под пелената на главата в количката  Peace

А Мишо днес е с хрема  Sick Калоян е с хрема от 1 седмица и само му се завира в устата и май оттам лепна  Close

Днес Мишо става на 1 месец  Heart Eyes Черпя...

# 99
Здравейте и от нас в новата прекрасна темичка! Браво на Стефинка  bouquet
Честити бебоци на Тифани и Awake Hug
Ние нямахме нет и сега не мога да ви изчета, въпреки че майка ми е вкъщи да ми помага с домакинската работа и с голямата кака, не мога да намеря време. Още се чувствам поизморена, малко да изляза и се измарям бързо. Вие така ли бяхте. Иначе бебка е добре, спинка и папка, засега нямаме колики, имам много кърма (пу-пу) и само кърмя и се цедя и съхранявам във фризера. И Кристи не иска да се уригва, веднага заспива като се насуче и понякога и е тежко.
Sisee много е пораснал Дани!
Aleks love добре дошла!

# 100
  • в илюзия
Честито на всички бебоци , които стават на 1 месец днес   bouquet  bouquet  bouquet

Емма и ние кихаме много
Стефинко я не му се впрягай , аз откакто роди съм една такава независима , интересувам се само от беба  , ама и той е така въобще не се интересува от мен , а само от нея. Като си дойде след 10 часово отсъствие я поглежда едно влюбено , а на мене нищо и поле защо съм кисела.Ами като реве по цял ден аз съм с нея не е той  ooooh! иначе я къпе вечер , защото на мен кръста и грба не са ми добре .

В някои от предните теми обсъждахме кремовете за стрии след раждане и аз да попитам какъв беше онзи не скъпия а другия , мисля , че Вени б го беше казала.

# 101
Здравейте мамички! Целувки на бебчетата!
От три дни сме си вкъщи с Елица, така се казва голямата принцеса.
Раждането започна нормално, получих пълно разкритие, но тъй като бебчето не слизаше надолу при напъните направиха секцио.
Таткото на Елица е бил 4500, 55 см.  Аз усещах, че ми тежи коремчето Simple Smile
Сега нямаме търпение да излезем на по-голяма разходка. За сега за по 15, 20 минути няколко дни.

Много целувки ви изпращаме!

# 102
Чесито на мама Тифани и AWAKE! да са ви живи и здави бебоците!
Честита месечинка на Мишо на Кали  newsm51
Да ви се похваля снощи и ние направихме 7.30 часов сън  Grinning Такааа хубаво се наспах  smile3524
и нашето ако беше със зелени точици няколко дни ама сега е златисто  Peace
wonderful  добре сте дошли пак сред нас с малката сладуранка  Hug

# 103
здравейте и от нас с Дани Grinning

isane наистина много ми е порастнал...натежава ми когато го понося за по дълго!В този ред на мисли...вижте какво си поръчах и чакам да пристигне

нашите акита са жълто-кафеникави....не точно златни!!!
Емма и Дани много киха и всеки път по 3-4 пъти.....метнал се е на мен Mr. GreenАз като започна една серия и няма спиране!!!

Вкъщи понякога го слагам в шезлонга(ако той не протестира) и така си го разнасям от стая в стая!За да преценя дали му е студено или топло му пипам нослето.......ако е като моето значи му е ОК на детето PeaceРъцете почти винаги са му студени!

за татито нашият понякога много ми помага,друг път си ме нерви Peaceпреди често се въртеше в кухнята и приготвяше разни вкусотии,ама сега го е хванал мързела Wink Сама си се оправям и с грижите за бебето и с домакинската работа.....второто малко трудно ми се получава,като се има предвид че глезльото Даниел вечно е на ръце Heart EyesАма не се оплаквам и по зле може да е!

Гушкам си малкия мъж,малко за сметка на големия.......ама няма как Mr. Green

# 104
  • Русе
Аз забравих да ви се похваля,че от вчера моето момче започна да папка на 4 часа  Heart Eyes .Ние акаме по веднъж на ден ама както трябва  Crazy .Вчера за първи път се изака и през ноща(което му беше второ ходене за деня).Нашите акита са точно златисти,даже дядо му се шегува да  събираме златото  Joy .Ама  пък как миришааааааааат... Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 май 2008, 13:14 от SUNI_22

Общи условия

Активация на акаунт