Ето ни и нас - АПРИЛки!!!

• 13 594
  • 311
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
.Ама  пък как миришааааааааат... Simple Smile

Що бе, Съни? Акото мирише приятно, за мен това е част от миризмата на бебенце.

Относно цвета - на моята е златно. Златото на мама!  Laughing

# 106
все забравям да ви пиша....свалила съм 13кг. ,остават ми още 7 и ще съм пак 56кг....толкова бях като забременях Peace

Цитат
Да ви се похваля снощи и ние направихме 7.30 часов сън   Такааа хубаво се наспах 
как го постигате това newsm78ние всяка вечер ядем през 3 часа.....не пропускаме! с този разпокъсан сън(ако въобще може да се нарече сън) съм заприличала на .... Shocked

# 107
сисе нищо не съм правила и аз като се събудих в 7,30 и видях колко е часа и че нашата си спинка спокойно се учудих много, тя сама си го прави режима  Peace И Дани ще си го направи скоро ще видиш  Hug

# 108
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА АЛЕКСАНДРИНА И МИШО!!!!
ВСЕ ТАКА ДА РАСТАТ И ДА РАДВАТ МАМА И ТАТИ!!!!

А аз момичета да ви се оплача, че моите усещания за скорошно раждане се оказаха по-скоро мечти. Днес ходих на преглед - още няма нищо - ниакакво разкритие......Ще ходя пак на 5-ти , та да видим.... newsm78 Аз като гледам те вече юнските бебета ще започнат тези дни да се раждат, а моето априлче - още стои в корема на мама Whistling Новажното е, че бебчето е добре - поне според записа на тоновете  Naughty

# 109
Честито на новообебилите се мами !!!
Честито ни преместване !!!
Нямам какво ново да споделя, при нас всичко е наред, освен кърменето.
Добре,че има АМ.
Малката е спокойна и си спи почти цяла нощ без да мрънка,а ако се събуди, пие малко водичка и чак около 7 сутринта е първото хранене !
Целувки на всички от нас !  bouquet

# 110
 Ние хълцаме след всяко ядене. А с коликите направо ще ме побърка.  ooooh! Като го присвие коремът, отказва да яде и така реве хем, че е гладен, хем че го боли. Тази сутрин се събуди в 4,30 и до 6 не можах да го успокоя. Накрая го гушнах на леглото до ман и така сме заспали. После чак се притесних, че не е безопасно да спи при мен, но то вече не се издържаше.
Това, че по нослето се проверява  дали на детето му е студено не го знаех, но вече ще го следя.
 Иначе за зеленото ако знам, че се появява и ако детето суче повече от предното мляко. Затова трябва да се дава само едната гърда на едно хранене, за да може детето да достига и до задното мляко, което е и по- хранително.

# 111
ФКУ - мисля че е фенил кетонурия.... newsm78 аз питах в болницата когато ни я правиха...спомням си обаче откъслечно, щото бях много притеснена, че бебка плачеше. Нещо за генетични и наследени болести, ама...нещо такова е. За татковците не съм съгласна, че не могат да помагат. Да, вярно, че не могат да кърмят, но това е единственото!!!А колкото до независимостта и желанието да се оправям сама, нямам такова желание, най-голямата ми радост са миговете на близост между дъщеря ми и мъжа ми. Пък и му имам пълно доверие, щом си заспивам с кеф, а той я бави...
За акото....нашето е зелено поне от 2 дни, ама сега като казахте, тогава се замислих, иначе беше златисто. Това проблем ли е...не е тревисто, а е жълто зелено.
Ние бяхме на разходка с тати вече, и купихме подарък на беба по случай първата месечинка

# 112
  • Варна
Здравейте, мами! Wink

Ний от 2 дни акаме почти след всяко папкане, това нормално ли е  newsm78, цвета е ту зеленикав, ту, златист, някой път и по-тъмничък. Но май откакто му давам едно сиропче за колики, оттогава ми ака толкова често Confused, имам чувството че каквото изака на момента още го изхвърля в пампито и пак започвам да се притеснявам дали му стига кърмата. Преди след него цедях по 20-30 гр, а сега почти нищо, я има 10-на, я не, храним се на около 3 часа, че някой път и повече. Сега много трудно заспа след като гонахраних, но не мога да разбера от колики или от недояждане беше Cry Мисля на следващото хранене да изцедя гърдата, за да видя колко мляко ще има, за да направя горе-долу някаква равносметка newsm78
За хълцането - и ний хълцаме многооо често, единствено ако си оригнем, което е много рядко, го пропускаме. Кихаме също доста често

Никой ли не ползва козметиката на СебаМед да сподели въпроса ми от предния пост???

P.S. Както и предположих с триста зора изцедих 90-на грама кърма от двете гърди, а преди 3-4 дни изцедих 100 само от едната, тогава тези 100 си ги е изпапкала без проблем, аз оттогава насам и давам само от едната - че как да му стигнат на детето и няма да плаче докато заспива   Cry Cry Cry, а постоянно се наливам с чайове, мляко, сокове... как да си увелича кърмата???

Последна редакция: сб, 03 май 2008, 16:01 от Alokazia

# 113
Фенилкетонурията (ФКУ) [OMIM, GeneTests] е най-често срещаното нарушение от наследствените метаболитни заболявания (1 : 10 000, 1: 15 000 в Европа). Генът за фенилаланин хидраксилаза (РНА) е бил клониран и характеризиран от Kwok и съавтори. Най-често срещаната мутация причиняваща класическа ФКУ при кавказката раса е сплайсинг дефект в интрон 12, водещ до аминокиселинна замяна в кодон 408. Последни проучвания доказват, че молекулната основа на ФКУ е хетерогенна и и включва повече от 400 различни мутации.

НЕ че го разбрах.... Laughingно е пак нещо подобно. Alokazia И НИЕ БЯХМЕ ТАКА, не се безпокой, и акаме по време на всяко хранене.

# 114
Здравейте, мами! Wink
Никой ли не ползва козметиката на СебаМед да сподели въпроса ми от предния пост???
Аз имам добри впечатления от козметиката на Себа Мед,ползваха я в клиниката,където се роди Бебинка.Аз бях купила вече други продукти и затова не съм търсила точно тази марка,но с удоволствие бих продължила да я ползвам. Peace

# 115
ето ни и нас.тази нощ не спах,малката спи и все си мрънка и се напъва.днес на обед купих нова храна и я нахраних с нея и продължавам да видя как ще е от тази.ама като ви чета с това спане.......аз си я будя на 3 часа през деня и 4 през ноща.аз също съм чувала,че нослето е нормално леко да е хладно,а за ръчичките-ние сме с ръкавички да не се драска,а и да не си лапа ръцете.до после мами.  bouquet

# 116
Честити ни бебоци на Тифани и на Awake!!! Da sa im zdrawi i da gi radwat samo!!!
Stefinka- ха да ни е честита нашата красива първа тема в Родени
Naаna – липсваше ни!!! Само да ти споделя, че моята Елица много ми прилича на твоя Борко – и тя постоянно се кокори и се плези – и по принцип е много по-сладка, отколкото на снимките – не мога една нормнална снимка да и направя Радвам се че нещата покрай вас са се стабилизирали...Naana – ако ти все още имаш мляко и се помпиш – може пак да пробваш да дадеш да суче – като позаякне – я все още не се отказвай!!! Стискаме палци!
ВаняМ – аз при подсечено дупе смених памперсите и мазах с тежката артилерия – крем Бочко – а според мен наистина си права, че си прекалила суъс сапуна – аз при всяко разповиване само мия с вода!!! А със сапун ИЗОБЩО не търкам пряко – дори и при къпане – слагам шампоан във водата на коритото само!
Тиквичка – продължавай да бъдеш внимателна с раничката на пъпчето и да не я мокриш много много – продължавай да я третираш със спирт и пудра!
И на мен ми омръзна всички а ми обясняват, че съм претоплила Елица (заради пъпките) или пък че съм я простудила (заради хълцането и кихането) – и аз вече не знам как да я обличам...като излезем на разходка и мен ми става ту горещо ту студено и започвам ту да завиваме бебето, ту да го отвивам...като стара баба съм – просто се побърквам – на всяка крачка спирам и правя нещо...И аз знам, че е важно нослето да е топло, а ръчичките и крачетата почти винаги са си хладнички...
Стефинка – и нашият татко...уж говори, че помага – а постоянно си търси повод да излиза – сети се сега за всичките си хобита – тенис, плуване – абе не ми се пише че се натъжавам...айде да не дотягам...абе да си кажа пък и аз – и ми вика, че още отсега ми избивали чавиите, а пък после... и аз му викам, че не съм аз лудата, ами той се държи странно...не може да се ходи на плуване и тенис и на срещи с приятели, а аз да си стоя в къщи!!! Не може и това е!!! Докато порасне бебето и не може да идва с нас трябва да се съобразяваме един с друг – а той не го разбира това – не знам – опитвам се да бъда по-умерена, ама май хич не успявам...може би трябва просто постепенно да го караш да върши някакви неща и той ПОСТЕПЕННО да ги приеме като свое задължение – ПОСТЕПЕННО – напр. подготовка за къпане, къпане, купуване на памперси и всичко останало,.простиране на дрешки (защо пък не!!!) – така ще виси колко много време ти отнема всичко това – те просто не разбират колко време гълта всичко!!!...
А пък днес като влязох в темичката и не знам кво се обърках и гледам – на 27.04 родила Галиво – на 01.05 – Ваняиван – и взех да се чудя – щото с Галиво се видяхме май на 01.05 в южния парк и тя си беше бременна...и както се бях зарадвала, че и двете са родили...ееех, момичета - хайде наспинкайте се пак едно хубаво пък утре ще му мислим!!! Удължавам ви срока до 04.05, 18.00!!!
Верчо – ние на нашето ако му викаме “ПЕСТО”)) а пък американците на пестото викали baby shit:)

Целувки на всички!!!

# 117
ААААААА - и последно да ви питам нещо:
Абе на вас минувачите зяпат ли ви в количката    ooooh! ooooh! ooooh!
Ей ще утрепя някой - честно ви казвам    #Cussing out #Cussing out  #Cussing out
Днес на разходката пет - шест жени така надничаха нагло, че ми идеше да ги прасна с нещо    Sick Sick Sick
Амам как може така да надничат - ако може ще се заврат и в количката
Вчера в БИЛЛА пак същия филм

Аааа , зяпат ни , но дъщеря ми застава пред количката и ги гледа лошо.

И ние сме вече на 1 месец.Кога мина времето  !!!

# 118
Ето ме и мен в новата темичка. Стефинка, мерси Hug И аз се радвам, че съм с вас и споделяме всички емоции около малките бебоци Heart Eyes

Ася, ужасно ми е мъчно през какво минавате със съпруга ти. Обичайте се и се подкрепяйте. Знам, че нищо, което мога да кажа, няма да те успокои сега, но се моля за вас и се надявам да сте много щастливи и с бебче съвсем скоро! Прегръщам те силно! Не ни забравяй Hug Hug Hug

Честити бебчета на Тифани и Awake Hug

Vanyivan, на финалната права си Grinning Пусни ми едно смс-че като родиш, много ще се радвам Heart Eyes

Тамън се зарадвах, че хремата ни минава, а с нея и възпаленото оче на Ава и вчера й се възпали другото око. Направо ще откача вече с тая хрема! Cry

Днес имахме зеленикаво ако, а иначе сме с перфектен златен цвят. Четох, че може да е ако на бебето му е студено, а днес в парка беше доста хладно. Дали е фатално и от какво друго може да е? Shocked Чакам следващото наакване с нетърпение, дано си върнем хубавия цвят Grinning

И нашето ако му се промени цвета ,стана кафяво-зеленикаво и педито каза ,че съм яла нещо от забранените неща.Питах я дали е настинал и тя каза , че ако няма температура значи не е.

# 119
Мисля, че сме го претоплили, т.к. има едни такива ситнички пъпчици. Знам, че е претоплен, защото имам дъщеря на 2 години и когато беше бебе и тя беше така.
pepa_ilkova чая го купих днес, не сме го пили още / не иска/ но аз го опитах и ми хареса  Laughing Ти как разбра че сте го претоплили? Ние също се пообличаме и завиваме с юрганче  Hug
Маги и нашите колики започнаха от 5-тия ден! Ако не минат тия дни отивам при един д-р Кръшков , който приготвя спец. сиромче - взимала съм го на Маргото и нямам спомен за колики! Иначе испихме 1 опаковка еспумизан , сега взех саб симплекс - все тая
открих в нета едни хомеопатични табл. за колики, ама нещо ги няма в  аптеките- чували ли сте ги?
http://papagal.net/index.php?main_page=popup_image&pID=1815& … 3408bae63be9ab598

http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1815

Общи условия

Активация на акаунт