Ето ни и нас - АПРИЛки!!!

• 13 571
  • 311
  •   1
Отговори
# 120
Пепа и аз май претоплих Ивка днес ! ИЗБИХА И ЕДНИ СИТНИ ПЪПЧИЦИ ПО ЧЕЛОТО! Ама то духаше ужасно и аз я пооблякох навън . А в количката и е завет и май и е дошло в повечко топлото!
Сисее нашите акита са точно такива - жълто-кафеви, към оранжево!
За гела за стрии , аз съм ползвала на Галеник- РЕДУКТОР НА СТРИИ ! Една зелена опаковка ! Само че май се мазотих след като спрях да кърмя  Thinking не помня! Сега обаче от кг. старите стрии пак са се поразтегнали, иначе се бяха свили съвсем / не изчезват напълно/ !
За режима - от както имам достатъчно кърма ядем през 3,5 ч. по точно я будя аз тогава, иначе спокойно откарваме и до 4. Но това зависи от бебето! Едрите деца приемат по големи количества храна и са засищат за по дълго, докато дребните папат по често! Логично е - не може едно бебе 4 кг. и бебе 3кг. да са с еднакво големи стомахчета! Ми тя моята още в род. дом приемаше двойни количества АМ!!!

# 121
Имам въпрос: Понякога когато малчо се нахрани, т.е. насукал се е и повръща. Аз имам чуството, че е повърнал почти всичко и почвам пак да давам, и се случва пак да повърне.
Кажете на вас случва ли ви се?
Дали защото се е прехранил повръща или не?
Иначе повръща на "фонтан" както казват.
Много съм притеснена! Sad

# 122
Пепа, знам че повръщано повече от 1 длан/бебшка/  се брои за такова, другото се смята като регургитация! Дължи се на незрял мускул на хранопровода и обикновенно след 6-и м. отзвучава!
/ къде в Смирненски живеете и ние сме там , а къде излизате на разходка в квартала ? /

Все се каня да ви попитам мамите на две ,че и три деца помага ли ви някой или сами се оправяте и как се държат каките и батковците??? Аз лично без чужда помощ съм за никъде!

# 123
Здравейте и от нас с Ема в новата тема, в новия подфорум! Нека само хубави неща да си споделяме тук.
Момичета, забелязала съм, че някак си се движим в синхрон с проблемите си. Ето например, от сутринта съм сърдита на нашия татко защото не беше се погрижил за бебка докато аз спя, а си играеше на компютъра и какво да видя-темата за татковците се обсъжда вече. Аз винаги съм си мислила, че много ще ми помага в грижите за бебето ( и не че не е така), но винаги трябва аз да му казвам какво да прави. И нашия човек само си търси поводи да излиза от къщи - по 100 пъти на ден може да ходи до магазина, изведнъж стана фитнес маниак и на мен вече ми избиват балансите. Ама все ще се оправим някак!

Ехооооо, агитката от Павлово (helenblondy)- какво стана с обещаните разходки? Кога ще организираме една бебешка среща? Ние с Ема се на линия!
Поздрави и целувки на всички

# 124
  • Варна
Аз да попитам още нещо:

Очичките на вашите бебчета бели ли са около зеницата, щото нашите в ъгълчетата като че ли още са жълти. Трябва ли да са бели по принцип, вече си мисля че още караме жълтеницата  Shocked Shocked Shocked, а вече сме 17 ден Shocked

# 125
Хайде и аз най-накраяда се разпиша,чеот два дена не мога да седна да напиша  Simple Smile
За татковците- по отношение на помоща за малката немогада се оплача ,къпе я ,приспива я ,храни я(аз нали се изцеждам),даже онази нощ бях приготвила шишето предварително и той я храни за да поспя малко, даже и сега се гушкат и си играят  Grinning , е има ли сме  и от другите моменти,ама са много малко.
 За кихането,хълцането и пъпките,дето казва helenblondy киха аз си мисля че и е студено-завивам,гледам пъпките и си мисля че съм я претоплила,облека я по-малко-вече незнам и аз какво да правя и затова само ходя и си викам че е нормално.Ще задавам пак въпроси на педито в други ден.
 За акото -нашето е златисто но има и зелени частици тук там ,понякога повече ,понякога по-малко,но от известно време си ги имаме.
В тоя ред на мисли вие мерите ли температурата на бебчовците,защото аз досега не съм я мерила,само с устни по челцето(което не е никакво мерене,)но термометърчето не съм и го слагала ,а и ме е малко шубе.
 За режим на хранене- не мога да кажа че имаме такъв-  през деня е горе долу на 3 часа.пл'с минус половин час ,но тя сама си се буди и тогава и давам да яде,а през ноща когато се събуди тогава,снощи например ми е спала от 9 до 2:30  и после в 6:30,но пък онзи нощ ставах 3пъти -12- 3.30-7. ,после в 9.30.
 за повръщането -някой път връща много малко,друг път малко повече,(и като зпочне да хълца ми връща) ама на фонтан да чукна на дърво още не ми е повръщала- и дано да не ми повръща така.
   а това с надничането в количката и аз умело я закривам с покривалото  така че акоиска да я види някой трябва да се наведе . Ей а тая нашата рода няма свършване -докато се изредят всички да видят бебето-то ние няма да правим 40 на бебка,ми няма смисъл да ги събираме пак,иначе днес ходихме да си запишем  в една църква да ни прочетат една чиста молитва други ден на 6 ,че тогава ни се пада 40 .
та това от нас  засега,стана много дълго надявам се да не съм ви отегчила много!

# 126
  • Добрич
Да се включим и ние по темата с лайненцата-когато сменяхме пампите преди всяко хранене(той докато яде ака) бяха зелени като трева и много трудно се бършеха и дупето ни се изрина,защото човека стоял перманентно наакан.Сега сменям след храна и са златисти,поемам си обаче риска с повръщането Grinning

Днес много се бях изплашила ,защото от 7.30 до 15.00 той хапваше по малко и всичко бълваше,уплаших се да не го обезводня,слава Богу в 15 ядохме без да повърнем.

helenblondy и мен ми е драго да съм сред вас GrinningДосега гледах снимките на красивите априлски бебоци и вярно има нещо общо,ама не знам какво точно-ами хубави са ни маймунчетата и това е Grinning.Действително на снимките нещата са малко по-различни.

Нашия тати е за табелка "образцов татко"-става ми мъчно,че след два дни вече е на работа и идилията свършва,то и сега издъхваме двамата,а сама не знам,не ми се мисли-сега поне нощем ставам само да цедя на три часа и пак се разбивам,а той е с бебо.Иначе храни,къпе,сменя пампи,дундурка-слънце ми е той.Винаги съм си мислела,че появата на бебето е доста рискова ситуация за взаимоотношенията между родителите(имам доста злополучни примери сред приятели) и ние това сме го приказвали и дъвкали много време,т.е. осъзнали сме че не трябва да се забравяме и сме си обещали да не се забравяме в името на детето.Но според мен си има значение и характера на човек,а и  все пак ако двама души са отскоро заедно риска да се поразминат нещата е по-голям.

По-малко колики желая на всички мами и бебоци!!! И леко раждане на някои,които още се ослушват Peace

# 127
Ами аз да зачекна една нова мнооооого стара тема:))) Някой да не да се похвалил че вече е успял да замеси един кекс??? Laughing Laughing Laughing Аз съм мноооого далеч от това май - чакам да се резорбират перфорациите по д-то ми Close И така де - и без това се чувствам като една бездънна млекоцентрала - та викам малко да зачекна една женствена тема пак в този форум!!! Няли освен мами ще продължим и жени да сме!!! В този ред на мисли - остава ли ви поне мааалко време за вас??? И съвестно ли ви е, ако докато сте в банята или тоалета бебето се разплаче???

# 128
  • Временно
Сиана и тя много се опъпчи.И аз не знам от какво е - от претопляне ли е,от кърмата ли е.Притеснявам се да не съм развила някаква гъбична инфекция заради разранените зърна. ooooh!
За повръщането при нас случая е по-особен.Тя връща и през носа и през устата едновременно и съответно не може да си поеме въздух и се задушава.Добре че за първи път това се случи докато бяхме в болницата и там ми казаха какво да правя-да и щипна нослето докато изплаче силно или да я хвана през гърдичките и да я наведа надолу с главата.Голям стрес ми е това.Непрекъснато я наблюдавам,вечер спи при мен.Лошото е че това няма да отмине с времето,защото го е наследила от мен-аз и до ден днешен си връщам през носа и като голям човек ми се е случвало да не мога да поема въздух,а какво остава за такова малко човече.

# 129
helenblondy аууу изпревари ме с въпросите  Mr. Green и ние сме далеч от мисълта за кекс (поне аз де) Wink хич не ми се мисли за това,то и грам време нямам.....кога да стане?На мъжа ми му се иска вече.... Confused аз пък още не съм се изчистила от тези лохии ли са какво са #2gunfire 2-3 дни няма никой и когато реша да махна ежедневната превръзка....ела да видиш! Та какъв ти кекс в това нашто положение Mr. Green

Цитат
съвестно ли ви е, ако докато сте в банята или тоалета бебето се разплаче??
може и да ви се стори смешно,но аз моя си го нося със шезлонга във wc-то  Embarassed

Днес за пръв път маймунката ми се разплака със сълзи и то от глад Cry

# 130
Ами аз да зачекна една нова мнооооого стара тема:))) Някой да не да се похвалил че вече е успял да замеси един кекс??? Laughing Laughing Laughing Аз съм мноооого далеч от това май - чакам да се резорбират перфорациите по д-то ми Close И така де - и без това се чувствам като една бездънна млекоцентрала - та викам малко да зачекна една женствена тема пак в този форум!!! Няли освен мами ще продължим и жени да сме!!! В този ред на мисли - остава ли ви поне мааалко време за вас??? И съвестно ли ви е, ако докато сте в банята или тоалета бебето се разплаче???

Кекс ядох на около 20-ия ден  Mr. Green
време за мен има да вечер след като се испонатръшакт малки и големи тогава са и моите минутки  Crazy
Иначе е задължително да ревне докато правя нещо  Confused Сашето обаче е невероятен бута му бибата в устата и му пее 'мила моя мамо" и същевременно го люлее в шезлонга и да ви кажа успява детето да замаже положението докато примерно си измия ръцете да го взема ,защото това най-често се случва докато мия по мивката или докато пускам пералня или простирам .............

За акото нашето е златно  Peace 1-2 пъти ми с е еслучвало да е зелено и съм сигурна ,че е било от студено.  Embarassed
За татковците няма да се хваля да не го урочасам  Laughing

# 131
P.S. Както и предположих с триста зора изцедих 90-на грама кърма от двете гърди, а преди 3-4 дни изцедих 100 само от едната, тогава тези 100 си ги е изпапкала без проблем, аз оттогава насам и давам само от едната - че как да му стигнат на детето и няма да плаче докато заспива   Cry Cry Cry, а постоянно се наливам с чайове, мляко, сокове... как да си увелича кърмата???
На мен ми се регулира к-вото кърма с едни хомеопатични хапчета на Боарон.  Peace Ако те интересува, пиши на лични, ще ти пиша кои са  Peace

За секса...Много ми се прави, но с тая игла в корема и вечните компреси, които слагам за да не се възпали...  Sick Иначе мъжа ми само ме гони и подстрекава  Crazy

# 132
Ехооо, момичеатааа.
Оф изпушила ми е главата, ама не ми обръщайте внимание.
Аз имам мнооого да ви доложа, чудя се от къде да започна...
Значи за акото - до скоро е било само във въпросния златисто жълт цвят и един ден бебо ми сервира зелена порция в пампито, при което аз опулих очища и звъннах на педито. Казаха ми, че е нормално от АМ, в което има повече желязо, да се оцветят така, както и е знак, че перисталтиката е засилена. Давам му Фризо ХА и съм много доволна.
За температурата - най-ефикасно се мери в дупето и се свалят 5 десети от показанието на термометъра. Аси вчера вдигна 37.2, но после отшумя, явно нещо се е понапекъл.
За прословутите пъпки, какво да ви кажа, пъпчив е като от рекламата на Лептен, толкова ми е миличък душата малка... Чакаме резултатите от микробиологията на 7ми (че нали и те хората почиват). Иначе сме мазали Тридерм, Елоком, Пиоктанин (гадното синьо мастило, ако ви карат да си клепате децата с него - недейте!), Далацин, но завяхват, а след като спра употребата се появяват с пълна сила. УФФФФ.
Иначе се оказа,ч е сме с атопична кожа и сменихме цялата козметика със Мустела Стелатопия, засега съм доволна, пък да видим.
ЗА коликите - относително спокоен е бебокът, има и дни, в които го боли повече, но са рядкост.
За таткото - и да го позлатя, малко ще му е. Вече и памперса му сменя, което беше нещо много гадно за него, помага ми във всичко, храни го, изобщо ми е едно голямо злато.
А може би защото сме само с едно бебе, успяваме да намерим време и само за нас двамата.
Иначе когато съм сама с Аси, винаги издебва да отида до тоалетна, или да вляза в банята, че да се разреве. На мама хитрецът...

Много дълго стана. Целувки на дружината и мамите 2в1 да се обебват вече!

# 133
За кърма педито ми каза да пия предимно вода, да избягвам прясното мляко ако мога, ако не да пия по по малко. Та ми каза така "Ако искаш да имаш кърма 3л вода+ 300гр ядки (бадеми, орехи, лешници-сурови, не печени)+сън"-и преди бях го писала, ама сега Алоказия мисля че попита за увеличаване на кърмата Simple Smile
И аз като сисето нося малката в банята с мене в шезлонга  Embarassed Crazy

# 134
  • Някъде на път....
Aquariel, а сурово кашу нали също мога да ям?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт